Oštra reakcija Huaweija na odluku Velike Britanije o zabrani korištenja njihove 5G opreme

Oštra reakcija Huaweija na odluku Velike Britanije o zabrani korištenja njihove 5G opreme

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

Huawei reagira na odluku Velike Britanije oko izgradnje mreže bazirane na njihovoj tehnologiji i  Edward Brewster, glasnogovornik Huaweija UK ističe kako je ova razočaravajuća odluka loša vijest za sve koji u UK-u imaju mobilni telefon.

Prema njegovim riječima odluka će rezultirati usporavanjem digitalizacije u Ujedinjenom Kraljevstvu, povećanjem računa i produbljivanjem digitalnog jaza te umjesto ubrzavanja, vladina će odluka usporiti digitalizaciju i pozivamo ih da je još jednom razmotre.

Sigurni smo da nova američka ograničenja ne bi utjecala na sigurnost proizvoda koje isporučujemo u UK-u, ističe Brewster i dodaje da nažalost, njihova budućnost u Ujedinjenom Kraljevstvu postala je predmet politiziranja, ovdje se radi o američkoj trgovinskoj politici, a ne o sigurnosti.

„Tijekom posljednjih 20 godina, Huawei se fokusirao na izgradnju bolje povezanog Ujedinjenog Kraljevstva. Kao odgovorno poduzeće, nastavit ćemo podržavati naše kupce, kao i uvijek do sada. Provest ćemo detaljan pregled onoga što današnja najava znači za naše poslovanje ovdje i surađivat ćemo s vladom Velike Britanije kako bismo shvatili na koji način možemo nastaviti pridonositi bolje povezanom Ujedinjenom Kraljevstvu", zaključio je Brewster.

Još iz kategorije

Ericsson isporučuje cloud native dvojnu 5G jezgrenu mrežu SoftBanku

Ericsson isporučuje cloud native dvojnu 5G jezgrenu mrežu SoftBanku

06.08.2020. komentiraj

SoftBank odabrao je Ericsson za isporuku cloud native dvojne 5G jezgrene mreže za svoju samostalnu 5G mrežu. Rješenje, koje uključuje Ericsson Cloud Packet Core, Ericsson Cloud Unified Data Management and Policy, kao i Ericsson NFVI, igrat će ključnu ulogu u operativnoj transformaciji SoftBanka. Zero-touch rad nudi neprekinute procese isporuke i integracije (CI / CD), uz pomoć kontejnerski temeljene arhitekture mikrousluga i automatizacije koju ona omogućuje.

Samsung otkriva viziju 6G budućnosti - hologrami dostupni masama do 2030.

Samsung otkriva viziju 6G budućnosti - hologrami dostupni masama do 2030.

06.08.2020. komentiraj

Telekomunikacijske kompanije diljem svijeta marljivo rade na širenju 5G mreže, ali neke od njih gledaju već podosta unaprijed i pripremaju se za razvoj 6G tehnologije, koja bi trebala donijeti jednu potpuno novu razinu po pitanju mogućnosti koje će nuditi.

5G tehnologija će značajno smanjiti potrošnju energije i emisiju stakleničkih plinova

5G tehnologija će značajno smanjiti potrošnju energije i emisiju stakleničkih plinova

05.08.2020. komentiraj

5G tehnologija predstavlja jednu od ključnih poluga za smanjenje globalne potrošnje energije i emisije stakleničkih plinova, zaključak je Green 5G white papera kojeg su predstavili Huawei i Analysys Masona, globalna savjetodavna i istraživačka organizacija specijalizirana za telekomunikacije, medije i digitalne usluge. U dokumentu su predstavljena očekivanja implementacije nove tehnologije te znanstvena procjena njenog utjecaja na okoliš, s obzirom da će utjecaj 5G-a biti puno istaknutiji u odnosu na prethodne generacije mobilnih mreža, i to ne samo u ICT industriji već i u čitavom nizu drugih industrija. Huawei procjenjuje da će do 2025. godine biti postavljeno 6,5 milijuna 5G baznih stanica, a širom svijeta bit će 2,8 milijardi 5G korisnika.