TELEKOM TRŽIŠTE

Nazire se monetizacija 5G mreža

Nazire se monetizacija 5G mreža
Depositphotos

Svima je već jasno kako je 5G najveći napredak mobilne tehnologije u desetljećima i nudi niz opipljivih prednosti, posebno poduzećima. Bilo da se radi o poboljšanoj mobilnoj širokopojasnoj mreži s bržim podatkovnim brzinama i povećanim kapacitetom ili poboljšanoj sigurnosti putem mrežne provjere autentičnosti i enkripcije, 5G ima atribute koji su od interesa i vrijednosti za poduzeća. Ali pravi potencijal 5G bit će ostvaren samo kroz globalno usvajanje 5G Standalone.

Samostalni 5G otvara još više mogućnosti unovčavanja. Rezanje mreže može operaterima ponuditi mogućnost dodjele resursa prilagođenih specifičnim potrebama različitih korisnika i slučajevima korištenja.

Ultra-pouzdana komunikacija niske latencije (URLLC) može podržati kritične aplikacije koje zahtijevaju gotovo trenutno vrijeme odziva ili se kombinirati s rubnim računalstvom kako bi se omogućila munjevita obrada i analiza podataka bliže njihovom izvoru.

URLLC će također biti ključan za ostvarivanje sigurnosti na cestama, smanjenja zagušenja i prednosti održivosti koje se mogu ostvariti kada povezana vozila mogu međusobno komunicirati i pametni ulični namještaj.