United Grupa postaje članica izvršnog odbora ETNO-a

United Grupa postaje članica izvršnog odbora ETNO-a

Foto: DepositPhotos / Ilustracija

United Grupa, kako sami tvrde vodeći pružatelj telekomunikacijskih i medijskih usluga u jugoistočnoj Europi, u okviru koje u Hrvatskoj posluje telekom operater Telemach Hrvatska te televizije i portali Sport Klub i N1, Nova TV, Doma TV, kao i portal dnevnik.hr, objavila je kako je izabrana za jednu od 13 članica Izvršnog odbora ETNO-a uz Deutsche Telekom, Orange, Telefonicu, BT, Telenor, Teliu, TAG i KPN.

Tijekom opće skupštine Udruge europskih operatera telekomunikacijskih mreža koja se održala u Skoplju, ETNO je odobrio strateški plan orijentacije i upravljanja za 2023. i donio nekoliko odluka o upravljanju.

„Oduševljeni smo suradnjom s europskim institucijama poput ETNO-a na izgradnji boljeg zakonodavnog i regulatornog okvira koji će pružiti dodatan poticaj telekomunikacijskim tvrtkama da ulažu u najsuvremeniju infrastrukturu i poboljšane digitalne usluge za naše korisnike. Ovo je jasno priznanje vrijednosti United Grupe u okviru europskog digitalnog ekosustava”, izjavila je Dragica Pilipović Chaffey, potpredsjednica United Grupe za korporativne poslove.

Sljedeće tri godine dr. Janet Zaharieva, glavna savjetnica u Vivacomu, predstavljat će United Grupu u Upravnom odboru ETNO-a s drugim vodećim pružateljima digitalnih mreža i usluga.

ETNO je glavna skupina za promicanje interesa europskih operatora elektroničkog komunikacijskog sektora. Njegovi članovi okosnica su digitalnog napretka Europe. Ovim imenovanjem United Grupa postaje sukreator ključnih političkih odluka koje utječu na budućnost telekomunikacijskog sektora.

Kao članica Izvršnog odbora ETNO-a, United Grupa aktivno će sudjelovati u ocrtavanju budućnosti telekomunikacijskog sektora i pridonijeti ciljevima ETNO-a do 2023. koji uključuju osnaživanje zajednica kroz pristup inkluzivnoj digitalnoj infrastrukturi i uslugama, istovremeno omogućujući dramatično smanjenje emisija ugljika.

Još iz kategorije

Uvođenje 5G mreža potiče razvoj gospodarstva

Uvođenje 5G mreža potiče razvoj gospodarstva

28.11.2022.

Nova studija konzultantske tvrtke Analysys Mason, koju je naručio Ericsson, naglašava potencijalne ekonomske, potrošačke i ekološke prednosti 5G povezivosti na 15 nacionalnih tržišta u razvoju. Uz regulatornu i vladinu potporu, svih petnaest zemalja moglo bi imati koristi od rasta BDP-a između 0,3 i 0,46 posto do 2035. godine, s procijenjenim omjerom troškova i koristi od tri do sedam puta.

Upotreba 5G mreža u prijevozu ojačana odlukom Europske komisije

Upotreba 5G mreža u prijevozu ojačana odlukom Europske komisije

28.11.2022.

Europska komisija detaljno je opisala napredak u pružanju 5G pokrivenosti za povezivanje tijekom leta zrakoplovom te u cestovnom prijevozu. EK vjeruje da bi planovi koje je navela ojačali mogućnosti pružanja inovativnih usluga u oba sektora.

Izgradnja optike u SV. Nedjelji, Samoboru i Stupniku 75 milijuna kuna

Izgradnja optike u SV. Nedjelji, Samoboru i Stupniku 75 milijuna kuna

27.11.2022.

Hrvatski Telekom započeo je s izgradnjom svjetlovodne infrastrukture u Gradu Svetoj Nedelji, Gradu Samoboru i Općini Stupnik. Time će 13.643 bijele adrese na ovom području imati brzi (+40 Mbit/s) i ultrabrzi (+100 Mbit/s simetrično) širokopojasni pristup internetu.