MOBILNE MREŽE

Ujedinjeno Kraljestvo izdvaja 40 milijuna funti za unaprjeđenje 5G

Ujedinjeno Kraljestvo izdvaja 40 milijuna funti za unaprjeđenje 5G
Depositphotos

Vlada Ujedinjenog Kraljevstva pokrenula je novu inicijativu financiranja vrijednu 40 milijuna funti za ubrzanje implementacije 5G od strane lokalnih i regionalnih vlasti. Vlada cilja na napredak povezivanja u prijevozu, pametnoj infrastrukturi, proizvodnji, poljoprivredi i javnim uslugama

Najava novog financiranja dolazi nekoliko mjeseci nakon što je vlada predstavila strategiju digitalnog povezivanja, uključujući investicijski fond od 100 milijuna funti za istraživanje 6G i 8 milijuna funti pomoći za postavljanje satelitskih mreža u udaljenim područjima. Prijave za shemu financiranja od 40 milijuna funti sada su otvorene, rekla je vlada u priopćenju, a postoje očekivanja da će to privući i komercijalne prilike.

Objašnjava da će sredstva biti dodijeljena lokalnim vlastima koje mogu pokazati slučajeve korištenja 5G u javnom sektoru, ističući poboljšanja kvalitete zraka kroz kontrolu prometa, prikupljanje podataka o okolišu i bespilotne letjelice kao primjere.

Nadalje, vlada je najavila plan UK Telecoms Innovation Network za pokretanje nacionalne kampanje čiji je cilj pomoći tvrtkama da rade zajedno s glavnim operaterima i dobavljačima na pružanju 5G usluga. Projekt i financiranje nadopunit će postojeće 5G inicijative, uključujući projekt Gigabit. Prijave za financiranje zatvorit će se u rujnu, a pobjednici će biti objavljeni u dogledno vrijeme.