Nokia će 5G i 6G razvijati u Portugalu

Nokia će 5G i 6G razvijati u Portugalu
DepositPhotos

Nokia je najavila otvaranje novog centra za istraživanje i razvoj usmjerenog na 5G i buduću 6G tehnologiju mobilne mreže u svom portugalskom kampusu u Amadori. Centar će stvoriti radna mjesta u nekoliko različitih disciplina i unaprijediti istraživanja u tehnologijama koje su vitalne komponente sadašnjih 5G i budućih 6G mreža.

Centar će stvoriti više visokokvalificiranih poslova s fokusom na napredni razvoj softvera za podršku mobilnim mrežama. Nadzirat će cijeli ciklus razvoja ugrađenog softvera i softvera u stvarnom vremenu od rane analize do konačne isporuke. Okupit će profesionalce iz različitih tehničkih disciplina, uključujući softverske inženjere, vlasnike proizvoda i tehničke voditelje koji će raditi s timovima diljem svijeta.

“Novi centar za istraživanje i razvoj u Portugalu pokazuje Nokijino kontinuirano ulaganje u budućnost bežičnih komunikacija. Vitalni rad centra nastavit će se širiti mogućnosti mobilnih mreža, kritičnih za besprijekorno povezivanje ljudi, poduzeća i industrija. Ono što je važno, ovo će biti središte za inovacije, jačajući naše vodstvo u 5G tehnologiji i pomažući u ostvarenju naše ambicije da postanemo pionir 6G,“ rekao je Tommi Uitto, predsjednik Nokia Mobile Networksa.

Živahni tehnološki ekosustav, visokokvalificirani bazen talenata, stabilnost zemlje i lokacija u Europi doprinijeli su Nokiji da locira centar za istraživanje i razvoj u Portugalu. Tvrtka je važno inovacijsko središte za Nokiju na globalnoj razini kroz svoje jedinice u Amadori i Aveiru i ugošćuje servisne centre koji daljinski upravljaju širokopojasnim mrežama za neke od vodećih globalnih operatera.