Trump izdao uredbe za poboljšanje kvalitete života u ruralnim dijelovima SAD-a

Trump izdao uredbe za poboljšanje kvalitete života u ruralnim dijelovima SAD-a

Foto: Wikipedia

Američki predsjednik Donald Trump odlučio je izdati još dvije uredbe, kojima bi se kvaliteta života u ruralnim dijelovima Sjedinjenih Američkih Država trebala bitno poboljšati. Riječ je o generiranju novca za broadband infrastrukturu i preusmjeravanju logistike prema izvođenju zacrtanog plana. Dakle, novac i logistika za uvođenje broadband interneta u sva američka kućanstva.

Lider najmoćnije zemlje svijeta svjestan je problema koji imaju američki farmeri u utrci s međunarodnom konkurencijom, koja ima bolje izvedena rješenja spajanja na internet. Općenito, Amerikanci imaju prespor i prespor internet, koji u te dvije stavke cijene i brzine uvelike zaostaje za ostatkom svijeta. U ruralnim dijelovima situacija je daleko gora.

"Preuzimam odgovornost i poduzimam potrebne korake kako bismo preusmjerili pažnju na goruće probleme naših farmera. Da bi mogli biti konkurentni međunarodnima, potrebna im je bolja povezanost, koje trenutno nema, ali nakon što se obave koraci koji su sad pokrenuti, imat će", kazao je američki predsjednik Trump, svjestan svih izazova koji su pred farmerima.

Među njima ima podosta njegovih birača pa je logično da im želi pomoći, posebno u ovo vrijeme kad se ponovno uvelike priča o njegovoj smjeni na poziciji koju ima. Stoga mu je svaka podrška potrebna, kao i potezi koji se mogu opravdati rezultatima. Također, ova dva bi trebala donijeti korist svima i nebitno je slagali se ljudi s Trumpom općenito ili ne, ruralni dio SAD-a uistinu je podosta zaostao kad se radi o internetskoj povezanosti.

Uostalom, ove Trumpove poteze odobrili su svi vodeći telekomi u SAD-u, što znači da će cijela priča uistinu uskoro krenuti prema naprijed, a već podosta nestrpljivi farmeri i svi žitelji ruralnih američkih područja mogli bi osjetiti blagodati povezanosti na internet barem u približnoj mjeri kao sudržavljani im u napučenijim i razvijenijim područjima.

Još iz kategorije

Samsung predstavio novu 5G opremu za telekome i pritom stavio naglasak na povjerenje

Samsung predstavio novu 5G opremu za telekome i pritom stavio naglasak na povjerenje

19.07.2018. komentiraj

Samsung je predstavio opremu namijenjenu mobilnim mrežama pete generacije (5G) u opsezima 3,5GHz i 28GHz te obećao plasman na tržište za lokalne i globalne telekome. Time se južnokorejski tehnološki gigant uključio u utrku za domaće tržište, na koje cilja i kineski Huawei.

Tele2 ostvario rast prihoda 13 posto, dobiti 69 posto

Tele2 ostvario rast prihoda 13 posto, dobiti 69 posto

18.07.2018. komentiraj

Treći po veličini domaći telekomunikacijski operater Tele2 u drugom je ovogodišnjem kvartalu ostvario 272 milijuna švedskih kruna prihoda uz rast od 13 posto, dok je dobit prije kamata oporezivanja, amortizacije i deprecijacije (EBITDA) iznosila 69 milijuna švedskih kruna uz vrlo visok rast od 69 posto, pokazuju podaci objavljeni u sklopu podatka njihova vlasnika švedskog Tele2 AB.

Iskon uveo pretraživanje svih TV sadržaja prema kategorijama

Iskon uveo pretraživanje svih TV sadržaja prema kategorijama

16.07.2018. komentiraj

Telekomunikacijski operater Iskon nastavio je unaprjeđivati svoju ponudu IPTV usluga. Brojnim novitetima na portalu za korisnike, koje su lansirali proteklih mjeseci, sada su dodali još neke zanimljive mogućnosti.