Tele 2 pokrenuo fiksno-mobilni VPN za poslovne korisnike

Tele 2 pokrenuo fiksno-mobilni VPN za poslovne korisnike

Foto: Dražen Tomić

U suradnji s Metronetom treći po veličini mobilni telekomunikacijski operater Tele 2 pokrenuo je mogućnost konvergencije fiksne i mobilne telefonije kroz VPN (Virtual Private Network) što zapravo znači mogućnost besplatnih razgovora unutar tvrtke bez obzira gdje se zaposlenici nalazili – na fiksnom ili mobilnom telefonu, ističe direktor prodaje za poslovne korisnike Hrvoje Grčić.

Što se tiče novih poslovnih tarifa, Grčić ističe da je odluka kompanije da se tvrtkama ponude tarife s najmanje 5 korisnika jer su na osnovu internih analiza zaključili da je tako najbolje jer je to i traženje njihovih korisnika. Uz to, za poslovne korisnike koji imaju više uređaja poput tableta, prijenosnika ili pametnih telefona biti će uz mobilni prijenosni WiFi hotspot spojiti na jedan uređaj i surfati. U ponudi će se naći uređaj koji omogućuje do 10 istovremenih uređaja koji preko takvog mobilnog hotspota mogu biti spojeni na Internet.

Različita primjena

“Recesijska ponuda koju Tele2 sada donosi sastoji se od postojećeg tarifnog portfolija uz fiksno-mobilna VPN rješenja i pouzdanih funkcionalnosti koje nude kontrolu nad troškovima. I prije predstavljanja VPN rješenja i funkcionalnosti za kontrolu, poslovni su korisnici svakoga mjeseca u prosjeku štedjeli 30 posto na svojim mobilnim telekomunikacijskim uslugama prelaskom na Tele2 mrežu”, objašnjava Grčić.

On ističe kako je ovaj proizvod namijenjen kafićima, automobilskoj industriji, te za posebne uslužne djelatnosti poput frizera. Iako nije želio govoriti o kakvom je slučaju implementacije u automobilskoj industriji riječ jasno je da je cilj ugradnje hotspot direktno u vozilo kao što je to bio slučaj primjerice s hotspot njihove konkurencije T-Mobilea u Cameo taxi vozilima.

Grčić je najavio i nove tarife i pakete, kazao je kako su za njih svi korisnici jednaki, te najavio i novi glasovni roaming s posebno uključenim minutama za hrvatske korisnike najzanimljivije zemlje. Taj bi se glasovni roaming na tržištu trebao pojaviti u skoro vrijeme.

Malo pametnih telefona

On ističe kako još uvijek ne razmišljaju o uvođenju BlackBerry jer iako je prema dostupnim informacijama prodaja krenula i više od očekivanja, no ipak nije isključio da bi se u nekom trenutku novi modeli Q10 i Z10 mogli pojaviti u Tele 2 ponudi.

Za poslovne korisnike, prema Grčićevim riječima, svakako je budućnost Windows platforma zbog sigurnosti jer Android za poslovne korisnike je vrlo otvoren, dok je iOS koji je na Appleovom iPhonu za nijansu zatvoreniji.

On napominje kako je na hrvatskom tržištu trenutno je 18 posto pametnih telefona, što i nije neka spektakularna brojka usprkos možda i drugoj percepciji na tržištu.

Još iz kategorije

Europska komisija najavila novi datum četvrtog kruga dodjele bespovratnih sredstava iz WiFi4EU inicijative gdje čeka 14,2 milijuna eura

Europska komisija najavila novi datum četvrtog kruga dodjele bespovratnih sredstava iz WiFi4EU inicijative gdje čeka 14,2 milijuna eura

23.05.2020. komentiraj

Posljednji, četvrti poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz WiFi4EU inicijative bit će otvoren 3. lipnja 2020. u 13 sati i trajati će do 4. lipnja 2020. u 17 sati. Ovaj poziv prethodno je bio planiran za ožujak ove godine, no odgođen je zbog okolnosti nastalih širenjem bolesti COVID-19 u čitavoj Europi, pojašnjavaju iz domaćeg telekom regulatora HAKOM-a.

Ericsson zbog utjecaja pandemije koronavirusom promjenio prognozu za 5G pretplate

Ericsson zbog utjecaja pandemije koronavirusom promjenio prognozu za 5G pretplate

20.05.2020. komentiraj

Ericsson je morao s 11. svibnjem promijeniti prognozu o 5G pretplatama na globalnoj razini do 2025. jer se zbog pandemije koronavirusa razvoj ubrzao, kao i širenje dostupnosti te nove tehnologije. Dakle, po novom prognoza sugerira da će za pet godina biti 2,8 milijardi 5G pretplata, a ne 2,6 milijardi kako su u švedskoj kompaniji isticali tijekom studenog prošle godine.

Svjetska pandemija SARS CoV 2 zaustavila drugi dio austrijske 5G aukcije i prebacila ju na kolovoz

Svjetska pandemija SARS CoV 2 zaustavila drugi dio austrijske 5G aukcije i prebacila ju na kolovoz

17.05.2020. komentiraj

Austrijski regulator RTR donio je odluku kako će druga polovica kolovoza biti novi datum za početak aukcije 5G, nakon što je bio prisiljen odgoditi taj korak zbog izbijanja Covid-19.