Zahuktava se prodaja DT-ovih tornjeva za bazne stanice

Zahuktava se prodaja DT-ovih tornjeva za bazne stanice

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

Brookfield Asset Management započeo je pregovore s Cellnex Telecomom o zajedničkoj ponudi za Deutsche Telekomovu poslovnu jedinicu tornjeva. Ugovor bi mogao donijeti ukupnu procjenu imovine na razini od do 20 milijardi eura uključujući dug.

Prema izvješću Bloomberga, Brookfield Asset Management također bi mogao završiti čak i sa s solo ponudom. I druge tvrtke navodno se spremaju dati ponud ili za manjinski ili kontrolni udio u poslovnoj jedinici tornjeva Deutsche Telekoma, a kao zainteresirane strane navedeni su Stonepeak Infrastructure Partners, DigitalBridge Group i Vantage Towers grupe Vodafone.

DT je ​​u ožujku započeo proces prodaje svog poslovanja s mobilnim tornjevima, budući da nastavlja s naporima da maksimalno poveća vrijednost svoje infrastrukturne imovine. Ranije je sugerirano da bi 40.600 tornjeva baznih stanica moglo donijeti do 18 milijardi eura.

U travnju je DT navodno počeo ocjenjivati ​​različite ponude tvrtki uključujući Vantage Towers i konzorcij koji se sastoji od KKR i Global Infrastructure Partners (GIP).

Podsjetimo, Cellnex već zajedno posjeduje tornjeve s Deutsche Telekomom u Švicarskoj i Nizozemskoj. Deutsche Telekom posjeduje gotovo 33.000 tornjeva u Njemačkoj. Podružnica GD Towers drži domaće lokacije zajedno sa 7.000 u Austriji.

Još iz kategorije

HT osvojio obje umlaut 'Best in Test' nagrade za vodeću mobilnu i fiksnu mrežu

HT osvojio obje umlaut 'Best in Test' nagrade za vodeću mobilnu i fiksnu mrežu

30.06.2022.

Hrvatski Telekom učvrstio je svoj položaj vodeće mreže u Hrvatskoj osvojivši ponovno obje nagrade za najbolju i najbržu fiksnu i mobilnu mrežu, objavili su iz najjačeg domaćeg telekom operatora. Nagrade su rezultat analize više od 39 milijuna uzoraka ukupno, prikupljenih od svih pružatelja fiksnih i mobilnih usluga u Hrvatskoj u razdoblju od šest mjeseci, između prosinca 2021. i lipnja 2022, tvrde u HT-u.

Novi je glavni direktor za financije A1 Hrvatska i A1 Makedonija Goran Angjeleski

Novi je glavni direktor za financije A1 Hrvatska i A1 Makedonija Goran Angjeleski

29.06.2022.

Nakon tri godine provedene u A1 Hrvatska na poziciji glavnog direktora za financije Goran Manestar nastavio je karijeru izvan kompanije, a na njegovo mjesto dolazi Goran Angjeleski, koji je bio direktor financija i kontrolinga u A1 Makedoniji. Goran Angjeleski poziciju glavnog direktora za financije klastera A1 Hrvatska i A1 Makedonija preuzima od 1. srpnja 2022.

MWC ostaje u Barceloni sve do 2030

MWC ostaje u Barceloni sve do 2030

27.06.2022.

Barcelona će ostati mjesto održavanja najvećeg svjetskog sajma mobilne telefonije io industrije MWC barem do 2030. godine. Udruga mobilne industrije i organizator događaja GSMA objavila je da je dogovor danas napravljen na sastanku Upravnog odbora u Kuala Lumpuru.