Pad prihoda u fiksnoj telefoni

Pad prihoda u fiksnoj telefoni

Foto: DepositPhotos

Najnoviji podaci domaćeg telekomunikacijskog regulatora HAKOM-a pokazuju kako je prihod telekom operatera u fiksnom segmentu pao u drugom kvartalu ove godine za 7,49 posto na godišnjoj razini na 325,33 milijuna kuna. Veći je pad u maloprodajnom segmentu i to 7,56 posto na 279,1 milijuna kuna odnosno 6,44 posto na veleprodajnoj strani na 46,53 milijuna kuna.

Na godišnjoj razini u drugom kvartalu broj priključaka pao je 1,47 posto na 1,34 milijuna, dok je broj korisnika samostalne telefonske usluge pao za 20,07 posto na 390,8 tisuća korisnika. Broj CPS korisnika smanjen je za 13,93 posto na 53 tisuće korisnika.

Zanimljivo je da korisnici sve manje telefoniraju tako da je u fiksnoj telefoniji zabilježen pad broja potrošenih minuta za čak 12,28 posto na 406,96 milijuna minuta.

Ovakva situacija u segmentu fiksne telefoniej itekako je očekivana poglavito jer korisnici telefoniraju na mobilnim telefonima bez obzira koriste li voice pozive ili neku od aplikacija poput WhastAppa Vibera, Facebookova Messengera, Microsofta Skypa ili slično. To će se još više mijenjati u budućnosti kako će mobilna telefonija sdkoro pa u potpunosti zamijeniti fiksnu telefoniju.

Još iz kategorije

Kina lansirala 5G mrežu

Kina lansirala 5G mrežu

15.11.2019. komentiraj

Kina je prije roka pustila “u pogon” mobilnu mrežu pete generacije (5G) i sad je u svojoj “ponudi” imaju China Telecom, China Unicom i China Mobile, a cijene koje nude su iznimno niske jer se kreću na otprilike 18 američkih dolara mjesečno po paketu!

HT u novoj upravnoj zgradi otvorio Business Showroom, a predstavio i svoj novi data centar

HT u novoj upravnoj zgradi otvorio Business Showroom, a predstavio i svoj novi data centar

14.11.2019. komentiraj

Hrvatski Telekom otvorio je danas svoj novi Business Showroom, inovacijski centar u kojem će predstavljati svoja najnaprednija tehnološka rješenja kojima digitalizira hrvatske tvrtke i gradove.Uz to, najjači domaći telekom operator predstavio je i svoj novi data centar, odnosno nadograđeni postojeći data centar u Selskoj ulici u Zagrebu gdje će korisnicima biti po prvi put na raspolaganju u Hrvatskoj Microsoft Azure Stack.

Uvođenje umjetne inteligencije ključno za korisnički doživljaj

Uvođenje umjetne inteligencije ključno za korisnički doživljaj

14.11.2019. komentiraj

Pružatelji komunikacijskih usluga širom svijeta prepoznali su potrebu za brzim uvođenjem umjetne inteligencije (UI) i automatizacije kako bi na troškovno učinkovit način poboljšali korisničko iskustvo u skladu sa sve bržim uvođenjem 5G temeljenog Interneta stvari i Industrije 4.0.