Tele2 predstavio uslugu „Kupi i pokupi“

Tele2 predstavio uslugu „Kupi i pokupi“

Foto: DepositPhotos / Ilustracija

Mobilni uređaj moguće je naručiti u webshopu i u roku pet dana preuzeti na prodajnom mjestu nova je usluga koju je Tele2 ponudio svojim korisnicima, a to objašnjavaju prije svega time da se navike kupovanja iz godine u godinu mijenjanju.

Standardnu kupovinu na prodajnom mjestu sve više zamjenjuje ona na online platformama, gdje su korisnicima proizvodi dostupni u samo nekoliko minuta i klikova mišem, ističu u Tele2 i dodaju da uvijek osluškuju svoje korisnike te kroji ponude prema njihovim specifičnim potrebama, trudeći se stalno nadmašivati njihova očekivanja i donositi najveću vrijednost za novac.

Prema podacima Eurostata, u Hrvatskoj je u 2017. godini 35 psoto korisnika kupovalo online i ta brojka je u stalnom porastu. Usluga „Kupi i pokupi“ idealna je za korisnike koji vole online kupovinu, žele kupovati neovisno o dobu dana i radnom vremenu trgovine te žele proizvod preuzeti na unaprijed odabranoj lokaciji, umjesto da im bude dostavljen. Na ovaj način korisnik ima kontrolu i uređaj preuzima kada želi, ne brinući o dodatnim troškovima dostavne službe, kašnjenju pa čak i gubitku pošiljke.

„Kako bi korisnicima omogućio što bolje iskustvo tijekom online kupovine, Tele2 je uveo uslugu “Kupi i pokupi”, zahvaljujući kojoj je moguće narudžbu uređaja napraviti u webshopu, a uređaj preuzeti na odabranom prodajnom mjestu. Uređaj se preuzima uz predočenje osobne iskaznice u roku od pet dana od zaprimanja narudžbe. Primjerice, ako je korisnik na webshopu narudžbu napravio u nedjelju u 18:00 sati, rok za preuzimanje završava u petak u 18:00 sati“, opisuju kako funkcionira usluga u Tele2.

Predomisli li se korisnik oko odabranog uređaja te ga želi zamijeniti za drugi, potrebno je otkazati staru narudžbu i napraviti novu, objašnjavaju dalje iz Tele2 i dodaju da nema skrivenih niti nepotrebnih troškova jer se tek nakon dolaska na prodajno mjesto i preuzimanja uređaja, računa i ugovora, novčana sredstva naplaćuju s korisnikove kreditne, odnosno debitne kartice.

„Prenosili se prilikom kupovine uređaja broj iz druge mreže u Tele2, na adresu korisnika šalje se zahtjev za prijenos broja i Tele2 SIM kartica. Nakon što je prijenos broja završen, moguće je na odabranom prodajnom mjestu preuzeti svoj uređaj“, dodaju iz Tele2.

Još iz kategorije

Hrvatski Telekom poklanja neograničeni internet i Frankin božićni hit za bezbrižne blagdanske trenutke

Hrvatski Telekom poklanja neograničeni internet i Frankin božićni hit za bezbrižne blagdanske trenutke

04.12.2019. komentiraj

U svečanom ambijentu T-Centra Cvjetni predstavljene blagdanske pogodnosti Hrvatskog Telekoma, a najavljena je i ekskluzivna suradnja s poznatom pjevačicom Frankom Batelić. Hrvatski je Telekom u ovogodišnjoj božićnoj kampanji svim svojim korisnicima odlučio pokloniti priliku da svoje najmilije iznenade sa sedam dana besplatnog neograničenog interneta kako bi ovih blagdana bezbrižno uživali u čarima neograničene komunikacije.

EU: Sigurnost nije jedina stvar za zabrinutost oko uvođenja 5G mreža

EU: Sigurnost nije jedina stvar za zabrinutost oko uvođenja 5G mreža

03.12.2019. komentiraj

Europska unija priprema se za implementaciju mobilne mreže pete generacije (5G) na svom području uz pomoć zemalja članica, operatera i svih partnera, no osim infrastrukture ili tehnološkog segmenta, pojavljuje se i onaj sigurnosni.

Saša Kramar odlazi iz HT-a

Saša Kramar odlazi iz HT-a

29.11.2019. komentiraj

Hrvatski Telekom je objavio kako iz kompanije odlazi Saša Kramar, član Uprave HT-a i glavni direktor za poslovne korisnike. U obrazloženju iz HT-a stoji kako je on podnio ostavku i koja stupa na snagu 1. siječnja 2020. godine te nastavlja karijeru izvan HT Grupe.