Vodafone uveo 5G u Londonu u suradnji s Ericssonom

Vodafone uveo 5G u Londonu u suradnji s Ericssonom

Suradnja Vodafona i Ericssona rezultirala je uvođenjem 5G mreže u Londonu, a kako ističu iz Ericssona spektakularni pogled na londonski Sky Garden poslužio je kao kulisa za ceremoniju uvođenja 5G na temelju Ericssonove tehnologije, uključujući virtualnu demonstraciju. Pritom su pokazani i rezultati najnovijeg izvješće Ericsson ConsumerLaba pod nazivom 5G Consumer Potential.

Ericsson će u Londonu pružiti cjelovitu 5G pokrivenost na temelju najnovijeg Ericssonovog portfelja u području radijskog sustava. To uključuje najnovije proizvode Baseband 6630 i Massive MIMO 6488 za omogućavanje 5G na frekvenciji od 3,5 GHz. U kombinaciji s LTE, za 5G korisnike bit će dostupne brzine do 10 puta veće od 4G uz mnogo nižu latenciju.

Jedinstvena funkcionalnost dinamičnog dijeljenja spektra Ericssonovog radijskog sustava Vodafonu će omogućiti da 5G pokrivenost proširi na veliko područje, koristeći 4G spektar na postojećoj infrastrukturi Ericssonovog radijskog sustava.

U skladu s nalazima izvješća, korisnici u UK željno iščekuju 5G te na novim 5G uređajima u prosjeku planiraju koristiti 10-12 puta više mobilnih podataka. Lansiranje 5G Vodafone UK pozdravit će 40 posto pretplatnika koji se suočavaju s problemima uzrokovanim zagušenjima mreže u urbanim područjima s velikim brojem korisnika.

Još iz kategorije

Tele2 predstavio uslugu „Kupi i pokupi“

Tele2 predstavio uslugu „Kupi i pokupi“

22.08.2019. komentiraj

Mobilni uređaj moguće je naručiti u webshopu i u roku pet dana preuzeti na prodajnom mjestu nova je usluga koju je Tele2 ponudio svojim korisnicima, a to objašnjavaju prije svega time da se navike kupovanja iz godine u godinu mijenjanju.

Ericsson u suradnji s AT&T omogućio 5G u NBA ljetnoj ligi

Ericsson u suradnji s AT&T omogućio 5G u NBA ljetnoj ligi

19.08.2019. komentiraj

AT&T je ponudio nove mogućnosti vezane uz sportsku zabavu koristeći se Ericssonovom 5G mrežnom infrastrukturom u MGM Resorts NBA ljetnoj ligi. Od 10. do 11. srpnja, fanovi su mogli uživo prenositi video sadržaje iz uređaja Samsung Galaxy S10 5G i sudjelovati u igrama na posve novi način.

VELIKA ICT ANALIZA: Najveći broj zaposlenih i najveće plaće u telekom sektoru

VELIKA ICT ANALIZA: Najveći broj zaposlenih i najveće plaće u telekom sektoru

16.08.2019. komentiraj

Nastavljamo s velikom analizom domaćeg ICT tržišta i krećemo u telekomunikacijski segment i to prema broju zaposlenih i prosječno isplaćenoj neto plaći. Ako pogledamo tvrtke s najvećim broje zaposlenih i njihovom prosječnom plaćom na prvom mjestu je najjači domaći telekom operator Hrvatski Telekom s 3960 zaposlenih u 2018. godini i prosječnom plaćom od 9.484 kune. Slijedi ga najveći telekomunikacijski izvoznik Ericsson Nikola Tesla s 2401 zaposlenim s prosječnom neto plaćom koja doseže 12.533 kuna. Na trećem mjestu po broju zaposlenih je A1 Hrvatska s 1687 zaposlenih i prosječnom plaćom od 9.842 kune