TELEKOM TRŽIŠTE

TIM uzeo zajam od 1,5 milijardi eura uoči završetka prodaje NetCo

TIM uzeo zajam od 1,5 milijardi eura uoči završetka prodaje NetCo
Depositphotos

Telecom Italia trebao bi ublažiti zabrinutost dioničara oko svojih financija osiguravanjem kredita za premošćivanje od 1,5 milijardi eura. Tvrtka je rekla da će je iznos čekati sve dok ne dovrši prodaju svog poslovanja fiksne telefonije NetCo.

Operater je naveo da će zajam pokriti njegove zahtjeve za refinanciranjem dok se ne dovrši prodaja NetCoa konzorciju pod vodstvom KKR-a za 18,8 milijardi eura. Telecom Italia je objasnio da je kredit uzet pod uvjetima u skladu s tržišnim mjerilima. Ima rok dospijeća od 18 mjeseci, a jamče ga BNP Paribas, Credit Agricole CIB, Deutsche Bank, JP Morgan, Santander i Unicredit.

TIM napreduje s prodajom tvrtke NetCo konzorciju na čelu s KKR-om koji se obvezao podržati nadogradnje mreže koje uključuju implementaciju optičkih vlakana. Kredit za premošćivanje dogovoren je nakon što su dioničari izrazili zabrinutost zbog prognoze duga koju je objavio Telecom Italia. Operater bi potencijalno mogao dobiti milijardu eura od talijanske vlade nakon što je sud presudio u korist Telecom Italia zbog povijesnog spora oko licenciranja.