3. dan Microsoftova tjedna javne uprave - Education Day

3. dan Microsoftova tjedna javne uprave - Education Day

Posljednji dan Microsoftova tjedna za javnu upravu – Education Day protekao je u predstavljanju rješenja koja će, implementirana u obrazovni sustav, pomoći u podizanju obrazovanja na novu razinu. Uvod u Education Day dali su direktor Microsofta Hrvatska Ivan Vidaković i Education Specialist u Microsoftu Hrvatska – Željka Baniček.

Prvo predavanje održala je Branka Vuk iz CARNeta koja je govorila o postojećoj platformi i mogućnostima koje CARNet pruža nastavnicima, učenicima i studentima.

Teo Milev, Education Solution Specialist za osnovne i srednje škole za regiju Centralne i istočne Europe te Rainer Römer, Education Solution Specialist za visokoškolske ustanove za regiju Centralne i istočne Europe, govorili su o Microsoftovim regionalnim iskustvima i svjetskim referencama u obrazovanju.

Tom prilikom Teo Milev istaknuo je kako nam je danas, sukladno promjenama kojima svjedočimo u cijelom svijetu, potrebna transformacija obrazovanja, a tehnologija je ključ. Teo Milev naglasio je kako je Microsoft partner u preobrazbi obrazovnog sustava, a implementacija Microsoftovih rješenja – od aplikacija i softvera do uređaja i usluga, pružaju golemi pedagoški potencijal te mogu pomoći i učiteljima i učenicima u podizanju nastave na višu razinu.

Na predavanja Tea Mileva i Rainera Römera nadovezali su se i domaći predavači koji su govorili o implementacijama tableta u hrvatskim osnovnim i srednjim školama te prilagodbi nastavnog programa na novi način predavanja.

Profesorica Lidija Kralj iz OŠ Veliki Bukovec predstavila je projekt uvođenja tableta u osnovnu školu. Uspjeh ovog načina obrazovanja vidi se i u visokoškolskim ustanovama, o čemu je govorio Igor Pavleković iz Visoke škole Algebra. Pavleković je naveo obrazovne ustanove u kojima se planira implementirati moderna tehnologija u svakodnevni rad i učenje.

Uz predavanja, prisutni su mogli vidjeti kako ovaj sustav funkcionira u STORM-ovoj interaktivnoj učionici.

Još iz kategorije

Prilika da e-učenje brže postane stvarnost i svima se ponudi kvalitetno obrazovanje

Prilika da e-učenje brže postane stvarnost i svima se ponudi kvalitetno obrazovanje

07.07.2020. komentiraj

Huawei je odlučio dodatno pojačati vlastitu globalnu inicijativu TECH4ALL čiji je plan koristeći sve prednosti e-učenja podići kvalitetu obrazovanja diljem svijeta kao i učiniti kvalitetno obrazovanje dostupno svima. O velikom potencijalu e-učenja na povećanje razine obrazovanja diljem svijeta, kao i potencijalu koje to otvara, razgovarali su na webinaru zamjenik predsjednika Huaweija, Ken Hu, čelnici i stručnjaci iz UNESCO-a, globalne udruge telekom operatera - GSMA, sveučilišta i obrazovnih institucija diljem svijeta, Ministarstva obrazovanja Senegala, kao i predstavnici privatnog sektora.

Bespovratna sredstva iz područja Inovacija zelene industrije i Plavog rasta

Bespovratna sredstva iz područja Inovacija zelene industrije i Plavog rasta

07.07.2020. komentiraj

Innovation Norway je u partnerstvu s Hrvatskom gospodarskom komorom održao online predstavljanje Programa “Business Development and Innovation Croatia” koji nudi bespovratna sredstva hrvatskom privatnom sektoru. Na konferenciju se prijavilo preko 300 poduzetnika zainteresiranih za program koji se financira iz norveške darovnice i dio je EGP financijskog mehanizma i Norveškog financijskog mehanizma (EEA and Norway Grants) za razdoblje 2014-2021. Prijave su otvorene do 15. studenoga 2020., a potpisi prvih ugovora se očekuju u drugom kvartalu 2021.

Pripreme za WinDayse

Pripreme za WinDayse

07.07.2020. komentiraj

Prvi Road to WinDays online program uživo je pratilo 1.152 sudionika, a donio je tri predavanja i okrugli stol na temu event industrije. Program se emitirao iz WinDays studija u zagrebačkom Mozaik Event Centru. Sudionici su ga mogli pratiti putem live streama na Facebooku i YouTubeu te postavljati pitanja predavačima i panelistima, a snimku je moguće pogledati i naknadno. Drugi Road to WinDays održat će se početkom rujna i sudionike uvesti u teme konferencije uživo.