Samsung predstavio viziju za osiguranje 6G mreža

Samsung predstavio viziju za osiguranje 6G mreža

Foto: DepositPhotos

Samsung je predstavio viziju kompanije za osiguranje globalnih frekvencijskih pojasa namijenjenih mobilnoj mreži šeste generacije (6G).

Dokument pod nazivom "6G spektar: širenje granica" (6G Spectrum: Expanding the Frontier) raspravlja o načinima dobivanja spektra potrebnog za postizanje cilja zacrtanog na razini kompanije još u srpnju 2020.

"Davno smo započeli svoje putovanje kako bismo razumjeli, razvili i standardizirali 6G komunikacijsku tehnologiju. Posvećeni smo preuzimanju vodstva i dijeljenju naših otkrića kako bismo proširili viziju i donijeli sljedeće hiperpovezano iskustvo u svaki kutak života", rekao je Sunghyun Choi, izvršni potpredsjednik i voditelj Centra za istraživanje naprednih komunikacija u Samsungovom odjelu za istraživanja.

Konkretnije, 6G bi zahtijevao spektar s ultraširokopojasnim neprekidnim propusnim opsegom u rasponu od stotina MHz do desetaka GHz kako bi se omogućile nove usluge poput mobilnih holograma visoke razine i uistinu impresivne proširene stvarnosti (AR) koje karakteriziraju ultra brze komunikacije i velike količine podataka.

Također, raste potražnja za većom pokrivenošću i logično je da treba zadovoljiti te potrebe. Kao odgovor na te zahtjeve, Samsung predlaže razmatranje svih dostupnih pojaseva za 6G, od niskog pojasa ispod jednog GHz, do srednjeg pojasa u rasponu od 1-24 GHz i visokog pojasa u rasponu od 24-300 GHz.

Naglašava se i važnost osiguravanja novih pojaseva za komercijalnu implementaciju 6G, budući da će 5G mreže i dalje biti operativne kada započne 6G era. Srednji pojas unutar raspona od 7-24 GHz kandidat je koji može podržati veću brzinu podataka i razumnu pokrivenost. "Sub-teraherc" (sub-THz) pojas u rasponu 92–300 GHz razmatra se za podršku brzine prijenosa podataka ultra velike brzine.

Plan spominje i preustroj postojećih pojaseva koji se koriste za 3G, 4G i 5G mreže u 6G kao još jedan način za dobivanje cijelog spektra potrebnog za 6G. Osim toga, napominje se da je istraživanje o budućim propisima i tehnologijama o korištenju spektra ključno za pružanje učinkovite i fleksibilne podrške za 6G i druge usluge s ograničenim spektrom.

Samsung je otkrio i tehnologije koje planira razvijati na temelju 6G, a više o tome možete čitati OVDJE. (https://news.samsung.com/global/samsung-unveils-6g-spectrum-white-paper-and-6g-research-findings)

Još iz kategorije

MWC ostaje u Barceloni sve do 2030

MWC ostaje u Barceloni sve do 2030

27.06.2022.

Barcelona će ostati mjesto održavanja najvećeg svjetskog sajma mobilne telefonije io industrije MWC barem do 2030. godine. Udruga mobilne industrije i organizator događaja GSMA objavila je da je dogovor danas napravljen na sastanku Upravnog odbora u Kuala Lumpuru.

Do kraja 2022. na svijetu će biti više od milijardu 5G mobilnih pretplata

Do kraja 2022. na svijetu će biti više od milijardu 5G mobilnih pretplata

24.06.2022.

Sjeverna Amerika bi prema prognozama trebala do 2027. biti 5G predvodnik u svijetu s čak devet od deset mobilnih pretplata na toj generaciji mobilnih mreža, navodi Ericsson u svom izvještaju Mobility Report.

Krenula utrka za tornjeve Deutsche Telekoma

Krenula utrka za tornjeve Deutsche Telekoma

23.06.2022.

Investicijske kompanije KKR, Global Infrastructure Partners (GIP) i Stonepeak Partners udružile su se i predale obvezujuću ponudu za kontrolni udio u portfelju Deutsche Telekoma (DT). Prema izvješćima medija, radi se o 20 milijardi eura.