MOBILNA MREŽA

Nokia počinje implementaciju softvera za monetizaciju 5G za Vodafone

Nokia počinje implementaciju softvera za monetizaciju 5G za Vodafone
Depositphotos

Nokia je započela implementaciju svog softvera Converged Charging (NCC) za Vodafone u više europskih zemalja. Operater koristi agilni model isporuke temeljen na oblaku koji omogućuje ocjenjivanje i naplatu za 5G usluge i poboljšava isporuku proizvoda i usluga korisnicima.

“5G omogućuje mnoge nove usluge, a s ovim novim sustavom i nove načine naplate istih. Iskorištavanjem razmjera naših paneuropskih i afričkih mreža, možemo pomoći korisnicima u upravljanju tvorničkom opremom, otvoriti tržišta za razvojne programere pomoću naših API-ja i omogućiti tvrtkama da svojim klijentima ponude proizvode po narudžbi,” rekao je Alberto Ripepi, glavni mrežni direktor Vodafona.

NCC djeluje kao kontejnerska mrežna funkcija u 5G samostalnom okruženju i omogućuje Vodafonu da iskoristi nove izvore prihoda od 5G usluga, uključujući usitnjavanje mreže i fleksibilnu ponudu proizvoda. Implementacija obuhvaća nekoliko Vodafone tržišta u Europi, uključujući Ujedinjeno Kraljevstvo i Italiju, i pokreće punjenje sljedeće generacije standardizirano u Vodafone mrežama i pruža mogućnosti ocjenjivanja i punjenja u stvarnom vremenu; predstavlja potpunu migraciju s naslijeđenog punjenja na metode sljedeće generacije spremne za 5G.

“Drago nam je što unapređujemo naš odnos s Vodafonom kroz uvođenje Nokijinog rješenja za konvergentno punjenje. Kako napredne 5G usluge počinju postajati sve raširenije, naše rješenje za konvergentno punjenje vrlo je dobro pozicionirano da pomogne pružateljima komunikacijskih usluga i poduzećima da pokrenu inovativne slučajeve upotrebe i poslovne modele 5G te isporuče značajna poboljšanja operativne učinkovitosti,” dodao je Hamdy Farid, viši potpredsjednik , poslovne aplikacije u Nokiji.

NCC pružateljima komunikacijskih usluga omogućuje brzo i učinkovito stvaranje i lansiranje novih usluga na tržište, uz intuitivnu funkciju povuci i ispusti. Vrlo je konfigurabilan i daje Vodafonu mogućnost korištenja rješenja kako bi odgovaralo potrošačkim, poslovnim i novim poslovnim modelima.