Orange prodaje svoj pay-tv Canal Plusu

Orange prodaje svoj pay-tv Canal Plusu
Shutterstock

Orange je sklopio ugovor s Canal Plus Groupom o prodaji ogranka pay-TV OCS-a i odjela za sadržaj Orange Studio za neobjavljen iznos. Njih dvojica su rekli da će Canal Plus postati jedini dioničar OCS-a, u kojem već posjeduje 33,34% udjela.

Ugovor uključuje filmsku produkcijsku jedinicu Orange Studio i sada će biti predstavljen francuskom tijelu za tržišno natjecanje na odobrenje. Osim što posjeduje trećinu OCS-a, Canal Plus Group je dugogodišnji partner Orangea u stvaranju i distribuciji sadržaja.

Prvi put je izašlo na vidjelo da Orange istražuje prodaju svog OCS poslovanja u studenom 2022., a Reuters je izvijestio da je operater ušao u ekskluzivne pregovore s Vivendijem o prodaji. Canal Plus, već najveća pay-TV platforma u zemlji s 9,6 milijuna pretplatnika, bacio se na jačanje svog poslovanja i poveo borbu sa streaming divom Netflixom.

Orangeova pay-TV platforma najbliži je konkurent Canal Plusu, s oko 3 milijuna korisnika. Za Orange, ugovor predstavlja izlazak iz filmske industrije i distribucije TV emisija nakon što je prvi put ušao u taj segment 2008. Bio je jedini distributer u Francuskoj popularne TV serije Igra prijestolja, ali je izgubio prava na kraju 2022.