SES pruža uslugu emitiranja u cloudu za isporuku medijskog sadržaja na Microsoft Azure platformi

SES pruža uslugu emitiranja u cloudu za isporuku medijskog sadržaja na Microsoft Azure platformi

Foto: SES

SES je kao rezultat sveobuhvatne suradnje s tvrtkom Microsoft najavio razvijanje usluge emitiranja u cloudu na Microsoft Azure platformi. Koristeći široki raspon mogućnosti cloud tehnologije i umjetne inteligencije Azure platforme, te svoju stručnost pružanja usluga za vodeće svjetske radio i televizijske (RTV) kao i medijske kuće, SES transformira isporuku medijskih usluga putem clouda.

Usluga će omogućiti end-to-end, uslugu baziranu na garantiranoj razini usluge (SLA – service level agreement) na Azure platformi, pružajući RTV i medijskim kućama potrebnu fleksibilnost i skalabilnost za današnje promjenjivo medijsko okruženje. Dodavanje najrelevantnijeg sadržaja u oblak i pružanje inovativnih usluga koje obuhvaćaju cijeli medijski lanac vrijednosti (konzumiranje, emitiranje, isporuka sadržaja) omogućit će medijskim kućama skaliranje i odgovor na sve veću potražnju korisnika za vrhunskim iskustvom gledanja na svakom zaslonu.

SES je predvodnik industrije s dosegom od preko 355 milijuna TV kućanstava (ili milijardu ljudi) te distribuira preko 8200 programa putem satelita. Nedavno objedinjavanje SES-ove podružnice MX1 koja je u potpunom vlasništvu tvrtke s poslovnom jedinicom Video, znači kako SES sada upravlja s preko 525 programa i isporučuje više od 8400 sati on-line video prijenosa, uključujući više od 620 sati vrhunskog sporta i prijenosa uživo. Izlazak na tržište s objedinjenim rješenjem za video infrastrukturu i usluge znači da će SES ubrzati uvođenje linearnih i ne-linearnih usluga isporuke sadržaja i rješenja s neviđenim dosegom u svijetu.

„Suradnja s Microsoft Azure omogućit će nam da vlastiti portfelj medijskih usluga i distribucijskih rješenja dovedemo na sljedeću razinu.” – izjavio je Ferdinand Kayser, izvršni direktor za SES Video te nastavio: „Naša medijska usluga u oblaku bit će jedinstvena u industriji i omogućit će skalabilnost i fleksibilnost, uz povećanu kvalitetu usluge emitiranja, zahvaljujući najnovijim mogućnostima strojnog učenja i umjetne inteligencije.“

„RTV kućama kao i medijskim tvrtkama potrebna su rješenja kako bi globalno isporučivali visokokvalitetne video usluge uz maksimalnu fleksibilnost, skalabilnost i pouzdanost. Veselimo se suradnji s tvrtkom SES kako bismo isporučili nova rješenja na Azure platformi“ izjavio je Tad Brockway, korporativni potpredsjednik Azure Storage, Media & Edge, Microsoft korporacija.

SES je danas također objavio proširenje suradnje s korporacijom Microsoft koja omogućuje povezivost SES-ovih satelitskih sustava s više orbita i Azure ExpresRoute. Inicijativa se nadograđuje na širu stratešku suradnju tvrtki i njihovu zajedničku viziju kojom će svima omogućiti inteligentna oblak, medijska i mrežna rješenja.

Još iz kategorije

Huawei razvio 5G tehnologiju koja je brža, jeftinija i dostupnija od optike

Huawei razvio 5G tehnologiju koja je brža, jeftinija i dostupnija od optike

13.10.2019. komentiraj

Huawei nastavlja inovirati na području 5G tehnologije, a najnovija tehnologija AirFlash 5G Microwave dodatno snižava troškove postavljanja mreže u područjima koja su teže dostupna, osigurava stabilnost, visoku propusnost, i to sve s latencijom manjom od optičkih vlakana, pohvalili su se iz ovog kineskog proizvođača telekom opreme.

Ericsson i Qualcomm: Važan korak za komercijalni samostalni 5G

Ericsson i Qualcomm: Važan korak za komercijalni samostalni 5G

04.10.2019. komentiraj

Prijelaz na drugu fazu komercijalnog 5G – samostalni pristup 5G (tzv. standalone 5G) - veliki je korak koji su ostvarili Ericsson i Qualcomm Technologies. Kompanije su već blisko surađivale na nekoliko prekretnica u 5G tehnologiji. Najnovije postignuće ostvareno je u Ericssonovom laboratoriju korištenjem komercijalnih baznih stanica Ericssonovog radijskog sustava (Ericsson Radio System), Ericssonovovog softvera za samostalni New Radio (NR) i Ericssonovog rješenja 5G Cloud Core uz testni mobilni pametni telefon pogonjen Qualcommovim 5G modemom pod nazivom Snapdragon X55 5G Modem-RF System.

Goran Manestar novi je glavni direktor za financije u A1 Hrvatska

Goran Manestar novi je glavni direktor za financije u A1 Hrvatska

03.10.2019. komentiraj

Od ovog je mjeseca član Uprave te glavni direktor za financije u A1 Hrvatska postaje Goran Manestar, a istu će poziciju obnašati i za klaster Hrvatska i Makedonija. Dosadašnji član Uprave Johannes Kandera preuzeo je novu funkciju unutar A1 Telekom Austria Grupe kao glavni direktor za financije bjeloruske podružnice.