TIM u suradnji s Ericssonom u Italiji kreće u komercijalizaciju 5G

TIM u suradnji s Ericssonom u Italiji kreće u komercijalizaciju 5G

TIM je pustio u rad svoju 5G mrežu u Italiji i odabrao Ericssonov 5G komercijalni hardver, softver i rješenja, uključujući radijsku pristupnu i jezgrenu mrežu, za inicijalnu primjenu nove tehnologije. U Rimu, Torinu i Napulju ovaj je operator već uveo komercijalne 5G usluge za sve svoje korisnike.

TIM je individualnim i poslovnim korisnicima ponudio prve 5G komercijalne usluge te je ušao u partnerstvo s proizvođačima mobilnih uređaja Samsung, Xiaomi i Oppo kako bi odmah omogućio upotrebu mreže nove generacije. Također će ponuditi 5G roaming u šest zemalja, počevši od ovog mjeseca u Austriji, Velikoj Britaniji i Švicarskoj, a zatim će ga proširiti i na Španjolsku, Njemačku i Ujedinjene Arapske Emirate.

TIM je razvio svoju 5G mrežu na srednjem pojasu, 3,6-3,8 GHz. U ovoj početnoj fazi, TIM je uveo Ericssonov 3GPP standardizirani Non-Standalone 5G portfelj Ericssonovog radijskog sustava, podržan kroz softversku nadogradnju postojeće Ericssonove jezgrene mreže.

Izgrađene na temelju TIM-ove 4G mreže, poboljšane mogućnosti mobilnog širokopojasnog pristupa korisnicima će omogućiti da se istovremeno povežu na 4G i 5G kako bi dobili najbolje moguće iskustvo čak i u područjima s najvećim brojem korisnika.

Ericsson je TIM-u osigurao Massive MIMO radijske uređaje iz svog portfelja namijenjenog srednje frekventnom pojasu. Zahvaljujući tehnologiji dvostruke povezivosti 4G-5G, TIM-ova 5G mreža pruža vrhunske brzine prijenosa podataka s ciljem pružanja vrhunskog korisničkog iskustva.

Ericsson i TIM posljednjih su godina proveli nekoliko 5G testova, postižući važne prekretnice. Svoju 5G suradnju započeli su s programom „5G za Italiju“ 2016. godine, s ciljem stvaranja otvorenog ekosustava za istraživanje i provedbu inovativnih projekata na temelju 5G te ubrzavanja digitalizacije zemlje.

U 2017. godini TIM i Ericsson prvi su aktivirali antenu 5G milimetarskog vala u Italiji. Druge važne nacionalne prekretnice bile su prva 5G veza u Italiji na TIM-ovoj živoj mreži koja koristi prvi 5G prototip pametnog telefona, prvi 5G New Radio video poziv koji koristi spektar milimetarskih valova u Europi te virtualizacija 5G radijske pristupne mreže u Torinu.

Još iz kategorije

Tele2 predstavio uslugu „Kupi i pokupi“

Tele2 predstavio uslugu „Kupi i pokupi“

22.08.2019. komentiraj

Mobilni uređaj moguće je naručiti u webshopu i u roku pet dana preuzeti na prodajnom mjestu nova je usluga koju je Tele2 ponudio svojim korisnicima, a to objašnjavaju prije svega time da se navike kupovanja iz godine u godinu mijenjanju.

Ericsson u suradnji s AT&T omogućio 5G u NBA ljetnoj ligi

Ericsson u suradnji s AT&T omogućio 5G u NBA ljetnoj ligi

19.08.2019. komentiraj

AT&T je ponudio nove mogućnosti vezane uz sportsku zabavu koristeći se Ericssonovom 5G mrežnom infrastrukturom u MGM Resorts NBA ljetnoj ligi. Od 10. do 11. srpnja, fanovi su mogli uživo prenositi video sadržaje iz uređaja Samsung Galaxy S10 5G i sudjelovati u igrama na posve novi način.

VELIKA ICT ANALIZA: Najveći broj zaposlenih i najveće plaće u telekom sektoru

VELIKA ICT ANALIZA: Najveći broj zaposlenih i najveće plaće u telekom sektoru

16.08.2019. komentiraj

Nastavljamo s velikom analizom domaćeg ICT tržišta i krećemo u telekomunikacijski segment i to prema broju zaposlenih i prosječno isplaćenoj neto plaći. Ako pogledamo tvrtke s najvećim broje zaposlenih i njihovom prosječnom plaćom na prvom mjestu je najjači domaći telekom operator Hrvatski Telekom s 3960 zaposlenih u 2018. godini i prosječnom plaćom od 9.484 kune. Slijedi ga najveći telekomunikacijski izvoznik Ericsson Nikola Tesla s 2401 zaposlenim s prosječnom neto plaćom koja doseže 12.533 kuna. Na trećem mjestu po broju zaposlenih je A1 Hrvatska s 1687 zaposlenih i prosječnom plaćom od 9.842 kune