Spajaju se švedski Tele2 i Com Hem, tvorit će drugog najvećeg telekom operatera u zemlji

Spajaju se švedski Tele2 i Com Hem, tvorit će drugog najvećeg telekom operatera u zemlji

Foto: Shutterstock

Švedski Tele2 i Com Hem izveli su spajanje i time stvorili drugi najveći telekom u zemlji, s potencijalom da postane u narednom periodu najjači. Jer, ovim se spajanjem kombiniraju najbrža fiksna mreža u Švedskoj, čiji korisnici imaju i mobilne pakete, što znači da svi oni odsada ulaze pod jednog operatera.

Konkretnije, ovim spajanjem objedinjuje se 3,9 milijuna mobilnih pretplatnika i 800 tisuća korisnika fiksnog interneta te njih 1,1 milijuna kad se radi o online TV uslugama. Naravno da su odgovorni za ovaj posao više nego zadovoljni svime što su napravili.

"Spajanje Tele2 i Com Hem  prirodan je korak prema naprijed za obje kompanije i kreirat će vodeću kompaniju na području integrirane internetske ponude na švedskom tržištu telekomunikacija. Obje su kompanije dobitnici brojnih nagrada na svom području i sad će još i bolje moći ponuditi najbolju moguću uslugu svojim korisnicima. Stoga, prema budućnosti gledamo s mnogo optimizma", rekla je Allison Kirkby, izvršna direktorica (CEO) Tele2.

Uistinu, spajanje ovih kompanija donosi bolju digitalnu ponudu jer Tele2 i Com Hem sad dobivaju sve ono što možda nisu imali u svojoj ponudi, ili kvaliteta nije bila na vrhunskoj razini. Sad se sve to popravilo, dobiva se usluga od koje pretplatnici imaju koristi kao što prije nisu dok su ove dvije kompanije poslovale odvojeno.

"Digitalizacija utječe na skoro pa svaki aspekt društva i ovo spajanje dodatno će pridonijeti boljoj digitalnoj kvaliteti života pojedinaca u Švedskoj, ali i kućanstvima te poslovnom sektoru", navela je Kirkby.

U brojkama, investitori se nadaju prihodima od dodatnih 81,3 milijuna funti na godišnjoj razini za maksimalno pet godina. Uz to, Kirby će odstupiti s pozicije i zamijenit će ga Anders Nilsson, koji se trenutno nalazi na poziciji izvršnog direktora Com Hema.

Bit će zanimljivo vidjeti što će ovo spajanje značiti za Tele2 u Hrvatskoj jer bi to moglo značiti da će se dogoditi i neka domaća telekom preslagivanja i to na način, jer bi to u ovom trenutku bilo jedino moguće, da Tele2 kupi Optimu Telekom kojem je pripojen H1 Telekom. Tada bi na hrvatskom tržištu imali 3 telekoma koji pokrivaju sve usluge, od fiksne telefonije, preko mobilne, do IPTV usluga, ICT usluga za tvrtke.

Još iz kategorije

Samsung predstavio novu 5G opremu za telekome i pritom stavio naglasak na povjerenje

Samsung predstavio novu 5G opremu za telekome i pritom stavio naglasak na povjerenje

19.07.2018. komentiraj

Samsung je predstavio opremu namijenjenu mobilnim mrežama pete generacije (5G) u opsezima 3,5GHz i 28GHz te obećao plasman na tržište za lokalne i globalne telekome. Time se južnokorejski tehnološki gigant uključio u utrku za domaće tržište, na koje cilja i kineski Huawei.

Tele2 ostvario rast prihoda 13 posto, dobiti 69 posto

Tele2 ostvario rast prihoda 13 posto, dobiti 69 posto

18.07.2018. komentiraj

Treći po veličini domaći telekomunikacijski operater Tele2 u drugom je ovogodišnjem kvartalu ostvario 272 milijuna švedskih kruna prihoda uz rast od 13 posto, dok je dobit prije kamata oporezivanja, amortizacije i deprecijacije (EBITDA) iznosila 69 milijuna švedskih kruna uz vrlo visok rast od 69 posto, pokazuju podaci objavljeni u sklopu podatka njihova vlasnika švedskog Tele2 AB.

Iskon uveo pretraživanje svih TV sadržaja prema kategorijama

Iskon uveo pretraživanje svih TV sadržaja prema kategorijama

16.07.2018. komentiraj

Telekomunikacijski operater Iskon nastavio je unaprjeđivati svoju ponudu IPTV usluga. Brojnim novitetima na portalu za korisnike, koje su lansirali proteklih mjeseci, sada su dodali još neke zanimljive mogućnosti.