Održan okrugli stol „Novo doba digitalne zemaljske televizije u Hrvatskoj“

Održan okrugli stol „Novo doba digitalne zemaljske televizije u Hrvatskoj“

Foto: DepositPhotos

U sklopu 61. međunarodnog znanstvenog simpozija ELMAR u Zadru je održan okrugli stol namijenjen svim dionicima hrvatskog televizijskog tržišta naziva „Novo doba digitalne zemaljske televizije u Hrvatskoj“. Cilj ove posebne sekcije bio je prezentirati promjene koje će se u sljedećih godinu dana dogoditi u digitalnoj zemaljskoj televiziji, a koja je još uvijek najzastupljenija platforma za prijem televizijskih programa u Hrvatskoj.

Kroz uvodne prezentacije prikazan je proces tranzicije na novi sustav odašiljanja DVB-T2/HEVC, dinamika izgradnje novih DVB-T2/HEVC mreža, datumi gašenja postojećih DVB-T/MPEG-2 mreža, status prijamničke opreme i postupak certificiranja prijamnika, promidžbena kampanja te oslobađanje pojasa 700 MHz.

Nakon uvodnih prezentacija velik interes pobudila je rasprava o navedenoj temi na kojoj su odgovore na mnoga pitanja dali panelisti Krešimir Šakić (HAKOM), Andrej Skenderović (OIV), Stanislav Bender (AEM), Krešo Antonović (MMPI), Ernest Strika (HRT), Denis Mikolić (NUT), Andrija Jovičević (NETCRO) i Domagoj Frank (HTP).

Još iz kategorije

Velika Britanija će pružiti potporu Ericssonu i Nokiji da zamjene opremu Huaweija

Velika Britanija će pružiti potporu Ericssonu i Nokiji da zamjene opremu Huaweija

10.08.2020. komentiraj

Velika Britanija odlučila se isključiti Huawei iz razvoja mobilnih mreža pete generacije na svom teritoriju, što znači da se mora okrenuti potpuno Nokiji i Ericssonu, što pak znači da te dvije kompanije moraju dobiti uvjete zbog kojih ne bi ni pomislili istupiti iz partnerstva s Britancima.

Francuska izbacuje Huawei iz telekom sektora

Francuska izbacuje Huawei iz telekom sektora

07.08.2020. komentiraj

Francuska je u veljači odlučila da neće isključiti Huawei iz svoje 5G mreže, ali ovog mjeseca stigla je potpuno drugačija odluka, koja ide u smjeru djelomične zabrane poslovanja toj kineskoj kompaniji, odnosno, potpunoj zabrani poslovanja odmah s početkom 2028.

Ericsson isporučuje cloud native dvojnu 5G jezgrenu mrežu SoftBanku

Ericsson isporučuje cloud native dvojnu 5G jezgrenu mrežu SoftBanku

06.08.2020. komentiraj

SoftBank odabrao je Ericsson za isporuku cloud native dvojne 5G jezgrene mreže za svoju samostalnu 5G mrežu. Rješenje, koje uključuje Ericsson Cloud Packet Core, Ericsson Cloud Unified Data Management and Policy, kao i Ericsson NFVI, igrat će ključnu ulogu u operativnoj transformaciji SoftBanka. Zero-touch rad nudi neprekinute procese isporuke i integracije (CI / CD), uz pomoć kontejnerski temeljene arhitekture mikrousluga i automatizacije koju ona omogućuje.