Pedeseti 5G ugovor Nokije

Pedeseti 5G ugovor Nokije

Foto: DepositPhotos

Finski proizvođač telekomunikacijske i terminalne opreme Nokia ovih je dana došao do svog pedesetog ugovora o prodaji opreme za uvođenje 5G mreža. Prošlog je tjedna kompanija potpisala ugovor s novozelandskim operaterom Sparkom čija će mreža dobrim dijelom biti sastavljena na Nokijinim komponentama.

Osim RAN opreme, tvrtka će Sparku isporučiti i opremu AirScale RAN rješenja koje će se naći na preko 200 lokacija čime će novozelandski operator moći nuditi nova rješenja krajnjim potrošačima i korporativnim korisnicima. Nokia se ugovorom obvezala kako će isporučiti i opremu te usluge iz drugih segmenata 5G mreže iz svog portfelja, uključujući i digitalni dizajn te postavljanje i pokretanje tih usluga.

Novi komercijalni ugovor korak je u unapređenju dugogodišnje suradnje dviju kompanija. Prije potpisivanja, Nokia i Spark su ranije ove godine napravili testnu 5G mrežu, prvu te vrste u Novom Zelandu. Ovaj ugovor također pokazuje momentum Nokije čija se rješenja za 5G mreže sada koriste diljem svijeta. Trenutačno je na njihovim rješenjima bazirano 16 mreža koje su komercijalno dostupne korisnicima.

Još iz kategorije

Broj vlastitih priključaka operatora na svjetlovodnoj tehnologiji rastao 30 posto

Broj vlastitih priključaka operatora na svjetlovodnoj tehnologiji rastao 30 posto

13.12.2019. komentiraj

Na tržištu elektroničkih komunikacija u trećem tromjesečju 2019. nastavljen je porast investicija u mreže pokretnih komunikacija, a ukupna ulaganja u pokretnoj mreži tijekom prvih devet mjeseci za oko 40 posto su viša u odnosu na isto razdoblje prošle godine, na što je značajno utjecala dodjela dodatnog radiofrekvencijskog spektra. Iako ulaganja u širokopojasnu infrastrukturu u nepokretnoj mreži nisu na razini prošle godine, veseli značajan rast ulaganja u svjetlovodne kabele, što je rezultiralo rastom broja izgrađenih FTTX priključaka od 30 posto u odnosu na prethodnu godinu.

Optima Telekom nastavlja sa zacrtanim planovima u skorom iščekivanju početka prodaje

Optima Telekom nastavlja sa zacrtanim planovima u skorom iščekivanju početka prodaje

13.12.2019. komentiraj

U vrijeme dok se čeka odluka AZTN-a oko prodaje Tele2 United Grupi pomalo ispod radara prolazi Optima Telekom kojom prema odluci istog tog AZTN-a upravlja HT koji mora pokrenuti prodaju ovog telekoma početkom sljedeće godine. Upravo stoga razgovarali smo s Borisom Batelićem, predsjednikom Uprave Optima Telekoma o planovima za sljedeću godinu i ključnim događajima u ovoj godini.

CEO Tele2 Hrvatska Viktor Pavlinić uvjeren da prodaja kompanije mora proći

CEO Tele2 Hrvatska Viktor Pavlinić uvjeren da prodaja kompanije mora proći

12.12.2019. komentiraj

Krajem svibnja potpisan je ugovor o prodaju Tele2 Hrvatska United Grupi, a to je posljedica promjene strategije njihova vlasnika Tele2 AB i orijentaciju na švedsko i baltička tržišta jer su prije prodana i druga poslovanja u Europi, ističe Viktor Pavlinić predsjednik Uprave Tele2 Hrvatska i dodaje kako oni očekuju da će prodaja bi završena u prvom kvartalu sljedeće godine.