Stiže Ericsson Private 5G

Stiže Ericsson Private 5G

Foto: DepositPhotos

Ericsson je lansirao Ericsson Private 5G za sigurnu i jednostavnu 4G LTE i 5G samostalnu (Standalone - SA) povezanost prvenstveno usmjerenu, ali ne isključivo, na proizvodnju, rudarstvo i procesnu industriju, obalna i elektroenergetska poduzeća te luke i zračne luke.

Ericsson Private 5G optimizira i pojednostavljuje poslovanje mrežnim upravljanjem temeljenim na oblaku, čuva osjetljive podatke na lokaciji, uz nadogradnje bez prekida rada i jamstvo visokih performansi kroz ugovore o razini usluge.

Instalacija je jednostavna, uz svega nekoliko sati na bilo kojoj lokaciji i može se prilagoditi za veća područja pokrivanja i više uređaja uz veći kapacitet po potrebi. Fleksibilno dizajnirano rješenje podržavat će niz razina primjene, ovisno o zahtjevima, kako bi odgovaralo različitim potrebama. Tvrtke mogu upravljati svojim mrežama i integrirati ga s IT/OT sustavima putem otvorenog sučelja za programiranje aplikacija.

Ericsson Private 5G nadograđuje se na Ericssonovu 4G/5G radijsku i jezgrenu tehnologiju s dvojnim načinom rada, omogućavajući široku paletu korisničkih slučajeva u zatvorenom kao i vani, uz dobru integraciju s poslovanjem, uređajima i aplikacijama. Kao rezultat toga, tvrtke mogu poboljšati produktivnost, pružiti svojim kupcima veću vrijednost i osigurati bolje radno okruženje za zaposlenike.

Inovativni korisnički slučajevi uključuju praćenje imovine i automatizaciju u stvarnom vremenu za poboljšanje produktivnosti u skladištima, a digitalni blizanac može pomoći u optimizaciji rada u proizvodnji. Učinkovito praćenje kvalitete može se izvršiti i putem proširene stvarnosti ili pametnih nadzornih dronova kako bi se povećala sigurnost radnika, posebno u potencijalno opasnim okruženjima poput luka i rudnika.

Ericsson je već ostvario značajne rezultate u području 4G i 5G privatnih mreža s kupcima širom svijeta. Ericsson Private 5G temelji se na uspjehu tog portfelja rješenja i uvidima u implementaciju, kao i na uvidima iz projekata poput 5G-Industry Campus Europe.

Još iz kategorije

Više od pola milijarde 5G pretplata do kraja 2021. godine

Više od pola milijarde 5G pretplata do kraja 2021. godine

23.06.2021.

Ericsson predviđa da će broj 5G pretplata premašiti 580 milijuna do kraja 2021. godine, uz oko milijun novih 5G pretplata svaki dan, pokazuju rezultati dvadesetog izdanja Ericsson Mobility Reporta. Rezultati podupiru očekivanje da će 5G postati najbrže usvojena mobilna generacija. Do kraja 2026. predviđa se oko 3,5 milijardi 5G pretplata uz 60 posto stanovništva pokriveno s 5G.

EK proširila dostupan RF spektar za bolji i brži bežični internet

EK proširila dostupan RF spektar za bolji i brži bežični internet

20.06.2021.

Europska komisija je danas donijela Odluku o usklađivanju uporabe pojasa 6 GHz za bežične mreže diljem EU-a čime će se podržati rastući broj uređaja, internetskih aplikacija i inovativnih usluga koje zahtijevaju veću pojasnu širinu i brzinu. Zahvaljujući tome građani i poduzeća moći će uživati u boljim, bržim i stabilnijim Wi-Fi vezama diljem EU-a, među ostalim za videokonferencije, prijenos i dijeljenje sadržaja, telemedicinu ili upotrebu tehnologija proširene stvarnosti.

Njemačka dovodi mobilni signal u ruralna područja uz pomoć novca EU

Njemačka dovodi mobilni signal u ruralna područja uz pomoć novca EU

18.06.2021.

Njemačka je ubrzala planove o postavljanju 5000 odašiljača na područjima s limitiranom pokrivenosti mobilnim signalom nakon što je Europska komisija odobrila financiranje s 1,1 milijardi eura.