Otvoren Cisco Connect u Dubrovniku

Otvoren Cisco Connect u Dubrovniku

Foto: Dražen Tomić

Više od 850 posjetitelja iz cijele regije stiglo je do Dubrovnika na otvaranje Cisco Connect konferencije koja se od 20.-22. svibnja održava u hotelu Valamar Lacroma, a jedna od ključnih tema bit će umrežavanje u modernom svijetu i načini korištenje mrežne infrastrukture kako bi se unaprijedilo poslovanje kako u privatnom tako i javnom sektoru.

Kako je na otvaranju istaknuo Peter Hajdu regionalni direktor Ciscoa za jugoistočnu Europu bit će više od 55 predavanja, te da je Cisco jedina kompanija koja je uspjela pratiti transformaciju tržišta. „Što se tiče budućnosti prije nekoliko godina kada smo odlučili stvoriti 'veliki' router (usmjerivač) mnogi su analitičari smatrali da nitko to neće kupiti. Za takav router bilo je predviđanje 12 komada, a nakon toga prodajemo najmanje 1000 godišnje“, ističe Hajdu.

Prema njegovim riječima tek polovica poslovanja su routeri, mobilnost je nešto na što se sada fokusiramo, prvi smo u segmentu LTE i wireless, data centri su nam sve više važni. Hajdu napominje kako se sve to postiglo zahvaljujući tome da se u posljednjih 14 mjeseci kupilo 14 kompanija, dakle po jedna mjesečno i to je sve zbog tri ključna trenda.

„Ti će trendovi promijeniti način razmišljanja – cloud, mobilnost i vide, sve će biti izgrađeno oko te tri ključne stvari. Neće se promijeniti jedino način na koji predviđamo budućnost i promjene koje dolaze“, zaključio je Hajdu.

U tri dana konferencije sudionici će imati prilike čuti desetke predavanja, studija slučaja i međusobno porazgovarati kako najbolje iskoristiti tehnologiju i primijeniti je u praksi.

 

 

Još iz kategorije

Macron poručuje da Europa neće blokirati Huawei

Macron poručuje da Europa neće blokirati Huawei

20.05.2019. komentiraj

Francuski predsjednik Emmanuel Macron izjavio je da Europa neće iću putem Sjedinjenih Američkih Država po pitanju Huaweija, što znači da nikakve sankcije ili zabrane na tlu Europske unije neće vrijediti za tu kinesku kompaniju. Time je samo potvrdio sve ono što je njemačka kancelarka Angela Merkel na tu temu izgovarala posljednjih mjeseci.

Trump zabranio američkim telekomima kupovinu kineske opreme

Trump zabranio američkim telekomima kupovinu kineske opreme

17.05.2019. komentiraj

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Trump potpisao naredio je zabranu američkim kompanijama da koriste stranu telekomunikacijsku opremu za koju se vjeruje kako predstavlja bilo kakav rizik po nacionalnu sigurnost.

Ericsson ConsumerLab ruši mitove o značaju 5G za korisnike

Ericsson ConsumerLab ruši mitove o značaju 5G za korisnike

16.05.2019. komentiraj

Ericsson je objavio novo ConsumerLab izvješće pod nazivom 5G Consumer Potential, koje razbija mitove o značaju 5G za potrošače i opisuje mogućnosti koje su dostupne pružateljima komunikacijskih usluga.