VELIKA OČEKIVANJA

Telefónica proglašena najboljim telekomom pozicioniranom za budućnost

Telefónica proglašena najboljim telekomom pozicioniranom za budućnost
Dražen Tomić / Tomich Productions

Telefónica je ponovno na vrhu GlobalData's Scorecard sektora telekomunikacijskih usluga za Q3 2023. Usluga analizira i rangira pozicioniranje 58 najvažnijih međunarodnih telekoma u svijetu u 10 najvažnijih tema u tehnologiji, medijima i telekomunikacijama (TMT ) industrija.

U ovom rangiranju GlobalData koristi jedinstvenu tematsku metodologiju za procjenu i rangiranje u kojoj su mjeri tvrtke spremne za budućnost na temelju njihove pozicije u jedanaest tema. To su digitalizacija, 5G, kibernetička sigurnost i oblak (svaki s ponderom od 15%), a slijede ESG i budućnost rada (svaki s ponderom od 10%) te Internet stvari, veliki podaci, konvergencija telekomunikacija i geopolitika (svaki s ponder od 5%).

Telefónica, koja pruža digitalne usluge u kibersigurnosti, oblaku, IoT-u i velikim podacima putem Telefónica Tech-a, postigla je najvišu ocjenu (pet od pet) u digitalizaciji i, s ocjenom četiri od pet, pobijedila broj dva i broj tri ukupno rangirane telekomunikacijske kompanije u oblaku. Telefónica je također postigla četiri od pet bodova za 5G, kibernetičku sigurnost, internet stvari, ESG, konvergenciju telekomunikacija i budućnost rada.

“Telefónica se ističe kao lider bez premca u GlobalData Telecom Services Sector Scorecard Update Update, što je značajan dokaz naše neusporedive digitalne moći, potkrijepljene našim diferenciranim globalnim sposobnostima. Mi smo pokretačka snaga u oblikovanju budućnosti TMT sektora,” rekao je Mario Silva, direktor strategije u Telefónica Tech.