Telekomi bilježe rast prihoda od TV usluga

Telekomi bilježe rast prihoda od TV usluga

Foto: DepositPhotos / Ilustracija

Ukupan prihod od usluga televizije, prema podacima domaćeg telekom regulatora HAKOM-a, na godišnjoj razini u posljednjem kvartalu prošle godine su 5,2 posto na 202,1 milijuna kuna. Pritom je broj korisnika samostalne TV usluge drastično smanjen na godišnjoj razini za 18,16 posto na 140,4 tisuće.

Broj korisnika IPTV usluga povećan je 2,88 posto na 436,61 tisuću, dok je broj zemaljske naplatne televizije smanjen 4,71 posto na 69,85 tisuća korisnika. Zanimljivo je da je povećan broj usluga priključaka satelitske televizije za 2,05 posto na godišnjoj razini na 146,75 tisuća korisnika.

Sve je to posljedica činjenice da veliki broj korisnika ima 2D, 3D i 4D pakete telekoma i to Hrvatskog telekoma, A1 Hrvatska, Optima Telekoma gdje se kombiniraju usluge telefonije, širokopojasnog pristupa internetu, IPTV-a, ali i mobilne telefonije. Najveći je rast na godišnjoj razini u posljednjem kvartalu prošle godine zabilježen u segmentu 4D paketa koji uključuju sve navedeno koji je rastao 27,33 posto, dok svi ostali segmenti 2D i 3D padaju 3,28 odnosno 3,19 posto.

 

Još iz kategorije

Ipak bi moglo biti nekog povrata novca za MWC 2020

Ipak bi moglo biti nekog povrata novca za MWC 2020

27.03.2020. komentiraj

Pandemija koronavirusa utjecala je na svakodnevicu i uzdrmala brojne industrije, a prvo veće otkazivanje nekog događaja zbog straha od širenja zaraze bilo je ono u Barceloni. Mobile World Congress (MWC) nije se održao prvi put u svojoj povijesti, izgubljeno je oko pola milijarde eura prihoda, a organizator GSMA je sve “začinio” vijesti da povrata novca neće biti. Ipak, to se možda promijenilo.

Telekomi u iščekivanju 5G mreže

Telekomi u iščekivanju 5G mreže

27.03.2020. komentiraj

Pokušali smo saznati kako domaći telekom operateri vide odgodu otvaranja druge digitalne dividende odnosno odluku HAKOM-a da se odgodi uvođenje DVBT-2 tehnologije koja bila predviđena potkraj svibnja taman prije Europskog nogometnog prvenstva.

Prelazak na novi sustav DVB-T2/HEVC odgođen za najmanje 6 mjeseci

Prelazak na novi sustav DVB-T2/HEVC odgođen za najmanje 6 mjeseci

25.03.2020. komentiraj

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM) zbog mjera u suzbijanju epidemije koronavirusa odgađa krajnji rok prestanaka odašiljanja televizijskih signala u sustavu DVB-T/MPEG-2 i potpuni prelazak na novi sustav DVB-T2/HEVC za najmanje 6 mjeseci.