A najbolji Windows laptop je - MacBook Pro

A najbolji Windows laptop je - MacBook Pro
Apple

Tvrtka za PC usluge Soluto provela je istraživanje na temelju 150 tisuća prikupljenih informacija o laptopima koje je prikupljala od 1. siječnja 2013. godine, te na temelju testiranja najprodavanijih računala.

Prvo mjesto kao najuspješniji Windows laptop zauzeo je Apple-ov 13-inčni MacBook Pro, te je nadjačao neke etablirane proizvođače računala kao što su Dell, Acer i Lenovo.

Najbitnija stavka testiranja je bila clean instalacija Windows sustava, no kako većina proizvođača isporučuje računala koja uz Windows sustav imaju i neke dodatke, nije bila nimalo fer borba za MacBook Pro s clean Windows instalacijom.   Unatoč ne fer borbi clean instalacija sustava se pokazala kao prednost nad sustavom opterećenim raznim dodacima.

Drugo mjesto zauzeo je Acer Aspire E1-571, a na treće mjesto smjestio se Dell XPS 13.

Testiranjima koja su provedena mjerila se stabilnost računala što se mjerilo brojem rušenja računala u tjedan dana, stabilnost operacijskog sustava brojem plavih ekrana u tjedan dana, te vrijeme potrebno da se podigne sustav.

Unatoč pobijedi, tvrtka Soluto je sastavila listu nedostataka MacBook Pro računala s Windows sustavom. Kao najveće nedostatke naveli su vrijeme potrebno da bi se Windows sustav instalirao na Mac te mogući problemi s upravljačkim programima.