Vipnet diže brzine pristupa na 60 Mbit/s

Vipnet diže brzine pristupa na 60 Mbit/s

Velike brzine prijenosa podataka od čak 60 Mbit/s Vipnet je najavio u sedam hrvatskih gradova i to Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Zadru, Velikoj Gorici i Solinu. Glavna prednost HFC tehnologije (hibridno optičke-kabelske mreže - Hybrid Fiber Coaxial) kombiniranje je višestrukih frekvencijskih blokova čime se množe jedinične brzine prijenosa po bloku te se postižu izvanredni rezultati i visoka stabilnost veze.

Vipnetova optičko kabelska fiksna infrastruktura ima golem potencijal za nadogradnju, a dokaz tome je i prošlogodišnji svjetski rekord pri čemu je demonstriran prijenos podataka u fiksnoj mreži brzinom od 4,3 Gbit/s što je brzina 1000 puta veća od prosjeka u hrvatskim kućanstvima.

Uz postojeću ponudu brzina do 12 i 20 Mbit/s, umjesto dosadašnjih 32 Mbit/s uvode se dvije nove opcije s brzinama do 40 i 60 Mbit/s. Nove opcije brzina u Vip trio paketima dostupne su bez ugovorne obveze, uz ugovornu obvezu na 12 mjeseci te po posebnim promotivnim cijenama uz ugovornu obvezu na 24 mjeseca sve do 30. travnja.

Osim u fiksnom segmentu, Vipnetova mobilna LTE mreža 4 generacije trenutno je dostupna u velikim gradovima, a u kombinaciji sa superiornom 3G mobilnom mrežom, korisnicima je omogućeno vrhunsko iskustvo surfanja u svim gradovima i više od 500 manjih naselja diljem Hrvatske. Tako, kombinirajući najmodernije fiksne i mobilne mreže, Vipnet nudi najrašireniji pristup superbrzom internetu u Hrvatskoj, poručuju iz drugog po veličini domaćeg telekom operatera.

Još iz kategorije

Održan okrugli stol „Prednosti uvođenja 5G mreža u RH“

Održan okrugli stol „Prednosti uvođenja 5G mreža u RH“

22.05.2019. komentiraj

U sklopu konferencije MIPRO 2019. odnosno 42. međunarodnog skupa za informacijsku i komunikacijsku tehnologiju, elektroniku i mikroelektroniku u Opatiji je održan okrugli stol „Prednosti uvođenja 5G mreža u RH“.

Macron poručuje da Europa neće blokirati Huawei

Macron poručuje da Europa neće blokirati Huawei

20.05.2019. komentiraj

Francuski predsjednik Emmanuel Macron izjavio je da Europa neće iću putem Sjedinjenih Američkih Država po pitanju Huaweija, što znači da nikakve sankcije ili zabrane na tlu Europske unije neće vrijediti za tu kinesku kompaniju. Time je samo potvrdio sve ono što je njemačka kancelarka Angela Merkel na tu temu izgovarala posljednjih mjeseci.

Trump zabranio američkim telekomima kupovinu kineske opreme

Trump zabranio američkim telekomima kupovinu kineske opreme

17.05.2019. komentiraj

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Trump potpisao naredio je zabranu američkim kompanijama da koriste stranu telekomunikacijsku opremu za koju se vjeruje kako predstavlja bilo kakav rizik po nacionalnu sigurnost.