3. dan Microsoftova tjedna javne uprave - Education Day

3. dan Microsoftova tjedna javne uprave - Education Day

Posljednji dan Microsoftova tjedna za javnu upravu – Education Day protekao je u predstavljanju rješenja koja će, implementirana u obrazovni sustav, pomoći u podizanju obrazovanja na novu razinu. Uvod u Education Day dali su direktor Microsofta Hrvatska Ivan Vidaković i Education Specialist u Microsoftu Hrvatska – Željka Baniček.

Prvo predavanje održala je Branka Vuk iz CARNeta koja je govorila o postojećoj platformi i mogućnostima koje CARNet pruža nastavnicima, učenicima i studentima.

Teo Milev, Education Solution Specialist za osnovne i srednje škole za regiju Centralne i istočne Europe te Rainer Römer, Education Solution Specialist za visokoškolske ustanove za regiju Centralne i istočne Europe, govorili su o Microsoftovim regionalnim iskustvima i svjetskim referencama u obrazovanju.

Tom prilikom Teo Milev istaknuo je kako nam je danas, sukladno promjenama kojima svjedočimo u cijelom svijetu, potrebna transformacija obrazovanja, a tehnologija je ključ. Teo Milev naglasio je kako je Microsoft partner u preobrazbi obrazovnog sustava, a implementacija Microsoftovih rješenja – od aplikacija i softvera do uređaja i usluga, pružaju golemi pedagoški potencijal te mogu pomoći i učiteljima i učenicima u podizanju nastave na višu razinu.

Na predavanja Tea Mileva i Rainera Römera nadovezali su se i domaći predavači koji su govorili o implementacijama tableta u hrvatskim osnovnim i srednjim školama te prilagodbi nastavnog programa na novi način predavanja.

Profesorica Lidija Kralj iz OŠ Veliki Bukovec predstavila je projekt uvođenja tableta u osnovnu školu. Uspjeh ovog načina obrazovanja vidi se i u visokoškolskim ustanovama, o čemu je govorio Igor Pavleković iz Visoke škole Algebra. Pavleković je naveo obrazovne ustanove u kojima se planira implementirati moderna tehnologija u svakodnevni rad i učenje.

Uz predavanja, prisutni su mogli vidjeti kako ovaj sustav funkcionira u STORM-ovoj interaktivnoj učionici.

Još iz kategorije

Najveće studentsko natjecanje u Hrvatskoj Lumemn

Najveće studentsko natjecanje u Hrvatskoj Lumemn

23.01.2020. komentiraj

Velikim otvorenjem održanim 15. siječnja 2020. godine studentskog edukativnog natjecanja LUMEN u Studentskom centru Zagreb pod organizacijom studentske udruge eSTUDENT, ujedno započinju i prijave.  LUMEN omogućuje studentima da iskoriste svoj potencijal, steknu dodano praktično znanje i iskustvo koje ne mogu dobiti na fakultetu i da za svoje originalne ideje osvoje vrijedne novčane nagrade.

Proglašeni pobjednici natjecanja HACK-A-THON 20

Proglašeni pobjednici natjecanja HACK-A-THON 20

23.01.2020. komentiraj

Na početku samog natjecanja HACK-A-THON 20, natjecateljima su predstavljena dva zadatka s fokusom na ekološka pitanja, odnosno kako uz pomoć korištenja robota riješiti problem otpada i smeća na ulicama, plažama i moru (1) te pojednostavniti dostavu hrane i pića u restoranima ili ugostiteljskim objektima (2). Odabir zadatka bio je proizvoljan što je natjecateljskim timovima dalo više prostora za kreativnost i inovativnost. Nakon 24 sata programiranja i rada na robotu u Hotelu Krilo, proglašeni su pobjednici natjecanja HACK-A-THON 20 u obje kategorije.

U posljednjih godinu dana samo dva rasta industrijske proizvodnje EU

U posljednjih godinu dana samo dva rasta industrijske proizvodnje EU

23.01.2020. komentiraj

Prema kalendarski prilagođenim podacima statističkog ureda Eurostat, industrijska je proizvodnja u studenome 2019. godine na razini EU (podaci za Belgiju, Cipar i Austriju nisu dostupni) bila 1,3 posto manja (u Hrvatskoj 0,4 posto manja) u odnosu na isti mjesec 2018. godine, što predstavlja već šesti uzastopni mjesec pada industrijske proizvodnje (u Hrvatskoj prvi pad nakon dva mjeseca rasta).