Vipnet diže brzine pristupa na 60 Mbit/s

Vipnet diže brzine pristupa na 60 Mbit/s

Velike brzine prijenosa podataka od čak 60 Mbit/s Vipnet je najavio u sedam hrvatskih gradova i to Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Zadru, Velikoj Gorici i Solinu. Glavna prednost HFC tehnologije (hibridno optičke-kabelske mreže - Hybrid Fiber Coaxial) kombiniranje je višestrukih frekvencijskih blokova čime se množe jedinične brzine prijenosa po bloku te se postižu izvanredni rezultati i visoka stabilnost veze.

Vipnetova optičko kabelska fiksna infrastruktura ima golem potencijal za nadogradnju, a dokaz tome je i prošlogodišnji svjetski rekord pri čemu je demonstriran prijenos podataka u fiksnoj mreži brzinom od 4,3 Gbit/s što je brzina 1000 puta veća od prosjeka u hrvatskim kućanstvima.

Uz postojeću ponudu brzina do 12 i 20 Mbit/s, umjesto dosadašnjih 32 Mbit/s uvode se dvije nove opcije s brzinama do 40 i 60 Mbit/s. Nove opcije brzina u Vip trio paketima dostupne su bez ugovorne obveze, uz ugovornu obvezu na 12 mjeseci te po posebnim promotivnim cijenama uz ugovornu obvezu na 24 mjeseca sve do 30. travnja.

Osim u fiksnom segmentu, Vipnetova mobilna LTE mreža 4 generacije trenutno je dostupna u velikim gradovima, a u kombinaciji sa superiornom 3G mobilnom mrežom, korisnicima je omogućeno vrhunsko iskustvo surfanja u svim gradovima i više od 500 manjih naselja diljem Hrvatske. Tako, kombinirajući najmodernije fiksne i mobilne mreže, Vipnet nudi najrašireniji pristup superbrzom internetu u Hrvatskoj, poručuju iz drugog po veličini domaćeg telekom operatera.

Još iz kategorije

Tele2 predstavio uslugu „Kupi i pokupi“

Tele2 predstavio uslugu „Kupi i pokupi“

22.08.2019. komentiraj

Mobilni uređaj moguće je naručiti u webshopu i u roku pet dana preuzeti na prodajnom mjestu nova je usluga koju je Tele2 ponudio svojim korisnicima, a to objašnjavaju prije svega time da se navike kupovanja iz godine u godinu mijenjanju.

Ericsson u suradnji s AT&T omogućio 5G u NBA ljetnoj ligi

Ericsson u suradnji s AT&T omogućio 5G u NBA ljetnoj ligi

19.08.2019. komentiraj

AT&T je ponudio nove mogućnosti vezane uz sportsku zabavu koristeći se Ericssonovom 5G mrežnom infrastrukturom u MGM Resorts NBA ljetnoj ligi. Od 10. do 11. srpnja, fanovi su mogli uživo prenositi video sadržaje iz uređaja Samsung Galaxy S10 5G i sudjelovati u igrama na posve novi način.

VELIKA ICT ANALIZA: Najveći broj zaposlenih i najveće plaće u telekom sektoru

VELIKA ICT ANALIZA: Najveći broj zaposlenih i najveće plaće u telekom sektoru

16.08.2019. komentiraj

Nastavljamo s velikom analizom domaćeg ICT tržišta i krećemo u telekomunikacijski segment i to prema broju zaposlenih i prosječno isplaćenoj neto plaći. Ako pogledamo tvrtke s najvećim broje zaposlenih i njihovom prosječnom plaćom na prvom mjestu je najjači domaći telekom operator Hrvatski Telekom s 3960 zaposlenih u 2018. godini i prosječnom plaćom od 9.484 kune. Slijedi ga najveći telekomunikacijski izvoznik Ericsson Nikola Tesla s 2401 zaposlenim s prosječnom neto plaćom koja doseže 12.533 kuna. Na trećem mjestu po broju zaposlenih je A1 Hrvatska s 1687 zaposlenih i prosječnom plaćom od 9.842 kune