Telekom usluge po mjeri korisnika

Telekom usluge po mjeri korisnika

Korisnici nas i dalje u istraživanjima zadovoljstva ističu kao najfriendly service providera s praktičnim rješenjima te brzom i fleksibilnom korisničkom podrškom, ističe za ICTbusiness.info predsjednik Uprave Iskona Krešimir Madunović.

Prema njegovim riječima to je međuostalim postignuto i transformacijom poslovanja koja je njihov najznačajniji interni projekt godine, s vizijom da kupovina, promjena i nadogradnja postojećih te novih usluga moraju biti personalizirane i dostupne digitalno u svega 2-3 klika.

Kakva je za vas bila 2019. godina?

U Iskonu je 2019. godina obilježena odličnim rezultatima u konvergentnom segmentu poslovanja, što znači da su ostvareni značajan rast i zadovoljstvo korisnika u kombinaciji Iskon.Mobile pretplatničke tarife s fiksnim Iskon Internet i TV uslugama.

Osim što je bila druga zaredom uspješna godina za Iskon.Mobile, u 2019. smo značajno povećali broj korisnika na optičkoj infrastrukturi te predstavili novu Wi-FI Meshtar uslugu koja se može koristiti na mreži bilo kojeg operatora. Wi-Fi Meshtar je odgovor na korisničku potrebu kvalitetnog Wi-Fi-ja u većim prostorima, inovativno i praktično rješenje višestruko kvalitetnije od pojačivača signala te podjednako upotrebljivo u rezidencijalnim i poslovnim prostorima. Meshtar je bio naš najveći diferencijator na tržištu u minuloj godini. U Iskonu smo na njega posebni ponosni jer je ujedno i prvi značajni komercijalni iskorak ostvaren kroz poslovnu IT transformaciju.

Korisnici nas i dalje u istraživanjima zadovoljstva ističu kao najfriendly service providera s praktičnim rješenjima te brzom i fleksibilnom korisničkom podrškom. Na to smo jako ponosni. Jednako smo ponosni i na našu kompanijsku kulturu, koja potiče autonomiju i inicijativu na radnom mjestu te nudi pozitivno i motivirajuće timsko okruženje. Transformacija je najznačajniji interni projekt godine, s vizijom da kupovina, promjena i nadogradnja postojećih te novih usluga moraju biti personalizirane i dostupne digitalno u svega 2-3 klika.

Što očekujete od 2020. godine?

Uz nastavak edukacije tržišta o rješenjima za kvalitetan Wi-Fi te personaliziranu ponudu ključnih telco usluga, u 2020. godini Iskon radi novi veliki iskorak u TV segmentu. Planiramo predstaviti nadogradnju naše personalizirane TV usluge, koja prati nove navike i potrebe konzumacije video sadržaja.

Nastavit ćemo se baviti i podizanjem brzine te stabilnosti interneta kroz nove optičke mreže, a u finalnoj fazi naše IT transformacije očekuje nas još nova Moj.Iskon aplikacija za postojeće korisnike. Ona će u svojoj mobilnoj i desktop izvedbi korisnicima putem obećana 2-3 klika pomoći samostalno upravljati uslugama. U pozadini će nova CRM i OSS/BSS arhitektura odraditi većinu njihovih zahtjeva automatizmom.

U biznis dijelu, osim naprednih Wi-Fi rješenja prilagođenih specifičnim potrebama poslovnih korisnika, nastavit ćemo donositi najbolja jednostavna rješenja za male i srednje poslovne korisnike. Prva je na redu Android Star fiskalna blagajna s integriranim beskontaktnim plaćanjem i POS uređajem uz niske transakcijske naknade.

Naravno, sve naše ambicije u 2020. godini ovise o ljudima – Iskonovim zaposlenicima. Ovdje planiramo nastaviti njegovati svoju zavidnu kulturu uz niz internih inicijativa, kao i nekoliko okrenutih prema tržištu rada. Želimo učvrstiti svoju poziciju najbolje telco sredine za rad u Hrvatskoj za nove generacije stručnjaka.

Još iz kategorije

Francuska izbacuje Huawei iz telekom sektora

Francuska izbacuje Huawei iz telekom sektora

07.08.2020. komentiraj

Francuska je u veljači odlučila da neće isključiti Huawei iz svoje 5G mreže, ali ovog mjeseca stigla je potpuno drugačija odluka, koja ide u smjeru djelomične zabrane poslovanja toj kineskoj kompaniji, odnosno, potpunoj zabrani poslovanja odmah s početkom 2028.

Ericsson isporučuje cloud native dvojnu 5G jezgrenu mrežu SoftBanku

Ericsson isporučuje cloud native dvojnu 5G jezgrenu mrežu SoftBanku

06.08.2020. komentiraj

SoftBank odabrao je Ericsson za isporuku cloud native dvojne 5G jezgrene mreže za svoju samostalnu 5G mrežu. Rješenje, koje uključuje Ericsson Cloud Packet Core, Ericsson Cloud Unified Data Management and Policy, kao i Ericsson NFVI, igrat će ključnu ulogu u operativnoj transformaciji SoftBanka. Zero-touch rad nudi neprekinute procese isporuke i integracije (CI / CD), uz pomoć kontejnerski temeljene arhitekture mikrousluga i automatizacije koju ona omogućuje.

Samsung otkriva viziju 6G budućnosti - hologrami dostupni masama do 2030.

Samsung otkriva viziju 6G budućnosti - hologrami dostupni masama do 2030.

06.08.2020. komentiraj

Telekomunikacijske kompanije diljem svijeta marljivo rade na širenju 5G mreže, ali neke od njih gledaju već podosta unaprijed i pripremaju se za razvoj 6G tehnologije, koja bi trebala donijeti jednu potpuno novu razinu po pitanju mogućnosti koje će nuditi.