Telekomunikacijska industrija pred izazovima ulaska u EU

Telekomunikacijska industrija pred izazovima ulaska u EU

Jedan od ključnih događaja za telekomunikacijsku industriju i ove je godine, deveti put po redu Telecom Arena koja se održava od 20. do 22. ožujka u Zagrebu u organizaciji Infoarena Grupe gdje će se raspravljati o nužnosti restrukturiranja tvrtki u ovom sektoru, budući da operateri i pridružene kompanije moraju odgovoriti na izazove koje istovremeno nameću novi trendovi na tržištu i održavanje iste razine profita unatoč smanjenim prihodima.

Restrukturiranja te implementiranja za navedene izazove u velikoj će mjeri biti pokazatelj koliko je tržište Hrvatske i regije spremno nositi se s izazovima koji dolaze s ulaskom na tržište Europske unije. Na panel diskusijama bit će riječi i o suvremenom poslovanju uz mreže mobilnih komunikacija (Mobile Business & Life) te  multimedijskoj komunikaciji danas, a održat će se i dvije radionice: prva u organizaciji ŠpicaSustava i LogObjecta iz Švicarske, a druga na temu pozicioniranja Hrvatske na čelno mjesto širokopojasne infrastrukture u Europi, u organizaciji Alcatel-Lucentapo tvrdili su iz Infoarener.

Među ostalima, na konferenciji će govoriti Nives Sandri, članica Uprave Nokia Siemens Networks, Wolf-Dietrich Grussmann, direktor odjela  “Regulatorna koordinacija i poslovanje”, Glavna uprava za mrežne komunikacije, sadržaj i tehnologiju (DG CONNECT), Europska komisija, Malin Holmberg, predsjednica Uprave Tele 2, Ho-Shik Lim, glavni bankar Odjela za informacijske i komunikacijske tehnologije EBRD iz Velike Britanije te potpredsjednica Gradske skupštine Grada Zagreba Tatjana Holjevac.

Još iz kategorije

Besplatan WiFi Internet u gradu Lepoglavi zahvaljujući inicijativi WiFi4EU

Besplatan WiFi Internet u gradu Lepoglavi zahvaljujući inicijativi WiFi4EU

26.09.2020. komentiraj

Grad Lepoglava je u suradnji s Hrvatskim Telekomom realizirao projekt besplatnog WiFi interneta čime je građanima Lepoglave, kao i njenim posjetiteljima, omogućen besplatan internet na područjima javnog okupljanja. Kroz program WiFi4EU Gradu Lepoglavi dodijeljen je vaučer u iznosu od 15.000 eura, nakon čega je odabrao Hrvatski Telekom kao najboljeg izvođača koji će tehnološki omogućiti javni besplatni WiFi Internet i time modernizirati i olakšati život građana Lepoglave.

Uskoro započinje MIPRO 2020, a gostujući događaj je i ove godine HAKOM-ov Dan tržišta

Uskoro započinje MIPRO 2020, a gostujući događaj je i ove godine HAKOM-ov Dan tržišta

24.09.2020. komentiraj

MIPRO 2020 organiziran je kao hibridni skup i odvijat će se fizički i virtualno, ovisno o epidemiološkoj situaciji te mogućnostima i potrebama sudionika. Spremnost RH za 5G, veleprodajni uvjeti pristupa novoizgrađenim mrežama i transparentnost uvjeta korištenja javnih komunikacijskih usluga, teme su koje će biti predstavljene na HAKOM-ovom Danu tržišta koji će se moći pratiti izravno putem društvenih mreža.

A1 Hrvatska i Ericsson ostvarili prijenos podataka na udaljenosti od 27 kilometara

A1 Hrvatska i Ericsson ostvarili prijenos podataka na udaljenosti od 27 kilometara

23.09.2020. komentiraj

Drugi po veličini domaći telekom operator A1 Hrvatska postigao je rekordni prijenos podataka na udaljenost od 27 kilometara koristeći Ericssonove tehnologije MIMO i MINI-LINK. Prijenos podataka na udaljenosti do 26,8 kilometara odrađen je na komercijalnoj mreži A1 Hrvatska na lokacijama u blizini grada Splita pomoću opreme MINI-LINK s 2X2 MIMO funkcionalnošću.