MWC 2018: Ericsson i Swisscom demonstrirali network slicing za 4G i 5G mreže

MWC 2018: Ericsson i Swisscom demonstrirali network slicing za 4G i 5G mreže

Foto: Ericsson

Ericsson i Swisscom na Mobile World Congress (MWC) sajmu u Barceloni demonstrirali su slaganje mreže (eng., network slicing) za mobilne mreže četvrte i pete generacije te pokazali funkcionalnost takvog načina rada u svakodnevici. Posebno se to odnosi na poboljšanje performansi aplikacija namijenjenih industrijama kao što su proizvodnja i prijevoz.

Poanta slaganja mreže jest u tome da svaka aplikacija ili usluga može neometano koristiti svoj dio mreže bez da pritom narušava rad drugoj aplikaciji ili mreži. Na taj način se radi na protočnosti, stabilnosti i osigurava se neometana brzina. Za te potrebe Ericsson i Swisscom osigurali su bazne stanice i tehnoloiju kao RAN (Radio Access Network), Quality of Service control (hrv., kontrola kvalitete usluge), funkcionalnost Ericssonove jezgrene mreže (eng., core network) i OSS (Operations Support Systems).

Sve ovo ujedno je i rezultat prisne suradnje dviju kompanija, koja je ostvarena u studenom prošle godine, kad je švicarska kompanijia izabrala švedsku za cjelovitu digitalnu transformaciju i evoluciju cijele mreže u implementaciji nacionalnog gigabitnog LTE-a od 2018. godine te 5G od 2020. godine.

Ta implementacija Swisscomu omogućava  da svojim korisnicima ponudi novu razinu korisničkog doživljaja mobilnog širokopojasnog pristupa. To uključuje ubrzavanje razvoja inovativnih korisničkih slučajeva za poslovne sustave temeljene na Massive Machine Type Communication (MTC) i Critical MTC u područjima poput automatizacije procesa u tvornicama, pametnim mrežama, inteligentnoj mobilnosti i digitalnom zdravstvu.

Sukladno ugovorenom, Ericsson će nastaviti transformaciju upravljanja Swisscomove mobilne mreže korištenjem svojeg sveobuhvatnog telekomunikacijskog rješenja u oblaku (eng., full stack) koja uključuje mogućnosti za slaganje mreže u skladu s budućim zahtjevima vezanim uz troškove, učinkovitost i fleksibilnost. Evolucija mreže će osigurati veći kapacitet i iznimno nisku latenciju te će za cijelu Švicarsku omogućiti novi trend u automatizaciji i razmjeni podataka u proizvodnji kao dio Industry 4.0.

Još iz kategorije

Ericsson u suradnji s AT&T omogućio 5G u NBA ljetnoj ligi

Ericsson u suradnji s AT&T omogućio 5G u NBA ljetnoj ligi

19.08.2019. komentiraj

AT&T je ponudio nove mogućnosti vezane uz sportsku zabavu koristeći se Ericssonovom 5G mrežnom infrastrukturom u MGM Resorts NBA ljetnoj ligi. Od 10. do 11. srpnja, fanovi su mogli uživo prenositi video sadržaje iz uređaja Samsung Galaxy S10 5G i sudjelovati u igrama na posve novi način.

VELIKA ICT ANALIZA: Najveći broj zaposlenih i najveće plaće u telekom sektoru

VELIKA ICT ANALIZA: Najveći broj zaposlenih i najveće plaće u telekom sektoru

16.08.2019. komentiraj

Nastavljamo s velikom analizom domaćeg ICT tržišta i krećemo u telekomunikacijski segment i to prema broju zaposlenih i prosječno isplaćenoj neto plaći. Ako pogledamo tvrtke s najvećim broje zaposlenih i njihovom prosječnom plaćom na prvom mjestu je najjači domaći telekom operator Hrvatski Telekom s 3960 zaposlenih u 2018. godini i prosječnom plaćom od 9.484 kune. Slijedi ga najveći telekomunikacijski izvoznik Ericsson Nikola Tesla s 2401 zaposlenim s prosječnom neto plaćom koja doseže 12.533 kuna. Na trećem mjestu po broju zaposlenih je A1 Hrvatska s 1687 zaposlenih i prosječnom plaćom od 9.842 kune

VELIKA ICT ANALIZA: Tko su najbolji telekom izvoznici, Ericsson Nikola Tesla uvjerljivo vodeći

VELIKA ICT ANALIZA: Tko su najbolji telekom izvoznici, Ericsson Nikola Tesla uvjerljivo vodeći

14.08.2019. komentiraj

Nastavljamo s velikom analizom domaćeg ICT tržišta i krećemo u telekomunikacijski segment gdje prema izvoz situacija nije takva da su prvo vodeći telekomi. Na prvom mjestu je Ericsson Nikola Tesla kao najveći izvoznik i to s 998,22 milijuna kuna vrijednim izvozom u 2018. godini uz rast od 0,17 posto.