Tele2 otklonio poteškoće s mrežom, najveći problem s data prometom

Tele2 otklonio poteškoće s mrežom, najveći problem s data prometom

Foto: Fotolia ilustracija

Treći po veličini domaći telekom Tele2 imao je jučer velikih problema s mobilnom mrežom. Bilo je zahvaćeno oko 10 posto korisnika i to prije svega koji su koristili podatkovni promet, za ICTbusiness.info potvrdili su iz Tele2 Hrvatska.

Naime, jučer tijekom poslijepodneva i večeri došlo je do tehničkih poteškoća u komunikaciji unutar 4G infrastrukture kod dijela korisnika Tele2 mreže.

"Poteškoće su bile primarno vezane uz korištenje podatkovne mreže te se odmah krenulo u otklanjanje istih. Međutim, veći broj korisnika koji su ih osjetili ponovno se krenuo registrirati što je proizvelo dodatno zagušenje. Uslijed velikog broja istovremenih pokušaja ponovne registracije, na mreži se uključio overload protection mehanizam te smo dobili takozvani „snowball“ efekt", pojašnjavaju iz Tele2.

Tele2 stručnjaci vratili su stabilnost sustava uključivanjem dodatnih kapaciteta, tvrde u ovom telekomu i dodaju da su zajedno s partnerima u najkraćem mogućem roku pronađeno je rješenje te sada svi korisnici mogu u potpunosti koristiti uslugu.

Sustav je u međuvremenu dograđen i podržan dodatnim kapacitetima kako bi se u budućnosti izbjegle ovakve situacije. Prema informacijama tehničke službe oko 10% korisnika bilo je povremeno zahvaćeno ovim poteškoćama. Navedene smetnje počele su se pojavljivati oko 16 sati poslijepodne, a u 22 sata navečer uspješno su uklonjene. Tele2 Hrvatska ispričava se korisnicima na poteškoćama koje su imali u korištenju njihovih usluga, poručuju iz ovog mobilnog telekoma.

Još iz kategorije

5G se uspješno razvija, veliki rast bežičnog Interneta stvari

5G se uspješno razvija, veliki rast bežičnog Interneta stvari

16.06.2018. komentiraj

5G u komercijalnom radu i bežični IoT veći od predviđanja ključne su točke najnovijeg izdanja Ericsson Mobility Reporta. Predviđanja vezana uz bežične IoT veze gotovo su udvostručena od studenoga 2017. godine. Sada se, na temelju brojnih implementacija u tijeku u Kini, očekuje 3,5 milijardi veza 2023. godine. Nove tehnologije koje prate masovnu implementaciju bežičnog IoT poput NB-IoT i Cat-M1 podupiru ovaj rast i pružateljima usluga omogućuju veću učinkovitost, kao i vrijednost za krajnje korisnike.

Vip do kraja godine postaje A1

Vip do kraja godine postaje A1

14.06.2018. komentiraj

Vipnet je već 19 godina član A1 Telekom Austria Grupe, vodećeg pružatelja digitalnih servisa i komunikacijskih rješenja u središnjoj i istočnoj Europi, koji trenutačno posluje u sedam država pružajući usluge za približno 24 milijuna korisnika. Budući da je A1 snažan brend koji pruža mobilna, fiksna, TV i podatkovna rješenja te rješenja u oblaku i OTT usluge, A1 Telekom Austria Grupa odlučila je prošle godine da A1 postaje jedinstveni brend za sve svoje kompanije, uključujući i Vipnet na hrvatskom tržištu. Do kraja ove godine Vip brend će zamijeniti A1 brend, a Vipnet d.o.o. postat će A1 Hrvatska d.o.o.

HT i Go2Digital započeli modernizaciju telefonskih govornica

HT i Go2Digital započeli modernizaciju telefonskih govornica

13.06.2018. komentiraj

Najjači domaći telekom operater Hrvatski Telekom i hrvatska agencija specijalizirana za vanjsko digitalno oglašavanje Go2Digital, potpisali su Ugovor na temelju kojeg kreću u modernizaciju telefonskih govornica. Postojeće govornice, koje nude isključivo mogućnost telefoniranja, bit će zamijenjene s digitalnim govornicama i nizom pametnih tehnoloških rješenja baziranih na tehnologiji Interneta stvari.