Tele 2 pokrenuo fiksno-mobilni VPN za poslovne korisnike

Tele 2 pokrenuo fiksno-mobilni VPN za poslovne korisnike

Foto: Dražen Tomić

U suradnji s Metronetom treći po veličini mobilni telekomunikacijski operater Tele 2 pokrenuo je mogućnost konvergencije fiksne i mobilne telefonije kroz VPN (Virtual Private Network) što zapravo znači mogućnost besplatnih razgovora unutar tvrtke bez obzira gdje se zaposlenici nalazili – na fiksnom ili mobilnom telefonu, ističe direktor prodaje za poslovne korisnike Hrvoje Grčić.

Što se tiče novih poslovnih tarifa, Grčić ističe da je odluka kompanije da se tvrtkama ponude tarife s najmanje 5 korisnika jer su na osnovu internih analiza zaključili da je tako najbolje jer je to i traženje njihovih korisnika. Uz to, za poslovne korisnike koji imaju više uređaja poput tableta, prijenosnika ili pametnih telefona biti će uz mobilni prijenosni WiFi hotspot spojiti na jedan uređaj i surfati. U ponudi će se naći uređaj koji omogućuje do 10 istovremenih uređaja koji preko takvog mobilnog hotspota mogu biti spojeni na Internet.

Različita primjena

“Recesijska ponuda koju Tele2 sada donosi sastoji se od postojećeg tarifnog portfolija uz fiksno-mobilna VPN rješenja i pouzdanih funkcionalnosti koje nude kontrolu nad troškovima. I prije predstavljanja VPN rješenja i funkcionalnosti za kontrolu, poslovni su korisnici svakoga mjeseca u prosjeku štedjeli 30 posto na svojim mobilnim telekomunikacijskim uslugama prelaskom na Tele2 mrežu”, objašnjava Grčić.

On ističe kako je ovaj proizvod namijenjen kafićima, automobilskoj industriji, te za posebne uslužne djelatnosti poput frizera. Iako nije želio govoriti o kakvom je slučaju implementacije u automobilskoj industriji riječ jasno je da je cilj ugradnje hotspot direktno u vozilo kao što je to bio slučaj primjerice s hotspot njihove konkurencije T-Mobilea u Cameo taxi vozilima.

Grčić je najavio i nove tarife i pakete, kazao je kako su za njih svi korisnici jednaki, te najavio i novi glasovni roaming s posebno uključenim minutama za hrvatske korisnike najzanimljivije zemlje. Taj bi se glasovni roaming na tržištu trebao pojaviti u skoro vrijeme.

Malo pametnih telefona

On ističe kako još uvijek ne razmišljaju o uvođenju BlackBerry jer iako je prema dostupnim informacijama prodaja krenula i više od očekivanja, no ipak nije isključio da bi se u nekom trenutku novi modeli Q10 i Z10 mogli pojaviti u Tele 2 ponudi.

Za poslovne korisnike, prema Grčićevim riječima, svakako je budućnost Windows platforma zbog sigurnosti jer Android za poslovne korisnike je vrlo otvoren, dok je iOS koji je na Appleovom iPhonu za nijansu zatvoreniji.

On napominje kako je na hrvatskom tržištu trenutno je 18 posto pametnih telefona, što i nije neka spektakularna brojka usprkos možda i drugoj percepciji na tržištu.

Još iz kategorije

Hrvatski Telekom zabilježio rast dobiti 3,4 posto, ali i pad prihoda 1,3 posto

Hrvatski Telekom zabilježio rast dobiti 3,4 posto, ali i pad prihoda 1,3 posto

26.04.2019. komentiraj

Ukupni konsolidirani prihodi ostvareni u prva tri mjeseca 2019. iznose 1.775 milijuna kuna, odnosno realizacija je za 1,3 posto manja nego u istom razdoblju prošle godine, pokazuje najnovije poslovnoizvješće najjačeg domaćeg telekoma HT-a za prvi kvartal ove godine koji je posljednji pod upravljanjem dosadašnjeg predsjednika Uprave Davora Tomaškovića kojeg je od 1.travnja naslijedio Konstantinos Nempis.

Optima Telekom u prvom tromjesečju 2019. povećala prihode 2 posto i dobit 16,3 posto

Optima Telekom u prvom tromjesečju 2019. povećala prihode 2 posto i dobit 16,3 posto

26.04.2019. komentiraj

Optima Telekom Grupa u prvom tromjesečju 2019. godine nastavlja sa stabilnim poslovanjem uz ostvarenje ukupnih poslovnih prihoda od 136,7 milijuna kuna ili 2 posto više u odnosu na prethodnu godinu. Operativna dobit EBITDA prije jednokratnih stavki i nakon najmova porasla je za 16,3 posto na 28,6 milijuna kuna, uz porast EBITDA marže koja iznosi 20,9 posto, što je 2,6 postotnih bodova više u usporedbi s godinom ranije.

Suradnja za razvoj širokopojasnog pristupa u ruralnim područjima Hrvatske

Suradnja za razvoj širokopojasnog pristupa u ruralnim područjima Hrvatske

24.04.2019. komentiraj

Ericsson Nikola Tesla i tvrtka RUNE Crow potpisali su ugovor vezan uz implementaciju pristupa širokopojasne svjetlovodne mreže u ruralnim područjima Istarske i Primorsko-goranske županije. Rural Network Project (RUNE) je prvi i u ovom trenutku jedini međunarodni projekt na razini Europe kojim se povezuje teritorij više zemalja članica putem jedinstvene prekogranične svjetlovodne mreže. Izgradnjom mreže u ruralnim područjima koja trenutno nisu pokrivena svjetlovodnom infrastrukturom i gdje ne postoji komercijalni interes postojećih davatelja internetskih usluga,