Prema Ookla Speedtestu Telemachova 5G mreža najbrža je u Hrvatskoj

Prema Ookla Speedtestu Telemachova 5G mreža najbrža je u Hrvatskoj

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

Telemachova 5G mreža, najbrža u Hrvatskoj prema Oookla Speedtestu, već je danas dostupna u svim ključnim gradskim središtima u Hrvatskoj - u Zagrebu, Splitu, Osijeku, Puli, Rijeci, Zadru kao i u brojnim manjim gradovima, ističe predsjednik Uprave Telemacha Adrian Ježina.

Prema njegovim riječima 5G signalom pokriveni su Istra i velik dio Primorja, intenzivno se uvodi i na otoke pa će do početka turističke sezone najbržom 5G mrežom Telemach pokriti cijelu Hrvatsku, pojašnjava Ježina i dodaje da zahvaljujući investicijskom ciklusu Telemacha i United Grupe od milijardu kuna, u manje od godinu dana Telemach će najnapredniju 5G tehnologiju dovesti na područje cijele Hrvatske.

„Ponosni smo što uz najbržu 10 Giga optičku mrežu, koju smo lansirali prije više od šest mjeseci, imamo sada i najbržu 5G mrežu. To je rezultat naših ulaganja u izgradnju i modernizaciju mobilne mreže što je prepoznala Ookla na temelju tisuća testiranja koje su pokrenuli korisnici putem Speedtesta. Danas Telemach ima najveći footprint brze 5G mreže te je naša najbrža 5G mreža dostupna za oko milijun hrvatskih građana, a ovaj broj svakim danom raste. Ovo pokazuje koliko smo ozbiljni u namjeri da u Hrvatsku dovedemo state of the art tehnologiju i ubrzamo pozicioniranje Hrvatske visoko na digitalnoj karti Europe. Istodobno s izgradnjom najbrže 5G mreže, Telemach intenzivno radi na nadogradnji postojeće 4G mobilne mreže kako bi osigurao vrhunsko mobilno broadband iskustvo svim korisnicima“, objašnjava Ježina.

Zahvaljujući sadržajno i cjenovno najizdašnijoj ponudi na tržištu Telemach donosi korisnicima najveću vrijednost za novac. Telemachovi mobilni paketi uključuju 5G brzine bez dodatne naknade, a nedavno su trajno obogaćeni s dvostruko više gigabajta, uz neograničene minute i SMS-ove. Neovisno o postojanju ugovorne obveze, pakete pod istim uvjetima mogu koristiti novi i postojeći korisnici.

“Na ispravno mjerenje performansi 5G mreže utječe više komponenti. S preciznim testiranjem u aplikaciji i našom globalnom mrežom poslužitelja visokih performansi, Speedtest je na jedinstvenoj poziciji da mjeri punu propusnost 5G mreža. Potrošači mogu pouzdano vidjeti kad testiraju 5G vezu u aplikaciji Speedtest, a davatelji usluga mogu točno izmjeriti performanse i kvalitetu 5G mreže svojih korisnika. Zadovoljstvo nam je što smo prepoznali da Telemach ima najveće 5G brzine downloada u Hrvatskoj. To je dokaz njihove izuzetne izvedbe u prvom tromjesečju 2022. na temelju Ookline rigorozne analize testiranja koju su pokrenuli potrošači u suradnji sa Speedtestom", izjavio je Doug Suttles, izvršni direktor Ookle.

5G mreža donosi brojne pozitivne učinke, između ostalog i kroz ubrzavanje gospodarskog i društvenog razvoja. Implementacija mreže pete generacije donijet će kvalitetan i brzi internet u sve krajeve Hrvatske, što je neophodni korak za digitalizaciju i razvoj cjelokupne ekonomije te podrazumijeva nova zapošljavanja, rast produktivnosti i BDP-a.

Još iz kategorije

MWC ostaje u Barceloni sve do 2030

MWC ostaje u Barceloni sve do 2030

27.06.2022.

Barcelona će ostati mjesto održavanja najvećeg svjetskog sajma mobilne telefonije io industrije MWC barem do 2030. godine. Udruga mobilne industrije i organizator događaja GSMA objavila je da je dogovor danas napravljen na sastanku Upravnog odbora u Kuala Lumpuru.

Do kraja 2022. na svijetu će biti više od milijardu 5G mobilnih pretplata

Do kraja 2022. na svijetu će biti više od milijardu 5G mobilnih pretplata

24.06.2022.

Sjeverna Amerika bi prema prognozama trebala do 2027. biti 5G predvodnik u svijetu s čak devet od deset mobilnih pretplata na toj generaciji mobilnih mreža, navodi Ericsson u svom izvještaju Mobility Report.

Krenula utrka za tornjeve Deutsche Telekoma

Krenula utrka za tornjeve Deutsche Telekoma

23.06.2022.

Investicijske kompanije KKR, Global Infrastructure Partners (GIP) i Stonepeak Partners udružile su se i predale obvezujuću ponudu za kontrolni udio u portfelju Deutsche Telekoma (DT). Prema izvješćima medija, radi se o 20 milijardi eura.