Tele 2 pokrenuo fiksno-mobilni VPN za poslovne korisnike

Tele 2 pokrenuo fiksno-mobilni VPN za poslovne korisnike

Foto: Dražen Tomić

U suradnji s Metronetom treći po veličini mobilni telekomunikacijski operater Tele 2 pokrenuo je mogućnost konvergencije fiksne i mobilne telefonije kroz VPN (Virtual Private Network) što zapravo znači mogućnost besplatnih razgovora unutar tvrtke bez obzira gdje se zaposlenici nalazili – na fiksnom ili mobilnom telefonu, ističe direktor prodaje za poslovne korisnike Hrvoje Grčić.

Što se tiče novih poslovnih tarifa, Grčić ističe da je odluka kompanije da se tvrtkama ponude tarife s najmanje 5 korisnika jer su na osnovu internih analiza zaključili da je tako najbolje jer je to i traženje njihovih korisnika. Uz to, za poslovne korisnike koji imaju više uređaja poput tableta, prijenosnika ili pametnih telefona biti će uz mobilni prijenosni WiFi hotspot spojiti na jedan uređaj i surfati. U ponudi će se naći uređaj koji omogućuje do 10 istovremenih uređaja koji preko takvog mobilnog hotspota mogu biti spojeni na Internet.

Različita primjena

“Recesijska ponuda koju Tele2 sada donosi sastoji se od postojećeg tarifnog portfolija uz fiksno-mobilna VPN rješenja i pouzdanih funkcionalnosti koje nude kontrolu nad troškovima. I prije predstavljanja VPN rješenja i funkcionalnosti za kontrolu, poslovni su korisnici svakoga mjeseca u prosjeku štedjeli 30 posto na svojim mobilnim telekomunikacijskim uslugama prelaskom na Tele2 mrežu”, objašnjava Grčić.

On ističe kako je ovaj proizvod namijenjen kafićima, automobilskoj industriji, te za posebne uslužne djelatnosti poput frizera. Iako nije želio govoriti o kakvom je slučaju implementacije u automobilskoj industriji riječ jasno je da je cilj ugradnje hotspot direktno u vozilo kao što je to bio slučaj primjerice s hotspot njihove konkurencije T-Mobilea u Cameo taxi vozilima.

Grčić je najavio i nove tarife i pakete, kazao je kako su za njih svi korisnici jednaki, te najavio i novi glasovni roaming s posebno uključenim minutama za hrvatske korisnike najzanimljivije zemlje. Taj bi se glasovni roaming na tržištu trebao pojaviti u skoro vrijeme.

Malo pametnih telefona

On ističe kako još uvijek ne razmišljaju o uvođenju BlackBerry jer iako je prema dostupnim informacijama prodaja krenula i više od očekivanja, no ipak nije isključio da bi se u nekom trenutku novi modeli Q10 i Z10 mogli pojaviti u Tele 2 ponudi.

Za poslovne korisnike, prema Grčićevim riječima, svakako je budućnost Windows platforma zbog sigurnosti jer Android za poslovne korisnike je vrlo otvoren, dok je iOS koji je na Appleovom iPhonu za nijansu zatvoreniji.

On napominje kako je na hrvatskom tržištu trenutno je 18 posto pametnih telefona, što i nije neka spektakularna brojka usprkos možda i drugoj percepciji na tržištu.

Još iz kategorije

Velika Britanija i Njemačka će vjerojatno dopustiti Huaweiju sudjelovanje u izgradnji 5G mreža

Velika Britanija i Njemačka će vjerojatno dopustiti Huaweiju sudjelovanje u izgradnji 5G mreža

21.02.2019. komentiraj

Velika Britanija nije jedina skeptična oko američkih strahova vezanih za Huawei i navodnu špijunažu koja se veže uz njega jer i Njemačka će vrlo vjerojatno dopustiti toj kineskoj kompaniji rad na mobilnim mrežama pete generacije (5G) unutar svojih granica. Naime, Britanci unatoč američkoj pomoći prilikom istrage nisu pronašli ništa sporno kod Huaweija i razloga za zabranu poslovanja nemaju. Kao ni Nijemci.

Rat ukidanjem naknada za korisnike mobilnih telekom usluga na bonove

Rat ukidanjem naknada za korisnike mobilnih telekom usluga na bonove

20.02.2019. komentiraj

Domaći telekom operateri ratuju tarifama i bore se za korisnike i ukidanjem naknada za pristup mreži i za korisnike bonova. I to je zaista pravi i bespoštedan rat. Prvi je to učinio Tele2, onda HT pa A1 Hrvatska.

Intel i Ericsson dogovorili suradnju na razvoju 5G platforme

Intel i Ericsson dogovorili suradnju na razvoju 5G platforme

19.02.2019. komentiraj

Intel i Ericsson sklopili su višegodišnje partnerstvo kako bi razvili softverske i hardverske upravljačke platforme za mobilne mreže pete generacije (5G), NFV (network function virtualisation) i distribuirani cloud. Pritom će kombinirati Ericssonov SDI (software-defined infrastructure) upravljački softver i Intelov Rack Scale Design.