SES sinkronizacijom satelita i OTT-a redefinira prijenose uživo

SES sinkronizacijom satelita i OTT-a redefinira prijenose uživo

Najnovije rješenje tvrtke SES, koje će biti predstavljeno na sajmu IBC2019 u Amsterdamu, sinkronizira over-the-top (OTT) i satelitski prijenos isporukom IP signala do OTT platformi jednako brzo kao i u putem satelita osiguravajući poboljšano iskustvo gledanja prijenosa uživo. Novo rješenje pod nazivom satelitska i OTT sinkronizacija pruža radijskim i televizijskim (RTV) postajama mogućnost konzistentnijeg prijenosa za gledatelje na bilo kojem ekranu, čak i na više ekrana istodobno, uklanjajući kašnjenje slike između TV prijenosa i OTT usluga.

Čak i nekoliko sekundi kašnjenja može pokvariti doživljaj prijenosa uživo, što je predstavljalo izazov koji se trebao riješiti. Jedinstveno rješenje tvrtke SES postiže sinkronizaciju koja omogućava RTV postajama sigurnost da će njihovi gledatelji moći uživati u nezaboravnim trenutcima.

SES-ova satelitska i OTT sinkronizacija preuzima izvorni signal na putu do satelita i distribuira ga putem IP-a u tandemu sa satelitom. Primjenom enkodiranja niske latencije i priključenjem IP prijenosu na samom izvoru, rješenje može isporučiti sadržaj do OTT platformi koji je sinkroniziran sa satelitskim signalom. Ova tehnika otklanja sekunde kašnjenja između tradicionalnog televizijskog prijenosa i drugih rješenja OTT niske latencije ili drugih regularnih OTT prijenosa.

„Današnje RTV postaje žele zaštititi i razvijati svoje poslovanje pružajući najbolje moguće iskustvo tijekom prijenosa uživo, posebice kada je riječ o vrhunskom sportu. Kada navijač gleda važnu utakmicu na OTT platformi i čuje mnoštvo na ulici kako slavi, prije nego je sam vidio gol, razočaranje je osjetljivo.” – izjavio je Ferdinand Kayser, izvršni direktor za SES Video te nastavio: „Kako je SES pružatelj hibridnog video emitiranja, tvrtka može obraditi video na izvoru jednako kod satelitskog i OTT emitiranja, pomažući RTV postajama u osiguravanju jedinstvenog, konzistentnog i zadovoljavajućeg iskustva krajnjim korisnicima.

Tvrtka SES predvodnik je industrije s dosegom od preko 355 milijuna TV kućanstava ili milijardu ljudi te distribuira preko 8200 programa putem satelita. Nedavno objedinjavanje SES-ove podružnice MX1 koja je u potpunom vlasništvu tvrtke s poslovnom jedinicom Video, znači kako SES sada upravlja s preko 525 programa i isporučuje više od 8400 sati on-line video prijenosa, uključujući više od 620 sati vrhunskog sporta i prijenosa uživo. Izlazak na tržište s objedinjenim rješenjem za video infrastrukturu i usluge znači da će SES ubrzati uvođenje linearnih i ne-linearnih usluga isporuke sadržaja i rješenja s neviđenim dosegom u svijetu.

Još iz kategorije

Nastavak rasta ključnih telekomunikacijskih pokazatelja

Nastavak rasta ključnih telekomunikacijskih pokazatelja

06.07.2020. komentiraj

Na nacionalnoj razini u Republici Hrvatskoj trenutno postoji 87 pružatelja usluga na tržištu usluga širokopojasnog pristupa internetu (nepokretna i pokretna elektronička komunikacijska mreža), stoji u najnovijim podcima domaćeg telekom regulatora HAKOM-a. Prema podacima za 2019., uslugu pristupa internetu putem nepokretne elektroničke komunikacijske mreže koristi ukupno 1 154 773 pretplatnika u Republici Hrvatskoj. Što se tiče usluge pristupa internetu putem pokretne elektroničke komunikacijske mreže, broj pretplatnika iznosi 3 623 860.

Snažan rast podatkovnog prometa u 2019. godini

Snažan rast podatkovnog prometa u 2019. godini

05.07.2020. komentiraj

Porast podatkovnog prometa izravno je povezan s razvojem digitalnog društva. Promatrajući trogodišnje razdoblje vidljiv je značajan rast podatkovnog prometa i u nepokretnim i u pokretnim elektroničkim komunikacijskim mrežama, ističu iz domaćeg telekom regulatora Hrvatske agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM).

Europska komisija donijela provedbenu uredbu kako bi otvorila put 5G mrežnoj infrastrukturi velikog kapaciteta

Europska komisija donijela provedbenu uredbu kako bi otvorila put 5G mrežnoj infrastrukturi velikog kapaciteta

02.07.2020. komentiraj

Europska komisija usvojila je Provedbenu uredbu o bežičnim pristupnim točkama malog područja ili malim antenama, koja su ključna za pravovremeno pokretanje 5G mreža koje pružaju veliki kapacitet i povećanu pokrivenost, kao i napredne brzine veze. Uredba utvrđuje fizičke i tehničke karakteristike malih ćelija za 5G mreže. Njime se želi pomoći u pojednostavljivanju i ubrzanju mrežnih instalacija 5G, što bi trebalo olakšati režimom raspoređivanja izuzeća dozvole, istovremeno osiguravajući da nacionalna tijela drže nadzor.