Vodafone uveo 5G u Londonu u suradnji s Ericssonom

Vodafone uveo 5G u Londonu u suradnji s Ericssonom

Suradnja Vodafona i Ericssona rezultirala je uvođenjem 5G mreže u Londonu, a kako ističu iz Ericssona spektakularni pogled na londonski Sky Garden poslužio je kao kulisa za ceremoniju uvođenja 5G na temelju Ericssonove tehnologije, uključujući virtualnu demonstraciju. Pritom su pokazani i rezultati najnovijeg izvješće Ericsson ConsumerLaba pod nazivom 5G Consumer Potential.

Ericsson će u Londonu pružiti cjelovitu 5G pokrivenost na temelju najnovijeg Ericssonovog portfelja u području radijskog sustava. To uključuje najnovije proizvode Baseband 6630 i Massive MIMO 6488 za omogućavanje 5G na frekvenciji od 3,5 GHz. U kombinaciji s LTE, za 5G korisnike bit će dostupne brzine do 10 puta veće od 4G uz mnogo nižu latenciju.

Jedinstvena funkcionalnost dinamičnog dijeljenja spektra Ericssonovog radijskog sustava Vodafonu će omogućiti da 5G pokrivenost proširi na veliko područje, koristeći 4G spektar na postojećoj infrastrukturi Ericssonovog radijskog sustava.

U skladu s nalazima izvješća, korisnici u UK željno iščekuju 5G te na novim 5G uređajima u prosjeku planiraju koristiti 10-12 puta više mobilnih podataka. Lansiranje 5G Vodafone UK pozdravit će 40 posto pretplatnika koji se suočavaju s problemima uzrokovanim zagušenjima mreže u urbanim područjima s velikim brojem korisnika.

Još iz kategorije

Brži razvoj 5G mreža u Europi usporava i skepticizam zbog zračenja

Brži razvoj 5G mreža u Europi usporava i skepticizam zbog zračenja

20.01.2020. komentiraj

Integraciju mobilnih mreža pete generacije (5G) usporava i skepticizam, koji vlada po pitanju utjecaja zračenja na ljudsko zdravlje. Konkretno se to moglo vidjeti na primjeru švicarskog grada Wohlena, gdje se pokušava implementirati najnovija tehnologija, ali lokalne vlasti to ne dopuštaju.

Postoje 3 vrste 5G mreža, a većina će dobiti onu najlošiju

Postoje 3 vrste 5G mreža, a većina će dobiti onu najlošiju

19.01.2020. komentiraj

Mobilne mreže pete generacije (5G) ove će se godine spominjati na sve strane jer su postale stvarnost i sastavni dio svih budućih pametnih telefona, tableta, ali i mnogih drugih uređaja. No, potrebno je znati da postoje tri vrste 5G mreža, što može itekako zbunjivati...

TIM i Ericsson ostvarili novi europski rekord u 5G brzini

TIM i Ericsson ostvarili novi europski rekord u 5G brzini

15.01.2020. komentiraj

TIM i Ericsson, u suradnji s Qualcommom, uspješno su ostvarili europski rekord prekoračivši brzinu od 2 Gb/s na komercijalnoj 5G mreži uživo. Ostvaren je na 26 gigahercnom milimetarskom pojasu (mmWave) koji je TIM stekao na natječaju za 5G u Italiji.