SPAJANJA I PREUZIMANJE

Vodafone završava prodaju svoje španjolske podružnice Zegoni

Zegona je ranije najavio da će bivši izvršni direktor Euskaltela Jose Miguel Garcia voditi španjolski posao. Navedeno je da imenovanje ponovno okuplja tim koji ima dokazane rezultate vrlo uspješnih operativnih transformacija u španjolskim telekomima.

Vodafone završava prodaju svoje španjolske podružnice Zegoni
Dražen Tomić / Tomich Productions

Vodafone Group završio je prodaju svojih španjolskih operacija tvrtki Zegona Communications za 5 milijardi eura. Ugovorom se zaključuje proces započet krajem 2023. i također završava izravna prisutnost grupe u Španjolskoj.

Ugovor uključuje 4,1 milijardu eura u gotovini i 900 milijuna eura u povlaštenim dionicama koje se mogu otkupiti. U svojim izjavama, Vodafone i Zegona svaki su primijetili da je vrijednost poduzeća veća od raznih metrika zarade za godinu do kraja rujna 2023.

Zegona je ranije najavio da će bivši izvršni direktor Euskaltela Jose Miguel Garcia voditi španjolski posao. Navedeno je da imenovanje ponovno okuplja tim koji ima dokazane rezultate vrlo uspješnih operativnih transformacija u španjolskim telekomima. Vodafone je objasnio da će i dalje biti prisutan u Španjolskoj putem servisnog aranžmana sa Zegonom i središtem inovacija u Malagi.

Zegona je primijetio da obnovljeni, desetogodišnji ugovor o pristupu mreži potpisan sa španjolskim igračem fibera Finetwork ranije ovog tjedna pokazuje njegovu sposobnost da se brzo kreće prema svojoj dobro definiranoj strategiji. Tvrtka tvrdi da može poboljšati učinak Vodafona u Španjolskoj i donijeti vrijednost dioničarima.