Otvoren Cisco Connect u Dubrovniku

Otvoren Cisco Connect u Dubrovniku

Foto: Dražen Tomić

Više od 850 posjetitelja iz cijele regije stiglo je do Dubrovnika na otvaranje Cisco Connect konferencije koja se od 20.-22. svibnja održava u hotelu Valamar Lacroma, a jedna od ključnih tema bit će umrežavanje u modernom svijetu i načini korištenje mrežne infrastrukture kako bi se unaprijedilo poslovanje kako u privatnom tako i javnom sektoru.

Kako je na otvaranju istaknuo Peter Hajdu regionalni direktor Ciscoa za jugoistočnu Europu bit će više od 55 predavanja, te da je Cisco jedina kompanija koja je uspjela pratiti transformaciju tržišta. „Što se tiče budućnosti prije nekoliko godina kada smo odlučili stvoriti 'veliki' router (usmjerivač) mnogi su analitičari smatrali da nitko to neće kupiti. Za takav router bilo je predviđanje 12 komada, a nakon toga prodajemo najmanje 1000 godišnje“, ističe Hajdu.

Prema njegovim riječima tek polovica poslovanja su routeri, mobilnost je nešto na što se sada fokusiramo, prvi smo u segmentu LTE i wireless, data centri su nam sve više važni. Hajdu napominje kako se sve to postiglo zahvaljujući tome da se u posljednjih 14 mjeseci kupilo 14 kompanija, dakle po jedna mjesečno i to je sve zbog tri ključna trenda.

„Ti će trendovi promijeniti način razmišljanja – cloud, mobilnost i vide, sve će biti izgrađeno oko te tri ključne stvari. Neće se promijeniti jedino način na koji predviđamo budućnost i promjene koje dolaze“, zaključio je Hajdu.

U tri dana konferencije sudionici će imati prilike čuti desetke predavanja, studija slučaja i međusobno porazgovarati kako najbolje iskoristiti tehnologiju i primijeniti je u praksi.

 

 

Još iz kategorije

Ericsson u suradnji s AT&T omogućio 5G u NBA ljetnoj ligi

Ericsson u suradnji s AT&T omogućio 5G u NBA ljetnoj ligi

19.08.2019. komentiraj

AT&T je ponudio nove mogućnosti vezane uz sportsku zabavu koristeći se Ericssonovom 5G mrežnom infrastrukturom u MGM Resorts NBA ljetnoj ligi. Od 10. do 11. srpnja, fanovi su mogli uživo prenositi video sadržaje iz uređaja Samsung Galaxy S10 5G i sudjelovati u igrama na posve novi način.

VELIKA ICT ANALIZA: Najveći broj zaposlenih i najveće plaće u telekom sektoru

VELIKA ICT ANALIZA: Najveći broj zaposlenih i najveće plaće u telekom sektoru

16.08.2019. komentiraj

Nastavljamo s velikom analizom domaćeg ICT tržišta i krećemo u telekomunikacijski segment i to prema broju zaposlenih i prosječno isplaćenoj neto plaći. Ako pogledamo tvrtke s najvećim broje zaposlenih i njihovom prosječnom plaćom na prvom mjestu je najjači domaći telekom operator Hrvatski Telekom s 3960 zaposlenih u 2018. godini i prosječnom plaćom od 9.484 kune. Slijedi ga najveći telekomunikacijski izvoznik Ericsson Nikola Tesla s 2401 zaposlenim s prosječnom neto plaćom koja doseže 12.533 kuna. Na trećem mjestu po broju zaposlenih je A1 Hrvatska s 1687 zaposlenih i prosječnom plaćom od 9.842 kune

VELIKA ICT ANALIZA: Tko su najbolji telekom izvoznici, Ericsson Nikola Tesla uvjerljivo vodeći

VELIKA ICT ANALIZA: Tko su najbolji telekom izvoznici, Ericsson Nikola Tesla uvjerljivo vodeći

14.08.2019. komentiraj

Nastavljamo s velikom analizom domaćeg ICT tržišta i krećemo u telekomunikacijski segment gdje prema izvoz situacija nije takva da su prvo vodeći telekomi. Na prvom mjestu je Ericsson Nikola Tesla kao najveći izvoznik i to s 998,22 milijuna kuna vrijednim izvozom u 2018. godini uz rast od 0,17 posto.