Samsung organizira prvi 6G forum kako bi predstavila komunikacijske tehnologije sljedeće generacije

Samsung organizira prvi 6G forum kako bi predstavila komunikacijske tehnologije sljedeće generacije

Foto: DepositPhotos

Tvrtka Samsung Electronics najavila je organizaciju prvog ikada Samsung 6G seminara koji će se održati 13. svibnja 2022. godine s početkom u 2 sata iza ponoći. Svi zainteresirani mogu se registrirati online putem web stranice događaja do 13. svibnja. Sve novosti vezane uz događaj bit će poslane putem maila, a registrirani sudionici mogu postavljati pitanja na web-stranici uoči svakoga dijela.

Pod temom „Sljedeće hiper-povezano iskustvo za sve“ (The Next Hyper-Connected Experience for All.), Samsung 6G forum okupit će vodeće globalne stručnjake iz akademske zajednice i industrije u području komunikacijskih tehnologija sljedeće generacije kako bi detaljno raspravljali o budućnosti tehnologija koje će pridonijeti značajnim promjenama u cijelom svijetu do 2030. godine.

Forum će biti podijeljen u dva dijela i emitirat će se uživo putem Samsung Youtube kanala. Svaki dio sadržavat će govore stručnjaka nakon kojih će uslijediti panel diskusija.

„Uzbuđeni smo što ćemo ugostiti naš prvi forum koji je posvećen isključivo dijeljenju znanja i uvida u 6G tehnologiju te širenju naše vizije. Kao dodatak Samsung AI seminaru i Samsung Security Tech seminaru kojega održavamo svake godine pod nazivom „Samsung Tech Forum”, novi Samsung 6G forum osnažit će našu poziciju na ovome području. Radujemo se raspravljati o povezanim ključnim temama s kolegama, stručnjacima i sa svim zainteresiranima za komunikacijske tehnologije sljedeće generacije”, izjavio je Sebastian Seung, predsjednik i voditelj odjela za istraživanje.

Jutarnji dio započet će uvodnim riječima Sebastiana Seunga, predsjednika i voditelja odjela za istraživanje. Detaljne stručne razgovore o temi „6G Zračno sučelje“ izlagat će Jeffrey Andrews, profesor na Sveučilištu Texas u Austinu, Charlie Zhang, viši potpredsjednik  Samsung Researcha America, Takehiro Nakamura, viši potpredsjednik i generalni direktor 6G Laboratorija u NTT DOCOMO, i John Smee, viši potpredsjednik inženjeringa u Qualcomm Technologies, Inc. Nakon toga slijedi panel diskusija koju će voditi Juho Lee, suradnik u Samsung Researchu.

Poslijepodnevni dio, pod temom „Inteligentna mreža za 6G“, započet će govorom Tarika Taleba, profesora na Sveučilištu u Oulu, nakon kojega će uslijediti govori SeungJooa Maenga, stručnjaka u mrežnom poslovanju iz tvrtke Samsung Electronics, Byonghyoa Shima, profesora na Seulskom nacionalnom sveučilištu te Shin Jina, profesora na Southeast Sveučilištu u Kini. Nakon njihovih izlaganja, uslijedit će panel rasprava koju će voditi Sunghyun Choi, izvršni potpredsjednik i voditelj Centra za istraživanje naprednih komunikacija u odjelu za istraživanje, Samsung Electronics.

Još iz kategorije

Svim A1 korisnicima dostupna 5G mreža bez dodatne naknade

Svim A1 korisnicima dostupna 5G mreža bez dodatne naknade

19.05.2022.

A1 Hrvatska odlučila je biti prvi operator u Hrvatskoj čiji korisnici na bonove (A1 i Tomato), kao i oni na pretplatu, imaju dostupnu 5G mrežu bez dodatne naknade. Uz to, najnovija generacija mobilne mreže dostupna je korisnicima svih mobilnih tarifa.

Infobip zajedno s Hrvatskim Telekomom i A1 Hrvatska donosi novo sigurnosno rješenje za zaštitu krajnjih korisnika

Infobip zajedno s Hrvatskim Telekomom i A1 Hrvatska donosi novo sigurnosno rješenje za zaštitu krajnjih korisnika

18.05.2022.

Infobip objavio je suradnju s Hrvatskim Telekomom i A1 Hrvatska, vodećim pružateljima telekomunikacijskih usluga u Hrvatskoj. Zajednička suradnja donosi izgradnju naprednog sigurnosnog i identifikacijskog ekosustava za zaštitu krajnjih korisnika diljem Hrvatske.

Uskoro prve 5G radionice u Hrvatskoj za poduzetnike

Uskoro prve 5G radionice u Hrvatskoj za poduzetnike

16.05.2022.

Leslie Shannon, renomirana stručnjakinja iz globalno poznatog telekomunikacijskog diva Nokia, održala je u četvrtak u prostorima HUB385 predavanje za poduzetnike pod nazivom „Early Signals, Future Scenarios“.