VIDEO: Budućnost koja je već stigla

VIDEO: Budućnost koja je već stigla

Foto: Goran Matošević / Tomich Productions

Modernizacija mobilnih mreža, optimizacija postojećih, izgradnja novih 5G mreža i rješenja koja dolaze uz Internet stvari obilježit će narednih nekoliko godina. 5G, oblak i IoT danas su top teme u području digitalne transformacije. 5G će organizacijama omogućiti iskorak na nova tržišta te izgradnju novih prihoda uz radikalno nove poslovne modele i korisničke slučajeve, uključujući aplikacije Interneta stvari (IoT).

Svima je danas jasno kako je na MWC19 ključna tema ponovno bio 5G jer ta je tehnologija temelj za širenje potencijala umreženog društva.  Prelazak na 5G će dodati novi element: industrijski internet. Pojavit će se novi poslovni modeli koji će se temeljiti na odsječcima mreže (network slicing). Odsječci mreže u kontekstu 5G ponašat će se kao virtualne mreže na zahtjev. 5G će omogućiti sigurnije transakcije i produljiti trajanje baterije IoT uređaja 10 puta. Sve navedeno omogućit će nove korisničke slučajeve o kojima nismo ni sanjali.

Stvaraju nove veze među ljudima i predmetima, uz istovremenu revoluciju u industrijama koju karakterizira do sada neviđena agilnost i učinkovitost. Tehnologije oblaka donose jedinstvenu agilnost, učinkovitost i pristupačnost IT okolinama u svakoj gospodarskoj grani. I kod platformi i kod usluga, hiperskalabilnost je nužni uvjet. Upravo o svemu tome razgovarali smo s predsjednicom Ericsson Nikole Tesle Gordanom Kovačević.

 

 

Još iz kategorije

A1 Hrvatska krenuo s NB IoT na području cijele Hrvatske

A1 Hrvatska krenuo s NB IoT na području cijele Hrvatske

18.04.2019. komentiraj

A1 Hrvatska prvi je i jedini pružatelj NB IoT rješenja odnosno mreže koja je dostupna na području cijele Republike Hrvatske, pohvalili su se iz drugo po veličini domaćeg telekoma na događanju pod imenom Dan pametnih rješenja predstavljajući novu ponudu pod imenom A1 NB IoT.

Swisscom uz Ericssonovu pomoć pokrenuo prvu komercijalnu 5G mrežu

Swisscom uz Ericssonovu pomoć pokrenuo prvu komercijalnu 5G mrežu

18.04.2019. komentiraj

Proizvođač telekom opreme Ericsson i Swisscom, najveći pružatelj telekomunikacijskih usluga u Švicarskoj, pokrenuli su prvu veliku komercijalnu 5G mrežu u Europi kako bi podržali pametne mobilne telefone koji su dostupni na tržištu. Pokretanje 5G mreže također otvara vrata otkrivanju novih prilika u Internetu stvari (IoT) i industriji 4.0.

Viberov lokalni broj omogućuje razgovore i poruke bez roaming naknada

Viberov lokalni broj omogućuje razgovore i poruke bez roaming naknada

11.04.2019. komentiraj

Viber je najavio uvođenje novog pretplatničkog servisa pod nazivom Viber Local Number. Ta opcija korisnicima omogućuje korištenje lokalnog telefonskog broja, kako bi ih se moglo kontaktirati čak i ako druga osoba ne koristi Viber.