WiFi4EU: Više od 230 gradova i općina koristi Cambium Networks rješenja

WiFi4EU:  Više od 230 gradova i općina koristi Cambium Networks rješenja

Tvrtka Cambium Networks, vodeći svjetski proizvođač profesionalnih bežičnih mrežnih rješenja ključni je dobavljač rješenja u WiFi4EU inicijativi. Preko 230 gradova i općina u Hrvatskoj koristi Cambium rješenja koja uključuju Wi-Fi pristupne točke, radijske sustave za povezivanje hotspot lokacija i osiguravanje 100+ Mbps kapaciteta za svaku pristupnu točku, mrežne preklopnike i platformu za nadzor i upravljanje mrežom iz Clouda. U okviru inicijative WiFi4EU do sada su održana četiri kruga dodjele bespovratnih sredstava u kojima su hrvatski gradovi i općine osvojili ukupno 460 vaučera za izgradnju Wi-Fi mreže na javnim mjestima poput trgova, parkova, javnih ustanova, muzeja i knjižnica u svrhu nediskriminirajuće bežične povezivosti.

Izgrađene javne Wi-Fi mreže prije puštanja u promet prošle su kontrolu EU komisije nakon čega je partnerskim tvrtkama vaučerom od 15.000 EUR plaćena usluga po dostavljenim ponudama. Cambium Networks najatraktivniji je ponuđač cjelovitih rješenja za pametne gradove, a s ovlaštenim partnerskim tvrtkama nudi kompletnu uslugu po sistemu „ključ u ruke“. Partneri osiguravaju tehnički izvid lokacija, dizajn mreže, projektiranje, dobavu aktivne opreme, instalaciju, konfiguraciju i testiranje kao potvrdu da je posao odrađen kvalitetno.

„Naša prednost je u tehnološkom liderstvu i motiviranim profesionalnim partnerima. Mnoge tvrtke sistem integratori odabrale su Cambium rješenja u sklopu WiFi4EU inicijative jer dobivaju cjelovita i visoko kvalitetna rješenja s kulturom inovacija za napredna i izazovna okruženja u kojima je potrebno izgraditi infrastrukturu koja će zadovoljiti propisane tehničke zahtjeve uz nizak trošak investicije i održavanja. Centralizirano upravljanje na daljinu bez troškova godišnjih licenci kao i besplatno ažuriranje softvera za sve mrežne uređaje jedan je od važnih čimbenika u odabiru naših rješenja. Svi naši partneri uživaju visoku razinu podrške kako nas kao proizvođača tako i našeg distributera u Adria regiji, tvrtke Ingram Micro Hrvatska“, ističe Kristijan Fabina, Direktor prodaje tvrtke Cambium Networks za Adria regiju, Bugarsku, Tursku, Gruziju i Katar.

Do danas su Cambium partneri isporučili rješenja za nešto više od 230 gradova i općina u Hrvatskoj što je 50% ukupno osiguranih vaučera za jedinice lokalne samouprave. Partneri su primarno tvrtke sistem integratori, a među njima se nalaze i vodeći telekom operatori kao i drugi pružatelji internet usluga koji su regionalno fukusirani.

„Naš plan je do kraja godine osigurati implementaciju rješenja za 300 gradova i općina, a slijedeće godine taj broj dodatno povećati. Vrlo važno je spomenuti dodatne vrijednosti koje su osigurane izgradnjom infrastrukture. Osim Wi-Fi pristupa na javnim prostorima, većina gradova i općina sada ima vlastitu mrežnu infrastrukturu koja visokim kapacitetima povezuje sjedište s vrtićima, školama, komunalnim poduzećima, policijom, vartogasnim društvima, zdravstvenim i drugim ustanovama. To im otvara mogućnost da kroz vlastitu mrežnu infrastrukturu smanje troškove pristupa Internetu, najma vodova između lokacija, razmjenjuju važne informacije kao da su u LAN mreži, osiguraju video nadzor u svojim sredinama, javni IP razglas i druge usluge koje se mogu nadograditi na postojeću infrastrukturu“, napominje Kristijan Fabina.

„Općine i gradovi s cjelovitim Cambium komunikacijskim tehnologijama postavili su temelje digitalnog razvoja i profiliranja kao 'pametni gradovi' što će s vremenom povećati kvalitetu života građana i unaprijediti ponudu javnih usluga“, zaključuje Kristijan Fabina.

Još iz kategorije

Investicijom vrijednom 19 milijuna kuna Hrvatski Telekom dovodi optiku u Slavonski Brod

Investicijom vrijednom 19 milijuna kuna Hrvatski Telekom dovodi optiku u Slavonski Brod

16.09.2020. komentiraj

Najjači domaći telekom Hrvatski Telekom sa 19 milijuna kuna vrijednim ulaganjem započela je implementacijA najmodernije optičke infrastrukture na području Slavonskog Broda u naseljima Slavonija 1, Slavonija 2, Kolonija i Mikrorajon te Osječkoj ulici. Implementacija bi trebala biti gotova do kraja listopada, a uključenje prvih korisnika očekuje se već početkom studenog ove godine.

Optima Telekom nastavlja s realizacijom projekta besplatnog WiFi interneta diljem Hrvatske

Optima Telekom nastavlja s realizacijom projekta besplatnog WiFi interneta diljem Hrvatske

15.09.2020. komentiraj

Optima Telekom nastavlja s uspješnom digitalizacijom gradova i općina po Hrvatskoj, a zadnji projekti besplatnog WiFi interneta realizirani su u Rovinju, Metkoviću, Svetom Petru u Šumi, Gornjoj Vrbi, Stankovcima i Lovreću.  Radi se o općinama i gradovima kojima je u sklopu inicijative WiFi4EU dodijeljen vaučer u iznosu od 15.000 eura, nakon čega su odabrali Optima Telekom za izvođača koji će tehnološki realizirati javni WiFi internet te time olakšati i unaprijediti život lokalnog stanovništva, ali i turista.

Prihodi od TV usluga stabilni, broj korisnika sporo raste

Prihodi od TV usluga stabilni, broj korisnika sporo raste

14.09.2020. komentiraj


U drugom ovogodišnjem kvartalu prihodu od TV usluga porasli su 1,32 posto i dosegli 200,47 milijuna kuna, pokazuju najnoviji podaci domaćeg regulatora Hrvatska agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM). Kao i prohodi tako je i neznatno povećan ukupan broj korisnika koji je sada tako veći 1,16 posto i dosegao je ukupno 835,56 tisuća korisnika.