Otkazan MWC u Barceloni

Otkazan MWC u Barceloni

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

Podijeljenih mišljenja bili su oni koji su zagovarali otkazivanje u odnosu na one koji nisu, bilo je i onih koji su hvalili hrabrost nekih izlagača koji su se odlučili ne povući sa sajma MWC 2020 u Barceloni, međutim organizatori iz GSMA odlučili su se ipak za otkazivanje ovogodišnjeg sajma.

Udruga GSMA otkazala je MWC u Barceloni koji se trebao održati od 24. do 27. veljače. Glavni je razlog zabrinutost zbog širenja virusa korone i činjenica da su neki od najvećih i najutjecajnijih izlagača izašli iz ovogodišnjeg izdanja MWC-a. Otkazali su tako Ericsson, Nokia, Vodafone, Deutsche Telekom, BT, Facebook, Intel, Cisco, Sprint, Nvidia i mnogi mnogi drugi.

„Uzimajući u obzir siguran i zdrav okoliš u Barceloni i zemlji domaćinu, GSMA je danas otkazao MWC iz Barcelone 2020. jer je zbog globalne zabrinutosti u vezi s izbijanjem koronavirusa, problemima putovanja i drugim okolnostima GSMA nemoguće održati događaj“, istaknuo je glavni direktor GSMA-e John Hoffman komentirajući odluku o otkazivanju.

On je istaknuo kako grad domaćin Barcelona razumije ovakvu odluku i najavio je kako će se MWC 2021 održati u Barceloni. Zaključio je kako GSMA suosjeća s onima koji su pogođeni u Kini i diljem svijeta.

Još iz kategorije

Ništa od povrata novca izlagačima za otkazivanje MWC-a 2020

Ništa od povrata novca izlagačima za otkazivanje MWC-a 2020

24.02.2020. komentiraj

Koronavirus izazvao je toliku paniku da se Mobile World Congress (MWC) u Barceloni prvi put u tri desetljeća neće održati, što će neki pozdraviti kao opravdanu mjeru opreza, ali mnogi će kritizirati kao pretjerano širenje panike. Ipak, odluka je donesena, najvećeg mobilnost sajma na svijetu ove godine nema, kao ni povrata novca izlagačima koji su bili voljni pojaviti se na njemu.

Hrvatski Telekom i FER pokreću projekt Campus Network u Zagrebu

Hrvatski Telekom i FER pokreću projekt Campus Network u Zagrebu

21.02.2020. komentiraj

Hrvatski Telekom pokreće projekt Campus Network u suradnji sa zagrebačkim Fakultetom elektrotehnike i računarstva, a cilj projekta jest ponuditi studentima, znanstvenoj zajednici, start-upima i industriji mogućnost rada na najnovijim komunikacijskim tehnologijama kao što su Industrija 4.0, 5G mreža i IoT. Hrvatski Telekom kao dio Deutsche Telekoma započeo je suradnju po uzoru na kampus mreže koje DT pokreće u Njemačkoj, Austriji, Češkoj i Mađarskoj.

Nova oprema na više od 2200 baznih postaja HT-a donosi uštede u potrošnji električne energije i nove mogućnosti za korisnike

Nova oprema na više od 2200 baznih postaja HT-a donosi uštede u potrošnji električne energije i nove mogućnosti za korisnike

21.02.2020. komentiraj

Modernizacija mobilne mreže HT-a koja je trajala 20 mjeseci, koštala oko milijardu kuna, uključivala novu radijsku opremu na baznim postajama, koja omogućuje napredne 4G mogućnosti i pripremu za 5G, donosi uštedu električne energije, bila je vrlo zahtjevan posao, za ICTbusiness.info opisuje Ivan Uremović, direktora projekta modernizacije mobilne mreže HT-a.