Tele2 zabilježio rast prihoda čak 20 posto, dobit snažno skočila za čak 107 posto

Tele2 zabilježio rast prihoda čak 20 posto, dobit snažno skočila za čak 107 posto

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

Treći po veličini domaći telekom operater Tele2 Hrvatska zabilježio je u prvom ovogodišnjem kvartalu rast od 20,61 posto kada je riječ o prihodima od prodaje, stoji u najnovije izvješću njihova vlasnika švedskog vlasnika Tele2 AB i dosegli 433 milijuna švedskih kruna.

U istom razdoblju EBITDA (dobit prije kamata, oporezivanja, amortizacije i deprecijacije) porasla je čak 107 posto s 25 milijuna zabilježenih u prvom kvartalu 2017 godine na 62 milijuna švedskih kruna u prvom kvartalu ove godine.

Dobit prije kamata i oporezivanja (EBIT) porasla je čak 9 puta sa 3 milijuna švedskih kruna iz 2017. godine na 27 milijuna švedskih kruna na kraju razdoblja siječanj-ožujak ove godine.

U strukturi prihodi veliki rast od čak 26,1 posto rasta bilježi se u segmentu prihoda od usluga koji su u prvom kvartalu dosegli 260 milijuna švedskih kruna. Pad se bilježi u segmentu operatorskih prihoda odnosno veleprodaje za 4,35 posto, dok je rast od 19,81 posto zabilježen u segmentu prodaje mobilnih uređaja.

Tele2 Hrvatska u prvom kvartalu bilježi nastavak rasta broja korisnika za 7,1 posto na ukupno 844 tisuće korisnika na kraju prvog kvartala 2018. godine.

Što se tiče kapitalnih ulaganja Tele2 Hrvatska nastavio je s njima i ona su povećana u prvom ovogodišnjem kvartalu u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Ona će i dalje biti potrebna jer veliki pad mreže koji je Tele2 zabilježio pokazuje da mrežu treba i dalje širiti prije svega i zbog rasta prometa generinog zbog turističke sezone. Tele2 Hrvatska u prvom je kvartalu ove godine uložio 11 milijuna švedskih kruna što je za 4 milijuna više nego u prvom kvartalu 2017. godine odnosno riječ je o rastu od 57,14 posto.

Tele2 i dalje ima problem zbog Agrokora koji je na 89 milijuna švedskih kruna koji ih opterećuju u segmentu EBITDA u posljednjem kvartalu 2017. godine. Postupci za naplatu potraživanja su i dalje u tijeku s ciljem naplate potraživanja za koju je isporučena roba.

„Zadovoljan sam rezultatima ostvarenim u prvom tromjesečju, kako financijskim u vidu rasta prihoda i EBITDA-e tako i u pogledu rasta broja korisnika. Veseli me da je zaključno s krajem ožujka, a u odnosu na kraj prošle godine, broj korisnika pretplatničkih tarifa porastao za 17.000. To je još jedna potvrda da naša jedinstvena ponuda „BEZBROJ GB“ nailazi na odličan odaziv, kako kod postojećih tako i kod novih korisnika Tele2.“, ističe predsjednik Uprave Tele2 Hrvatska Viktor Pavlinić.

Prema njegovim riječima u narednom razdoblju će fokus i dalje biti platforma neograničene slobode komuniciranja koja neustrašivo oslobađa korisnike od ograničenja koja im nude tradicionalni i zastarjeli modeli telekomunikacijskih opcija i tarifa prisutnih na tržištu.

„Rast financijskih pokazatelja i broja naših korisnika ne bi bio moguć bez naših zaposlenika pa tako s ponosom mogu konstatirati da je Tele2 tim u posljednjih godinu dana povećan za 59 zaposlenika – što je povećanje zaposlenih od preko 30%! Ponosan sam na sve nas te sam uvjeren da ćemo u razdoblju pred nama s velikim angažmanom i entuzijazmom nastaviti nuditi kvalitetne i relevantne proizvode i usluge, a na zadovoljstvo svih korisnika usluga Tele2“, zaključuje Pavlinić.

Još iz kategorije

Stižu digitalni radio DAB+ i HbbTV interaktivna televizija

Stižu digitalni radio DAB+ i HbbTV interaktivna televizija

21.09.2019. komentiraj

Ovogodišnji WMF u Rovinju državna tvrtka Odašiljači i veze odlučila je iskoristiti za predstavljanje diviju vrlo zanimljivih usluga i to nove platforme za medijske sadržaje koje omogućuju OIV-ove usluge DAB+ digitalni radio i Hybrid broadcast broadband TV (HbbTV).

Hrvatski Telekom demonstrirao 5G mrežu na svečanom otvorenju Weekend Media Festivala

Hrvatski Telekom demonstrirao 5G mrežu na svečanom otvorenju Weekend Media Festivala

21.09.2019. komentiraj

Budućnost mobilnih telekomunikacija svakako je 5G koji je bio i zvijezda početka WMF otvorenog jučer u Rovinju. Video prijenosom putem drona na 5G mreži Hrvatskog Telekoma svečano je otvoren dvanaesti Weekend Media Festival u Rovinju. Riječ je o prvom video prijenosu putem drona na 5G mreži u ovom dijelu Europe, uspostavljenom između Rovinja i Krka.

A1 Hrvatska i Ericsson Nikola Tesla nastavljaju suradnju u području radijske mreže

A1 Hrvatska i Ericsson Nikola Tesla nastavljaju suradnju u području radijske mreže

19.09.2019. komentiraj

A1 Hrvatska sa svojim dugogodišnjim partnerom Ericssonom Nikolom Teslom nastavlja uspješnu suradnju potpisom ekskluzivnog ugovora o daljnjem razvoju svoje radijske pristupne mreže. Okvirnim ugovorom do kraja 2023. godine obuhvaćena je modernizacija i proširenje mreže ovog operatora na temelju najnovijih tehnoloških rješenja iz portfelja Ericssonovog radijskog sustava (Ericsson Radio System – ERS).