U 2020. godini Huaweijeva 5G mreža bila je najbolja po pitanju korisničkog iskustva

U 2020. godini Huaweijeva 5G mreža bila je najbolja po pitanju korisničkog iskustva

Foto: DepositPhotos

Usprkos pandemiji, Huawei je prošle godine poboljšao kvalitetu mreže na više od 120.000 lokacija i osigurao izvanredno iskustvo povezivanja, a prema 5G testovima provedenih od strane brojnih organizacija u većim gradovima diljem svijeta, Huaweijeva 5G mreža redovito je bila ocijenjena kao najbolja što se tiče iskustva korisnika, naglašeno je na okruglom stolu na kojem je prisustvovalo 50 novinara, analitičara te stručnjaka iz 15 zemalja Huaweijeve CEE i Nordics regije, u koju spada i Hrvatska.

Huawei je u 2020. godini nastavio pružati sigurnu uslugu za 132 mreže u 28 država diljem svijeta, čime je podržana stabilnost komunikaciji, online učenju te online kupovini za ljude diljem svijeta. Iz Huaweija su istaknuli da je Huawei u CEE i Nordics regiji i prošle godine nastavio s trendom rasta poslovanja koji traje posljednjih 8 godina.

Istaknuto je da su Huaweijeva enterprise, Cloud i rješenja iz segmenta umjetne inteligencije pomogli malim i srednjim poduzećima u srednjoj i istočnoj Europi, kao i skandinavskoj regiji, pokrenuti digitalnu transformaciju. Do kraja 2020. godine, kompanija je sa 1.800 partnera iz 20 industrija diljem regije stvorila digitalni ekosustav temeljen na uzajamnom uspjehu i zajedničkom stvaranju. Huawei je pokrenuo i oko 200 digitalnih rješenja u cloudu u preko 18 kategorija kako bi izgradio inteligentna industrijska rješenja dostupna širem krugu korisnika.

S predstavljanjem HarmonyOS-a te ekosustava Huaweijevih mobilnih sustava, a kroz implementaciju Seamless AI Life strategiju („1+8+N“), poboljšano je pametno korisničko iskustvo na svim uređajima s posebnim fokusom na pametni ured, zdravlje i fitness, lakša putovanja te zabavu. U prošloj je godini Huawei potvrdio i svoju lidersku poziciju na tržištu pametnih satova u CEE te skandinavskoj regiji.

„U središtu našeg poslovanja jest zadovoljstvo potrošača, ali također naporno radimo te znatno doprinosimo boljoj i održivoj Europi za što preuzimamo i svoj dio odgovornosti“, rekao je Radoslaw Kedzia, potpredsjednik Huaweija za srednju i istočnu Europu. Također, jedan od prioriteta kompanije je kibernetička sigurnost i zaštita privatnosti. Uz potporu vlastitih projekata iz segmenta društveno odgovornog poslovanja, uključujući Seeds for the Future, 1000 Dreams i Empowering Women, Huawei će nastaviti raditi na tome da ostane jedan od najboljih poslodavaca u Europi uz veliku predanost zajednicama u kojima djeluje.

Još iz kategorije

Telemach Hrvatska kreće s uslugama u fiksnoj mreži

Telemach Hrvatska kreće s uslugama u fiksnoj mreži

10.05.2021.

Telemach Hrvatska spreman je korisnicima ponuditi pristup prvoj hrvatskoj 10 Giga optičkoj mreži, uz tri paketa koja kombiniraju superbrzi internet i fiksnu telefoniju na najbržoj mreži u zemlji, tvrde u trećem po veličini domaćem telekom operatoru.

Hrvatski telekom implementirao besplatan WiFi internet u gradu Samoboru i općinama Pučišća, Tounj i Trpanj

Hrvatski telekom implementirao besplatan WiFi internet u gradu Samoboru i općinama Pučišća, Tounj i Trpanj

08.05.2021.

Najjači domaći telekom operator Hrvatski Telekom implementirao je besplatan WiFi Internet u Gradu Samoboru i općinama Pučišća, Tounj i Trpanj, čime je građanima i posjetiteljima tih mjesta omogućen pristup internetu na javnim lokacijama. Samoboru, Pučišćima,Tounju i Trpnju su u sklopu inicijative Europske komisije WiFi4EU dodijeljeni vaučeri u iznosu od 15.000 eura, a zahvaljujući dugogodišnjoj uspješnoj suradnji s Hrvatskim Telekomom, za realizaciju ovog projekta odabrali su upravo HT kao pouzdanog tehnološkog partnera i najboljeg izvođača radova.

Nastavak izgradnje optičke mreže u iščekivanju dolaska 5G

Nastavak izgradnje optičke mreže u iščekivanju dolaska 5G

06.05.2021.

U ovom trenutku A1 Hrvatska ima ukupno 14 tisuća kilometara gradske i međugradske optičke mreže, ističe za ICTbusiness.info Vladimir Skender, direktor planiranja i razvoja mreže A1 Hrvatska i dodaje da danas u fiksnoj infrastrukturi imaju s optičkom mrežom u više od 55 gradova diljem Hrvatske pokriveno 560.000 kućanstava.