Otvoren Cisco Connect u Dubrovniku

Otvoren Cisco Connect u Dubrovniku

Foto: Dražen Tomić

Više od 850 posjetitelja iz cijele regije stiglo je do Dubrovnika na otvaranje Cisco Connect konferencije koja se od 20.-22. svibnja održava u hotelu Valamar Lacroma, a jedna od ključnih tema bit će umrežavanje u modernom svijetu i načini korištenje mrežne infrastrukture kako bi se unaprijedilo poslovanje kako u privatnom tako i javnom sektoru.

Kako je na otvaranju istaknuo Peter Hajdu regionalni direktor Ciscoa za jugoistočnu Europu bit će više od 55 predavanja, te da je Cisco jedina kompanija koja je uspjela pratiti transformaciju tržišta. „Što se tiče budućnosti prije nekoliko godina kada smo odlučili stvoriti 'veliki' router (usmjerivač) mnogi su analitičari smatrali da nitko to neće kupiti. Za takav router bilo je predviđanje 12 komada, a nakon toga prodajemo najmanje 1000 godišnje“, ističe Hajdu.

Prema njegovim riječima tek polovica poslovanja su routeri, mobilnost je nešto na što se sada fokusiramo, prvi smo u segmentu LTE i wireless, data centri su nam sve više važni. Hajdu napominje kako se sve to postiglo zahvaljujući tome da se u posljednjih 14 mjeseci kupilo 14 kompanija, dakle po jedna mjesečno i to je sve zbog tri ključna trenda.

„Ti će trendovi promijeniti način razmišljanja – cloud, mobilnost i vide, sve će biti izgrađeno oko te tri ključne stvari. Neće se promijeniti jedino način na koji predviđamo budućnost i promjene koje dolaze“, zaključio je Hajdu.

U tri dana konferencije sudionici će imati prilike čuti desetke predavanja, studija slučaja i međusobno porazgovarati kako najbolje iskoristiti tehnologiju i primijeniti je u praksi.

 

 

Još iz kategorije

Njemačka će dozvoliti Huaweiju sudjelovanje u izgradnji 5G mreža

Njemačka će dozvoliti Huaweiju sudjelovanje u izgradnji 5G mreža

18.10.2019. komentiraj

Kineski tehnološki gigant Huawei ipak s krajem godine ide prema pozitivnijim vijestima vezanima uz svoje poslovanje, što potvrđuju ranije informacije o blažim sankcijama Sjedinjenih Američkih Država te posljednje informacije o tome da će ipak biti dio njemačke tranzicije na mobilne mreže pete generacije (5G).

Projekt RUNE predstavljen hrvatskim telekom operatorima

Projekt RUNE predstavljen hrvatskim telekom operatorima

17.10.2019. komentiraj

Tvrtka RUNE Crow, u kongresnom centru Forum Zagreb, hrvatskim telekom operatorima predstavila projekt RUNE (Rural network), kojeg provodi na području Republike Hrvatske.  Projekt RUNE pokrenut je s ciljem osiguranja ultra-brze širokopojasne optičke infrastrukture za korisnike u ruralnim područjima Hrvatske (Primorsko-goranske i Istarske županije). S izgradnjom na područjima koja trenutno nisu pokrivena svjetlovodnom infrastrukturom, RUNE će pomoći jedinicama lokalne samouprave u dostizanju ciljeva Digitalne agende za Europu 2020, kroz osiguravanje povezivanja na novu svjetlovodnu pristupnu mrežu koja će omogućiti brzine veće od 1 Gbps.

HT dobio kaznu od 28,1 milijuna kuna

HT dobio kaznu od 28,1 milijuna kuna

17.10.2019. komentiraj

Visoki trgovački sud odbio je žalbu najjačeg domaćeg telekoma HT-a i odredio kaznu u visini od 28,1 milijuna kuna jer je 2015 i 2016. kršio odredbe zakona o elektroničkim komunikacijama jer nije dostavljao potrebnu dokumentaciju telekom regulatoru HAKOM-u.