Održano osmo izdanje telekom konferencije WAS

Održano osmo izdanje telekom konferencije WAS

U organizaciji hrvatske tvrtke Infobip i krovne svjetske organizacije mobilnih operatera GSMA, u Rovinju je ovog tjedna održan osmi međunarodni poslovni skup WAS#8 iz područja telekomunikacija. Na tom se prestižnom događaju okupio velik broj telekomunikacijskih stručnjaka sa svih kontinenata.

Uzimajući u obzir profil sudionika, riječ je o najvećem globalnom poslovnom skupu te vrste od osamostaljenja Hrvatske. Tako se u Rovinju okupilo nekoliko stotina telekoma iz svih krajeva svijeta i kompanije koje im pružaju tehnička i softverska rješenja. Riječ je o ukupno više od 1300 direktora i menadžera iz područja interkonektivnosti, veleprodaje i roaminga.

"Mobilna industrija danas je uzbudljivija no ikad. Operateri širom svijeta investiraju u nove tehnologije i poslovne modele. Velik utjecaj imaju i OTT kompanije, kao i tehnološke i softverske tvrtke, koje s operaterima razvijaju nove načine suradnje i nose velik inovacijski potencijal. Ponosni smo što je Infobip jedan od lidera u tom segmentu", izjavio je prilikom otvorenja skupa u ponedjeljak Matija Ražem, viši potpredsjednik i voditelj telekom divizije u Infobipu.

Dave Gannon, potpredsjednik za strategiju i tehnologiju u Deutsche Telekomu, pozvao je mobilne operatere na holističko razumijevanje svih procesa koji danas utječu na njihovo poslovanje i stratešku poziciju. "Regulativa koja kaska za tehnologijom, rast IP-ja, nove paradigme u roamingu, promjene u modelima naplate, pitanja performansa mreže, brzine i kvalitete usluge, tek su neki izazovi s kojima se telekomi suočavaju širom svijeta, i koji će utjecati na njihovo poslovanje u idućim godinama", istaknuo je u uvodnom obraćanju Gannon.

Uz brojne rasprave, predavanja i okrugle stolove, u prostorima nekadašnje tvornice duhana bilo je postavljeno i pedesetak izložbenih štandova te punktova za sastanke. GSMA WAS#8 je dio serije poslovnih skupova radne grupe WAS (Wholesale Agreements and Solutions) koji se održavaju dvaput godišnje. Prethodno izdanje je održano u Dubaiju, a nakon Rovinja događaj seli u malezijski Kuala Lumpur.

Još iz kategorije

Agencija za elektroničke medije sudjeluje u odlučivanju oko prodaje Tele2 Hrvatska

Agencija za elektroničke medije sudjeluje u odlučivanju oko prodaje Tele2 Hrvatska

13.09.2019. komentiraj

Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja uputila je molbu Agenciji za elektroničke medije za očitovanje u postupku koji se vodi po prijavi namjere koncentracije poduzetnika koja nastaje stjecanjem izravne kontrole poduzetnika Slovenia Broadband S.a.r.l. nad poduzetnikom Tele2. AEM će u okviru svoje nadležnosti i informacija koje ima sudjelovati u postupku koji vodi i u kojem odluku donosi AZTN, ističu iz Agencija za elektorničke medija na upit ICTbusiness.info.

Huawei razvio Super Uplink tehnologiju za još veću brzinu i nižu latenciju 5G mreže

Huawei razvio Super Uplink tehnologiju za još veću brzinu i nižu latenciju 5G mreže

13.09.2019. komentiraj

Super Uplink tehnologia povećava performanse od 20 posto do 60 posto za promet uzlazne veze u 5G mreži dok se stopa za korisnike povećava dva do četiri puta, a latencija je manja za oko 30  posto. Zahvaljujući partnerstvu kompanija China Telecom Shanghai i Huawei, na šangajskom sveučilištu Togji uspješno je lansirana 5G mreža s integriranom Super Uplink tehnologijom koja povećava performanse od 20 posto do 60 posto za promet uzlazne veze u 5G mreži. Stopa uzlazne veze za korisnike povećava se dva do četiri puta, a latencija se smanjila za oko 30 posto.

AZTN prikuplja dokumentaciju, HAKOM ne vidi razloga da se transakcija ne okonča

AZTN prikuplja dokumentaciju, HAKOM ne vidi razloga da se transakcija ne okonča

13.09.2019. komentiraj

Domaći telekomunikacijski regulator je na izravan upit ICTbusiness.info vezano uz kupnju Tele2 Hrvatska poručio kako je „preuzimanje Tele2 posao za AZTN i iz perspektive HAKOM-a se samo mijenja vlasnik, s obzirom na to da oni još nisu prisutni na hrvatskom tržištu elektroničkih komunikacija“.