Novi ugovor ENT s BH Telecomom vrijedan gotovo 15 milijuna kuna

Novi ugovor ENT s BH Telecomom vrijedan gotovo 15 milijuna kuna

U Sarajevu je potpisan ugovor između BH Telecoma i Ericssona Nikole Tesle vrijedan 14,8 milijuna kuna čime se nastavlja dugogodišnja suradnja dviju kompanija. Ugovor su potpisali Sedin Kahriman, generalni direktor BH Telecoma i Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle.

Ugovorena je nadogradnja dijela jezgrene mreže BH Telecoma te potrebni servisi implementacije i integracije. Ugovor je sklopljen na razdoblje od pet godina. Aktivnosti na realizaciji ugovorenog posla kreću odmah, unatoč izazovnim okolnostima u okruženju.

„BH Telecom nastavlja dugogodišnju uspješnu saradnju sa partnerom Ericsson Nikola Tesla kroz projekat izgradnje novog mobilnog softswitcha (MSS). Projektom će se osigurati kontinuitet pružanja govornih, SMS, roaming i drugih usluga za korisnike mobilnih usluga BH Telecoma na vrlo visokom nivou, uz pouzdanost i kvalitetu, stvaranje preduvjeta za implementaciju mobilnih servisa nove generacije (VoLTE), te optimizaciju troškova održavanja. Realizacija je predviđena u nekoliko faza u narednih godina što BH Telecomu daje potrebnu stabilnost u mobilnoj mreži, omogućava tranziciju prema mobilnim mrežama najnovije generacije i zadržavanje liderske pozicije na tržištu BiH“, ističe Sedin Kahriman, generalni direktor BH Telecoma.

“Radujem se potpisu ovog ugovora s našim dugogodišnjim kupcem BH Telecomom. Sigurna sam da će naši stručni timovi kvalitetno i na vrijeme odraditi ovaj zahtjevan posao. Također, s obzirom na planirane aktivnosti na daljnjem razvoju mreže BH Telecoma, očekujemo da će se naša suradnja proširiti i na druge aktivnosti“, zaključuje predsjednica Ericsson Nikole Tesla Gordana Kovačević.

Još iz kategorije

MWC ostaje u Barceloni sve do 2030

MWC ostaje u Barceloni sve do 2030

27.06.2022.

Barcelona će ostati mjesto održavanja najvećeg svjetskog sajma mobilne telefonije io industrije MWC barem do 2030. godine. Udruga mobilne industrije i organizator događaja GSMA objavila je da je dogovor danas napravljen na sastanku Upravnog odbora u Kuala Lumpuru.

Do kraja 2022. na svijetu će biti više od milijardu 5G mobilnih pretplata

Do kraja 2022. na svijetu će biti više od milijardu 5G mobilnih pretplata

24.06.2022.

Sjeverna Amerika bi prema prognozama trebala do 2027. biti 5G predvodnik u svijetu s čak devet od deset mobilnih pretplata na toj generaciji mobilnih mreža, navodi Ericsson u svom izvještaju Mobility Report.

Krenula utrka za tornjeve Deutsche Telekoma

Krenula utrka za tornjeve Deutsche Telekoma

23.06.2022.

Investicijske kompanije KKR, Global Infrastructure Partners (GIP) i Stonepeak Partners udružile su se i predale obvezujuću ponudu za kontrolni udio u portfelju Deutsche Telekoma (DT). Prema izvješćima medija, radi se o 20 milijardi eura.