Otkazan MWC u Barceloni

Otkazan MWC u Barceloni

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

Podijeljenih mišljenja bili su oni koji su zagovarali otkazivanje u odnosu na one koji nisu, bilo je i onih koji su hvalili hrabrost nekih izlagača koji su se odlučili ne povući sa sajma MWC 2020 u Barceloni, međutim organizatori iz GSMA odlučili su se ipak za otkazivanje ovogodišnjeg sajma.

Udruga GSMA otkazala je MWC u Barceloni koji se trebao održati od 24. do 27. veljače. Glavni je razlog zabrinutost zbog širenja virusa korone i činjenica da su neki od najvećih i najutjecajnijih izlagača izašli iz ovogodišnjeg izdanja MWC-a. Otkazali su tako Ericsson, Nokia, Vodafone, Deutsche Telekom, BT, Facebook, Intel, Cisco, Sprint, Nvidia i mnogi mnogi drugi.

„Uzimajući u obzir siguran i zdrav okoliš u Barceloni i zemlji domaćinu, GSMA je danas otkazao MWC iz Barcelone 2020. jer je zbog globalne zabrinutosti u vezi s izbijanjem koronavirusa, problemima putovanja i drugim okolnostima GSMA nemoguće održati događaj“, istaknuo je glavni direktor GSMA-e John Hoffman komentirajući odluku o otkazivanju.

On je istaknuo kako grad domaćin Barcelona razumije ovakvu odluku i najavio je kako će se MWC 2021 održati u Barceloni. Zaključio je kako GSMA suosjeća s onima koji su pogođeni u Kini i diljem svijeta.

Još iz kategorije

A1 Hrvatska najavio kako neće naplaćivati sportske kanale

A1 Hrvatska najavio kako neće naplaćivati sportske kanale

08.04.2020. komentiraj

Tijekom krizne situacije uzrokovane koronavirusom, A1 Hrvatska korisnicima boravak kod kuće želi učiniti ugodnijim i jednostavnijim te smo im omogućili niz dodatnih pogodnosti prilagođenih svim članovima kućanstva, a najavili su i kako se neće naplaćivati PlanetSport pakete, ističu na upit ICTbusiness.info iz drugog po veličini domaćeg telekom operatora A1 Hrvatska.

GlobalData: Telekom sektor će procvasti nakon završetka pandemije koronavirusa

GlobalData: Telekom sektor će procvasti nakon završetka pandemije koronavirusa

06.04.2020. komentiraj

Pandemija koronavirusa utjecala je na razne sfere naših života, a iznimno su pogođene i razne industrije, među kojima i sve vezane uz tehnologiju. Ali, ono što GlobalData navodi u svom izvješću - to je privremeno.

Odgađa se uvođenje 5G mreža u Europi zbog pandemije COVID-19

Odgađa se uvođenje 5G mreža u Europi zbog pandemije COVID-19

04.04.2020. komentiraj

Najnoviji podaci o aukcijama za 5G frekvencijske spektre u Europskoj uniji pokazuje da mnoge države odgađaju već najavljene aukcije, a naravno razlog tome je velika pandemija korona virusa. Podaci govore da prema Akcijskom planu 5G EU-a, države članice moraju odobriti opseg 700 MHz do 2020. godine, osim ako ne postoje opravdani razlozi za odlaganje najkasnije do sredine 2022. godine.