Upravljanje mobilnim mrežama ključ uspjeha telekom

Upravljanje mobilnim mrežama ključ uspjeha telekom

Foto: Goran Matošević / Tomich Productions

Korisnici od telekom operatera očekuju savršenu mrežu, možda se to nama sada samo tako čini iz Hrvatske perspektive jer su, kako smo već pisali, hrvatske mobilne mreže jedne od najboljih u Europi, ali i na svijetu kada se gleda dostupnost, brzina, kvaliteta prijenosa podataka, zvuka odnosno glasa.

Sve to nije jednostavno za postići bez iznimnog znanja i iskustva u optimiziranju mobilnih mreža. Pokazali su to stručnjaci Ericsson Nikole Tesle u suradnji kako s domaćim tako i s velikim stranim telekomima poput Swisscoma koji je trenutno najbolja mreža u Europi.

Kada se to sve to poveže s dolaskom 5G mreža jasno je da se upravljanje mrežama dodatno komplicira, a korisnička očekivanja dižu na sasvim jednu novu razinu. Kako to izgleda iz perspektive stručnjaka Ericsson Nikole Tesle pogledajte u našem posebnom prilogu s najvećeg svjetskog sajma mobilnih tehnologija Mobile World Congress kako po novome vole zvati skraćeno samo MWC19 koje je održan u Barceloni.

 

 

 

Još iz kategorije

Huaweijev 5G troši 20 posto manje energije od industrijskog prosjeka

Huaweijev 5G troši 20 posto manje energije od industrijskog prosjeka

18.07.2019. komentiraj

Huawei je postigao smanjenje potrošnje energije po 5G lokaciji na 20 posto manje od industrijskog prosjeka i time potvrdio da je predvodnik u razvoju 5G tehnologije, predstavljeno je u Izvješću o održivosti za 2018., tvrde iz ovog kineskog proizvođača 5G rješenja od industrije do krajnjih korisnika.

Tele2 Hrvatska ostvario snažan rast prihoda i ogroman skok dobiti

Tele2 Hrvatska ostvario snažan rast prihoda i ogroman skok dobiti

17.07.2019. komentiraj

Treći po veličini domaći telekom operator Tele2 Hrvatska ostvario je u prvih šest mjeseci ove godine 595 milijuna kruna prihoda uz rast od 12,1 posto. Istovremeno je dobit prije kamata, oporezivanja, amortizacije i deprecijacije (EBITDA) porasla 179 posto na 254 milijuna švedskih kruna.

A1 Hrvatska sasvim solidan u prvom polugodištu 2019. godine

A1 Hrvatska sasvim solidan u prvom polugodištu 2019. godine

16.07.2019. komentiraj

Drugi po veličini domaći telekom operater A1 Hrvatska u prvih šest mjeseci ove godine ostvario je 208,6 milijuna eura prihoda i rast od 1,4 posto. Istovremeno je ostvaren i rast dobiti prije kamata, oporezivanja, amortizacije i deprecijacije (EBITDA) od 6,8 posto na 66,6 milijuna eura.