SMS Firewall prihodi doseći će 4,1 milijarde dolara do 2026.

SMS Firewall prihodi doseći će 4,1 milijarde dolara do 2026.

Foto: DepositPhotos

Ukupni SMS firewall prihodi povećat će se s 911 milijuna američkih dolara iz ove godine na 4,1 milijardu dolara u 2026., navodi u prognozi Juniper Research.

Riječ je o rastu od 346 posto, koji potvrđuje sve jasniji zaokret poslužitelja mrežnog prometa prema sigurnosti, nadgledanju mrežnog prometa i općenito jačanju rješenja za blokiranje prometa čiji su motivi prevare svih vrsta. Naravno, konačni cilj je minimalizirati gubitke prihoda koliko god je to moguće.

Prognoze su to koje je načinio Juniper Research, a temelje se na aktualnoj situaciji. I bitnoj činjenici - smanjenju ilegalnog SMS prometa zahvaljujući SMS firewall rješenjima koja se polako i sigurno implementiraju kao sigurnosna barijera.

Ujedno, vodeći poslužitelji nude naprednu analitiku, koja se bazira na procesuiranju jezika i strojnog učenja, sve s ciljem sprečavanja ilegalnih SMS aktivnosti. A upravo je strojno učenje ključno u borbi s prevarantima, koji se konstantno prilagođavaju zaštiti te traže načine kako je zaobići. Srećom, strojno učenje jako brzo uči i unaprijed sprečava tu prilagodbu pa prevaranti sve teže uspijevaju do cilja.

Sukladno tome, prognoza navodi i da će se broj poslovnih poruka, nadziranih od strane SMS firewalla, povećati s 3,1 bilijuna u ovoj na 4,4 bilijuna u 2026, što je rast od 45 posto. Jer, operateri očekuju da će SMS firewall smanjiti gubitke s 5,6 milijardi dolara u ovoj na samo 922 milijuna dolara za pet godina.

Dakle, kako pokazuje najnovija prognoza, za pet godina će biti osjetno teže izvoditi prevare ove vrste. Također, prognoza sugerira i da SMS poruke neće nestati ni za pet godina, dapače. Čini se da će takva vrsta komunikacije, posebno u poslovnom smislu, ostati itekako relevantna i popularna. Dapače, bit će to prvi izbor za mnoge organizacije diljem svijeta. Što je odlična vijest za Infobip.

Još iz kategorije

Svim A1 korisnicima dostupna 5G mreža bez dodatne naknade

Svim A1 korisnicima dostupna 5G mreža bez dodatne naknade

19.05.2022.

A1 Hrvatska odlučila je biti prvi operator u Hrvatskoj čiji korisnici na bonove (A1 i Tomato), kao i oni na pretplatu, imaju dostupnu 5G mrežu bez dodatne naknade. Uz to, najnovija generacija mobilne mreže dostupna je korisnicima svih mobilnih tarifa.

Infobip zajedno s Hrvatskim Telekomom i A1 Hrvatska donosi novo sigurnosno rješenje za zaštitu krajnjih korisnika

Infobip zajedno s Hrvatskim Telekomom i A1 Hrvatska donosi novo sigurnosno rješenje za zaštitu krajnjih korisnika

18.05.2022.

Infobip objavio je suradnju s Hrvatskim Telekomom i A1 Hrvatska, vodećim pružateljima telekomunikacijskih usluga u Hrvatskoj. Zajednička suradnja donosi izgradnju naprednog sigurnosnog i identifikacijskog ekosustava za zaštitu krajnjih korisnika diljem Hrvatske.

Uskoro prve 5G radionice u Hrvatskoj za poduzetnike

Uskoro prve 5G radionice u Hrvatskoj za poduzetnike

16.05.2022.

Leslie Shannon, renomirana stručnjakinja iz globalno poznatog telekomunikacijskog diva Nokia, održala je u četvrtak u prostorima HUB385 predavanje za poduzetnike pod nazivom „Early Signals, Future Scenarios“.