Tele 2 pokrenuo fiksno-mobilni VPN za poslovne korisnike

Tele 2 pokrenuo fiksno-mobilni VPN za poslovne korisnike

Foto: Dražen Tomić

U suradnji s Metronetom treći po veličini mobilni telekomunikacijski operater Tele 2 pokrenuo je mogućnost konvergencije fiksne i mobilne telefonije kroz VPN (Virtual Private Network) što zapravo znači mogućnost besplatnih razgovora unutar tvrtke bez obzira gdje se zaposlenici nalazili – na fiksnom ili mobilnom telefonu, ističe direktor prodaje za poslovne korisnike Hrvoje Grčić.

Što se tiče novih poslovnih tarifa, Grčić ističe da je odluka kompanije da se tvrtkama ponude tarife s najmanje 5 korisnika jer su na osnovu internih analiza zaključili da je tako najbolje jer je to i traženje njihovih korisnika. Uz to, za poslovne korisnike koji imaju više uređaja poput tableta, prijenosnika ili pametnih telefona biti će uz mobilni prijenosni WiFi hotspot spojiti na jedan uređaj i surfati. U ponudi će se naći uređaj koji omogućuje do 10 istovremenih uređaja koji preko takvog mobilnog hotspota mogu biti spojeni na Internet.

Različita primjena

“Recesijska ponuda koju Tele2 sada donosi sastoji se od postojećeg tarifnog portfolija uz fiksno-mobilna VPN rješenja i pouzdanih funkcionalnosti koje nude kontrolu nad troškovima. I prije predstavljanja VPN rješenja i funkcionalnosti za kontrolu, poslovni su korisnici svakoga mjeseca u prosjeku štedjeli 30 posto na svojim mobilnim telekomunikacijskim uslugama prelaskom na Tele2 mrežu”, objašnjava Grčić.

On ističe kako je ovaj proizvod namijenjen kafićima, automobilskoj industriji, te za posebne uslužne djelatnosti poput frizera. Iako nije želio govoriti o kakvom je slučaju implementacije u automobilskoj industriji riječ jasno je da je cilj ugradnje hotspot direktno u vozilo kao što je to bio slučaj primjerice s hotspot njihove konkurencije T-Mobilea u Cameo taxi vozilima.

Grčić je najavio i nove tarife i pakete, kazao je kako su za njih svi korisnici jednaki, te najavio i novi glasovni roaming s posebno uključenim minutama za hrvatske korisnike najzanimljivije zemlje. Taj bi se glasovni roaming na tržištu trebao pojaviti u skoro vrijeme.

Malo pametnih telefona

On ističe kako još uvijek ne razmišljaju o uvođenju BlackBerry jer iako je prema dostupnim informacijama prodaja krenula i više od očekivanja, no ipak nije isključio da bi se u nekom trenutku novi modeli Q10 i Z10 mogli pojaviti u Tele 2 ponudi.

Za poslovne korisnike, prema Grčićevim riječima, svakako je budućnost Windows platforma zbog sigurnosti jer Android za poslovne korisnike je vrlo otvoren, dok je iOS koji je na Appleovom iPhonu za nijansu zatvoreniji.

On napominje kako je na hrvatskom tržištu trenutno je 18 posto pametnih telefona, što i nije neka spektakularna brojka usprkos možda i drugoj percepciji na tržištu.

Još iz kategorije

Grad Sveti Ivan Zelina uveo javni besplatni Internet kroz projekt WiFi4EU

Grad Sveti Ivan Zelina uveo javni besplatni Internet kroz projekt WiFi4EU

16.09.2019. komentiraj

Građani Svetog Ivana Zeline, turisti i posjetitelji od sada se mogu služiti besplatnim bežičnim internetom na nekoliko frekventnih lokacija na području grada. Za tu namjenu Grad Sveti Ivan Zelina je u sklopu Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava namijenjenih inicijativi „WIFI4EU“ kojeg je raspisala Europska komisija, osigurao bespovratna sredstva u iznosu od 15.000,00 eura.

SES pruža uslugu emitiranja u cloudu za isporuku medijskog sadržaja na Microsoft Azure platformi

SES pruža uslugu emitiranja u cloudu za isporuku medijskog sadržaja na Microsoft Azure platformi

16.09.2019. komentiraj

SES je kao rezultat sveobuhvatne suradnje s tvrtkom Microsoft najavio razvijanje usluge emitiranja u cloudu na Microsoft Azure platformi. Koristeći široki raspon mogućnosti cloud tehnologije i umjetne inteligencije Azure platforme, te svoju stručnost pružanja usluga za vodeće svjetske radio i televizijske (RTV) kao i medijske kuće, SES transformira isporuku medijskih usluga putem clouda.

Agencija za elektroničke medije sudjeluje u odlučivanju oko prodaje Tele2 Hrvatska

Agencija za elektroničke medije sudjeluje u odlučivanju oko prodaje Tele2 Hrvatska

13.09.2019. komentiraj

Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja uputila je molbu Agenciji za elektroničke medije za očitovanje u postupku koji se vodi po prijavi namjere koncentracije poduzetnika koja nastaje stjecanjem izravne kontrole poduzetnika Slovenia Broadband S.a.r.l. nad poduzetnikom Tele2. AEM će u okviru svoje nadležnosti i informacija koje ima sudjelovati u postupku koji vodi i u kojem odluku donosi AZTN, ističu iz Agencija za elektorničke medija na upit ICTbusiness.info.