Nastavak pada prihoda u fiksnoj telefoniji

Nastavak pada prihoda u fiksnoj telefoniji

Foto: DepositPhotos / Ilustracija

Najnoviji podaci o domaćem telekomunikacijskom tržištu koje je prikupio regulator Hrvatska agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM) pokazuju kako je u fiksnoj telefoniji nastavljen pad ukupnih prihoda za 4,62 posto u odnosu na prvi kvartal prošle godine. Ukupni prihodi u fiksnoj telefoniji dosegli su gotovo 57 milijuna kuna.

Kada se pogledaju prihodi prema segmentima u maloprodaji pad je 2,23 posto na 231,22 milijuna kuna, dok je u veleprodajnom segmentu pad prihoda još i veći i to 21,77 posto, no ovaj segment je tek 10 posto ukupnih prihoda odnosno 25,7 milijuna kuna.

Ukupan broj priključaka u fiksnoj telefoniji pao je na godišnjoj razini 2 posto i zaustavio se na 1,26 milijuna. Kada je riječ je odlaznom prometu u fiksnoj telefoniji on je pao na godišnjoj razini 6,68 posto na 377,26 milijuna minuta.

Još iz kategorije

HT osvojio obje umlaut 'Best in Test' nagrade za vodeću mobilnu i fiksnu mrežu

HT osvojio obje umlaut 'Best in Test' nagrade za vodeću mobilnu i fiksnu mrežu

30.06.2022.

Hrvatski Telekom učvrstio je svoj položaj vodeće mreže u Hrvatskoj osvojivši ponovno obje nagrade za najbolju i najbržu fiksnu i mobilnu mrežu, objavili su iz najjačeg domaćeg telekom operatora. Nagrade su rezultat analize više od 39 milijuna uzoraka ukupno, prikupljenih od svih pružatelja fiksnih i mobilnih usluga u Hrvatskoj u razdoblju od šest mjeseci, između prosinca 2021. i lipnja 2022, tvrde u HT-u.

Novi je glavni direktor za financije A1 Hrvatska i A1 Makedonija Goran Angjeleski

Novi je glavni direktor za financije A1 Hrvatska i A1 Makedonija Goran Angjeleski

29.06.2022.

Nakon tri godine provedene u A1 Hrvatska na poziciji glavnog direktora za financije Goran Manestar nastavio je karijeru izvan kompanije, a na njegovo mjesto dolazi Goran Angjeleski, koji je bio direktor financija i kontrolinga u A1 Makedoniji. Goran Angjeleski poziciju glavnog direktora za financije klastera A1 Hrvatska i A1 Makedonija preuzima od 1. srpnja 2022.

MWC ostaje u Barceloni sve do 2030

MWC ostaje u Barceloni sve do 2030

27.06.2022.

Barcelona će ostati mjesto održavanja najvećeg svjetskog sajma mobilne telefonije io industrije MWC barem do 2030. godine. Udruga mobilne industrije i organizator događaja GSMA objavila je da je dogovor danas napravljen na sastanku Upravnog odbora u Kuala Lumpuru.