Optikom spojeni Beč i Budimpešta

Optikom spojeni Beč i Budimpešta

Foto: DepositPhotos

Međunarodna poslovna jedinica A1 Telekom Austria Grupe i mađarski Invitech ICT Services postavili su najkraću i najbržu optičku vezu između Beča i Budimpešte. Uvedene su dvije potpuno različite rute kako bi se zajamčila najsigurnija povezanost između dvaju glavnih gradova.

Ovom zajedničkom svjetlovodnom vezom A1 širi svoju optičku mrežu u Europi. S PoP-ovima u 47 zemalja, A1 je jedan od najvećih pružatelja usluga. Dodatna veza uključuje međusobno povezivanje usluga Ethernet, VPN, Wavelength i IPT te omogućuje ne samo ubrzanje već i maksimiziranje podatkovnog prometa te time povećanje prisutnosti u Europi. Sada A1 i Invitech s ponosom mogu ponuditi vlastitu mrežnu vezu visokog kapaciteta između Beča i Budimpešte.

Ovim projektom Međunarodni poslovni tim A1 Grupe proširuje dugogodišnje partnerstvo s Invitechom, dominantnim integriranim partnerom telekomunikacijskih i informatičkih usluga na mađarskom tržištu. Ova nova ruta osigurava najkraću i najsigurniju vezu na ovom segmentu od ruba zapadne Europe prema CEE.

Još iz kategorije

Uvođenje 5G mreža potiče razvoj gospodarstva

Uvođenje 5G mreža potiče razvoj gospodarstva

28.11.2022.

Nova studija konzultantske tvrtke Analysys Mason, koju je naručio Ericsson, naglašava potencijalne ekonomske, potrošačke i ekološke prednosti 5G povezivosti na 15 nacionalnih tržišta u razvoju. Uz regulatornu i vladinu potporu, svih petnaest zemalja moglo bi imati koristi od rasta BDP-a između 0,3 i 0,46 posto do 2035. godine, s procijenjenim omjerom troškova i koristi od tri do sedam puta.

Upotreba 5G mreža u prijevozu ojačana odlukom Europske komisije

Upotreba 5G mreža u prijevozu ojačana odlukom Europske komisije

28.11.2022.

Europska komisija detaljno je opisala napredak u pružanju 5G pokrivenosti za povezivanje tijekom leta zrakoplovom te u cestovnom prijevozu. EK vjeruje da bi planovi koje je navela ojačali mogućnosti pružanja inovativnih usluga u oba sektora.

Izgradnja optike u SV. Nedjelji, Samoboru i Stupniku 75 milijuna kuna

Izgradnja optike u SV. Nedjelji, Samoboru i Stupniku 75 milijuna kuna

27.11.2022.

Hrvatski Telekom započeo je s izgradnjom svjetlovodne infrastrukture u Gradu Svetoj Nedelji, Gradu Samoboru i Općini Stupnik. Time će 13.643 bijele adrese na ovom području imati brzi (+40 Mbit/s) i ultrabrzi (+100 Mbit/s simetrično) širokopojasni pristup internetu.