Nastavak suradnje HT-a Mostar i Ericssona Nikole Tesle

Nastavak suradnje HT-a Mostar i Ericssona Nikole Tesle

HT Mostar i Ericsson Nikola Tesla potpisali su danas u Mostaru nove ugovore vrijedne više od 57 milijuna HRK za nadogradnju i proširenje LTE RAN mreže te proširenje transmisijske mreže ovog operatora kojima se nastavlja višegodišnja uspješna suradnja dviju kompanija.

Ugovore su potpisali predsjednik Uprave HT-a Mostar, Vilim Primorac i predsjednica Ericssona Nikole Tesle, Gordana Kovačević.

Novi ugovori dodatno osnažuju suradnju između kompanija i preduvjet su za implementaciju najsuvremenije tehnološke infrastrukture što će omogućiti još kvalitetnije usluge krajnjim korisnicima ovog operatora.

Vilim Primorac je naglasio: „S našim dugogodišnjim pouzdanim partnerom Ericssonom Nikolom Teslom ugovorili smo završnu fazu  projekta implementacije 4G/4G+ mobilne mreže, poštujući najviše sigurnosne standard. Temeljem ovih ugovora povećat ćemo pokrivenost i kapacitete te našim korisnicima pružiti veće brzine i bolje korisničko iskustvo na putu prema 5G. Kao predvodnik digitalizacije u Bosni i Hercegovini nastavljamo ići u korak s razvojem i ulaganjem u učinkovitu mobilnu infrastrukturu najviših performansi i kvalitete. Time stvaramo preduvjete za daljnju digitalnu transformaciju našeg društva i gospodarstva.“

Gordana Kovačević je istaknula zadovoljstvo sklapanjem novih ugovora: „Zahvaljujem našem partneru na ukazanom povjerenju u nastavku uspješne dugogodišnje suradnje u proširenju i izgradnji mobilne mreže HT Mostar. Najnovija tehnološka rješenja koja će zajedničkim timskim radom implementirati stručnjaci Ericssona Nikole Tesle i HT-a Mostar doprinijeti će kvaliteti usluga u mobilnoj mreži našeg kupca kao i zadovoljstvu korisnika. Potpisivanjem dodatno osnažujemo naše partnerstvo koje je utemeljeno na tehnološkom liderstvu i visokoj kvaliteti isporuka.“

Još iz kategorije

Uvođenje 5G mreža potiče razvoj gospodarstva

Uvođenje 5G mreža potiče razvoj gospodarstva

28.11.2022.

Nova studija konzultantske tvrtke Analysys Mason, koju je naručio Ericsson, naglašava potencijalne ekonomske, potrošačke i ekološke prednosti 5G povezivosti na 15 nacionalnih tržišta u razvoju. Uz regulatornu i vladinu potporu, svih petnaest zemalja moglo bi imati koristi od rasta BDP-a između 0,3 i 0,46 posto do 2035. godine, s procijenjenim omjerom troškova i koristi od tri do sedam puta.

Upotreba 5G mreža u prijevozu ojačana odlukom Europske komisije

Upotreba 5G mreža u prijevozu ojačana odlukom Europske komisije

28.11.2022.

Europska komisija detaljno je opisala napredak u pružanju 5G pokrivenosti za povezivanje tijekom leta zrakoplovom te u cestovnom prijevozu. EK vjeruje da bi planovi koje je navela ojačali mogućnosti pružanja inovativnih usluga u oba sektora.

Izgradnja optike u SV. Nedjelji, Samoboru i Stupniku 75 milijuna kuna

Izgradnja optike u SV. Nedjelji, Samoboru i Stupniku 75 milijuna kuna

27.11.2022.

Hrvatski Telekom započeo je s izgradnjom svjetlovodne infrastrukture u Gradu Svetoj Nedelji, Gradu Samoboru i Općini Stupnik. Time će 13.643 bijele adrese na ovom području imati brzi (+40 Mbit/s) i ultrabrzi (+100 Mbit/s simetrično) širokopojasni pristup internetu.