SES pruža uslugu emitiranja u cloudu za isporuku medijskog sadržaja na Microsoft Azure platformi

SES pruža uslugu emitiranja u cloudu za isporuku medijskog sadržaja na Microsoft Azure platformi

Foto: SES

SES je kao rezultat sveobuhvatne suradnje s tvrtkom Microsoft najavio razvijanje usluge emitiranja u cloudu na Microsoft Azure platformi. Koristeći široki raspon mogućnosti cloud tehnologije i umjetne inteligencije Azure platforme, te svoju stručnost pružanja usluga za vodeće svjetske radio i televizijske (RTV) kao i medijske kuće, SES transformira isporuku medijskih usluga putem clouda.

Usluga će omogućiti end-to-end, uslugu baziranu na garantiranoj razini usluge (SLA – service level agreement) na Azure platformi, pružajući RTV i medijskim kućama potrebnu fleksibilnost i skalabilnost za današnje promjenjivo medijsko okruženje. Dodavanje najrelevantnijeg sadržaja u oblak i pružanje inovativnih usluga koje obuhvaćaju cijeli medijski lanac vrijednosti (konzumiranje, emitiranje, isporuka sadržaja) omogućit će medijskim kućama skaliranje i odgovor na sve veću potražnju korisnika za vrhunskim iskustvom gledanja na svakom zaslonu.

SES je predvodnik industrije s dosegom od preko 355 milijuna TV kućanstava (ili milijardu ljudi) te distribuira preko 8200 programa putem satelita. Nedavno objedinjavanje SES-ove podružnice MX1 koja je u potpunom vlasništvu tvrtke s poslovnom jedinicom Video, znači kako SES sada upravlja s preko 525 programa i isporučuje više od 8400 sati on-line video prijenosa, uključujući više od 620 sati vrhunskog sporta i prijenosa uživo. Izlazak na tržište s objedinjenim rješenjem za video infrastrukturu i usluge znači da će SES ubrzati uvođenje linearnih i ne-linearnih usluga isporuke sadržaja i rješenja s neviđenim dosegom u svijetu.

„Suradnja s Microsoft Azure omogućit će nam da vlastiti portfelj medijskih usluga i distribucijskih rješenja dovedemo na sljedeću razinu.” – izjavio je Ferdinand Kayser, izvršni direktor za SES Video te nastavio: „Naša medijska usluga u oblaku bit će jedinstvena u industriji i omogućit će skalabilnost i fleksibilnost, uz povećanu kvalitetu usluge emitiranja, zahvaljujući najnovijim mogućnostima strojnog učenja i umjetne inteligencije.“

„RTV kućama kao i medijskim tvrtkama potrebna su rješenja kako bi globalno isporučivali visokokvalitetne video usluge uz maksimalnu fleksibilnost, skalabilnost i pouzdanost. Veselimo se suradnji s tvrtkom SES kako bismo isporučili nova rješenja na Azure platformi“ izjavio je Tad Brockway, korporativni potpredsjednik Azure Storage, Media & Edge, Microsoft korporacija.

SES je danas također objavio proširenje suradnje s korporacijom Microsoft koja omogućuje povezivost SES-ovih satelitskih sustava s više orbita i Azure ExpresRoute. Inicijativa se nadograđuje na širu stratešku suradnju tvrtki i njihovu zajedničku viziju kojom će svima omogućiti inteligentna oblak, medijska i mrežna rješenja.

Još iz kategorije

Ericsson postavio rekordnu 5G brzinu

Ericsson postavio rekordnu 5G brzinu

20.02.2020. komentiraj

Ericssonovi lideri pohvalili su se nedavno da Huawei nije bolji od njih ni u jednom segmentu, a odlučili su to pokazati jednim testiranjem brzine mobilne mreže pete generacije (5G), prilikom kojeg su zabilježili nevjerojatnih 4,3Gbps! Prijašnji rekord držao je Huawei sa svojih 2,92Gbps.

HT završio modernizaciju mobilne mreže

HT završio modernizaciju mobilne mreže

19.02.2020. komentiraj

Uvođenjem najsuvremenije opreme u Hrvatskoj završena je potpuna modernizacija mobilne mreže Hrvatskog Telekoma, koja je spremna za 5G tehnologiju i napredne usluge budućnosti. Riječ je o najvećoj privatnoj infrastrukturnoj investiciji u Hrvatskoj u 2019. godini, u sklopu koje je HT uložio više od milijardu kuna u obnovu svih odašiljača svoje mreže, koji sada svi podržavaju 4G/LTE tehnologiju. Povećana je pokrivenost u objektima sa 76 na 89 posto, a korisničke brzine su povećane za 75 posto u odnosu na 2017. godinu, čime je poboljšana i ujednačena kvaliteta mobilnih usluga za sve korisnike u Hrvatskoj. Bez obzira žive li u gradovima ili u ruralnim sredinama Lijepe naše, na svojim mobitelima korisnici će imati vidljivu oznaku 4G koja garantira sve mobilne usluge bez pucanja, smrzavanja i zastajkivanja.

Njemačka dozvolila Huaweiju sudjelovanje u izgradnji 5G mreža

Njemačka dozvolila Huaweiju sudjelovanje u izgradnji 5G mreža

18.02.2020. komentiraj

Kineski tehnološki gigant Huawei i službeno je dobio dopuštenje za rad na mobilnim mrežama pete generacije (5G) u Njemačkoj jer Kršćanski demokrati (Christian Democrats CDU) i Kršćansko-socijalna unija (Christian Social Union CSU) glasali su protiv njegova isključenja iz budućih javnih nabava za uspostavu te mreže u zemlji.