3. dan Microsoftova tjedna javne uprave - Education Day

3. dan Microsoftova tjedna javne uprave - Education Day

Posljednji dan Microsoftova tjedna za javnu upravu - Education Day protekao je u predstavljanju rješenja koja će, implementirana u obrazovni sustav, pomoći u podizanju obrazovanja na novu razinu. Uvod u Education Day dali su direktor Microsofta Hrvatska Ivan Vidaković i Education Specialist u Microsoftu Hrvatska - Željka Baniček.

Prvo predavanje održala je Branka Vuk iz CARNeta koja je govorila o postojećoj platformi i mogućnostima koje CARNet pruža nastavnicima, učenicima i studentima.

Teo Milev, Education Solution Specialist za osnovne i srednje škole za regiju Centralne i istočne Europe te Rainer Römer, Education Solution Specialist za visokoškolske ustanove za regiju Centralne i istočne Europe, govorili su o Microsoftovim regionalnim iskustvima i svjetskim referencama u obrazovanju.

Tom prilikom Teo Milev istaknuo je kako nam je danas, sukladno promjenama kojima svjedočimo u cijelom svijetu, potrebna transformacija obrazovanja, a tehnologija je ključ. Teo Milev naglasio je kako je Microsoft partner u preobrazbi obrazovnog sustava, a implementacija Microsoftovih rješenja - od aplikacija i softvera do uređaja i usluga, pružaju golemi pedagoški potencijal te mogu pomoći i učiteljima i učenicima u podizanju nastave na višu razinu.

Na predavanja Tea Mileva i Rainera Römera nadovezali su se i domaći predavači koji su govorili o implementacijama tableta u hrvatskim osnovnim i srednjim školama te prilagodbi nastavnog programa na novi način predavanja.

Profesorica Lidija Kralj iz OŠ Veliki Bukovec predstavila je projekt uvođenja tableta u osnovnu školu. Uspjeh ovog načina obrazovanja vidi se i u visokoškolskim ustanovama, o čemu je govorio Igor Pavleković iz Visoke škole Algebra. Pavleković je naveo obrazovne ustanove u kojima se planira implementirati moderna tehnologija u svakodnevni rad i učenje.

Uz predavanja, prisutni su mogli vidjeti kako ovaj sustav funkcionira u STORM-ovoj interaktivnoj učionici.