WiFi4EU: Više od 230 gradova i općina koristi Cambium Networks rješenja

WiFi4EU:  Više od 230 gradova i općina koristi Cambium Networks rješenja

Tvrtka Cambium Networks, vodeći svjetski proizvođač profesionalnih bežičnih mrežnih rješenja ključni je dobavljač rješenja u WiFi4EU inicijativi. Preko 230 gradova i općina u Hrvatskoj koristi Cambium rješenja koja uključuju Wi-Fi pristupne točke, radijske sustave za povezivanje hotspot lokacija i osiguravanje 100+ Mbps kapaciteta za svaku pristupnu točku, mrežne preklopnike i platformu za nadzor i upravljanje mrežom iz Clouda. U okviru inicijative WiFi4EU do sada su održana četiri kruga dodjele bespovratnih sredstava u kojima su hrvatski gradovi i općine osvojili ukupno 460 vaučera za izgradnju Wi-Fi mreže na javnim mjestima poput trgova, parkova, javnih ustanova, muzeja i knjižnica u svrhu nediskriminirajuće bežične povezivosti.

Izgrađene javne Wi-Fi mreže prije puštanja u promet prošle su kontrolu EU komisije nakon čega je partnerskim tvrtkama vaučerom od 15.000 EUR plaćena usluga po dostavljenim ponudama. Cambium Networks najatraktivniji je ponuđač cjelovitih rješenja za pametne gradove, a s ovlaštenim partnerskim tvrtkama nudi kompletnu uslugu po sistemu „ključ u ruke“. Partneri osiguravaju tehnički izvid lokacija, dizajn mreže, projektiranje, dobavu aktivne opreme, instalaciju, konfiguraciju i testiranje kao potvrdu da je posao odrađen kvalitetno.

„Naša prednost je u tehnološkom liderstvu i motiviranim profesionalnim partnerima. Mnoge tvrtke sistem integratori odabrale su Cambium rješenja u sklopu WiFi4EU inicijative jer dobivaju cjelovita i visoko kvalitetna rješenja s kulturom inovacija za napredna i izazovna okruženja u kojima je potrebno izgraditi infrastrukturu koja će zadovoljiti propisane tehničke zahtjeve uz nizak trošak investicije i održavanja. Centralizirano upravljanje na daljinu bez troškova godišnjih licenci kao i besplatno ažuriranje softvera za sve mrežne uređaje jedan je od važnih čimbenika u odabiru naših rješenja. Svi naši partneri uživaju visoku razinu podrške kako nas kao proizvođača tako i našeg distributera u Adria regiji, tvrtke Ingram Micro Hrvatska“, ističe Kristijan Fabina, Direktor prodaje tvrtke Cambium Networks za Adria regiju, Bugarsku, Tursku, Gruziju i Katar.

Do danas su Cambium partneri isporučili rješenja za nešto više od 230 gradova i općina u Hrvatskoj što je 50% ukupno osiguranih vaučera za jedinice lokalne samouprave. Partneri su primarno tvrtke sistem integratori, a među njima se nalaze i vodeći telekom operatori kao i drugi pružatelji internet usluga koji su regionalno fukusirani.

„Naš plan je do kraja godine osigurati implementaciju rješenja za 300 gradova i općina, a slijedeće godine taj broj dodatno povećati. Vrlo važno je spomenuti dodatne vrijednosti koje su osigurane izgradnjom infrastrukture. Osim Wi-Fi pristupa na javnim prostorima, većina gradova i općina sada ima vlastitu mrežnu infrastrukturu koja visokim kapacitetima povezuje sjedište s vrtićima, školama, komunalnim poduzećima, policijom, vartogasnim društvima, zdravstvenim i drugim ustanovama. To im otvara mogućnost da kroz vlastitu mrežnu infrastrukturu smanje troškove pristupa Internetu, najma vodova između lokacija, razmjenjuju važne informacije kao da su u LAN mreži, osiguraju video nadzor u svojim sredinama, javni IP razglas i druge usluge koje se mogu nadograditi na postojeću infrastrukturu“, napominje Kristijan Fabina.

„Općine i gradovi s cjelovitim Cambium komunikacijskim tehnologijama postavili su temelje digitalnog razvoja i profiliranja kao 'pametni gradovi' što će s vremenom povećati kvalitetu života građana i unaprijediti ponudu javnih usluga“, zaključuje Kristijan Fabina.

Još iz kategorije

Pričuvna veza za osiguravanje kontinuiteta poslovanja u izvanrednim situacijama

Pričuvna veza za osiguravanje kontinuiteta poslovanja u izvanrednim situacijama

22.01.2021. komentiraj

Nepredvidive okolnosti na koje je gotovo nemoguće utjecati poput potresa ili fizičkog oštećenja kabela mogu uzrokovati prekid pristupa Internetu i podatkovnih veza prema ostalim lokacijama. Za mnoge poslove upravo je to kritična infrastruktura bez koje ne mogu funkcionirati. Zato malim, srednjim i velikim poslovnim korisnicima koji za svoju poslovnu kritičnu infrastrukturu žele osigurati visoku razinu dostupnosti, A1 Hrvatska nudi uslugu Pričuvna veza Pro.

Huawei protiv švedskog regulatora

Huawei protiv švedskog regulatora

21.01.2021. komentiraj

„Žao nam je što je PTS odlučio nastaviti aukciju kojoj se Huawei protivi. Ozbiljna kršenja legitimnih prava i interesa Huaweija, kao i značajne pravne nesigurnosti još uvijek nisu razriješene. Huawei i jedan lokalni telekom operater prethodno su podnijeli odvojene žalbe upravnom sudu u Stockholmu da poništi odluku PTS-a u vezanu uz uvjete aukcije”, ističu u svojoj reakciji na odluke telekom regulatora u švedskoj kada je riječ o izgradnji 5G mreža.

Telemach Hrvatska započeo s uvođenjem novog vizualnog identiteta na prodajna mjesta

Telemach Hrvatska započeo s uvođenjem novog vizualnog identiteta na prodajna mjesta

18.01.2021. komentiraj

Novi vizualni identitet prva je od novosti kojima novoimenovana kompanija započinje s investicijama najavljenima u Hrvatskoj. Uz značajno ulaganje kojima će unaprijediti izgled svojih prodajnih mjesta, Telemach Hrvatska najavio je velike investicije u razvoj mreže, do 230 milijuna eura u mobilnu i fiksnu mrežu. U prvim danima 2021. i tim je povećan za 50 novih zaposlenika.