Mreža za internet stvari od Odašiljača i veza u Zagreb, Split, Rijeku i Osijek

Mreža za internet stvari od Odašiljača i veza u  Zagreb, Split, Rijeku i Osijek

Foto: DepositPhotos

Prateći najnovije tehnologije Odašiljači i veze podigli su IoT mrežu koja trenutno pokriva gradove Zagreb, Split, Rijeku i Osijek. OIV infrastruktura za IoT mreže bazirana je na LoRaWAN (Long Range Wide Area Network) koja omogućuje razvoj pametnih gradova (Smart Cities), pametnih zgrada (Smart Buldings), ali i pametne poljoprivrede (Smart Agriculture).

Također, omogućuje i nudi najnovija rješenja za očitanje stanja vodomjera, plinomjera, upravljanje pametnom javnom rasvjetom, upravljanje i nadzor parkirališnih mjesta, mjerenje kvalitete zraka u unutarnjem i vanjskom prostoru, pametno upravljanje otpadom, GPS praćenje pošte, osoba, motocikala, vozila, plovila, detektore pokreta, dima i vatre, da nabrojimo samo neke.

OIV infrastruktura i mreža otvorenog je standarda, a omogućuje razvoj domaćih proizvoda i aplikacija. U gradovima je na mrežu moguće spojiti stotine tisuća uređaja, a trenutno je u svijetu aktivno više od pedeset milijuna uređaja na LoRaWAN mreži. Tehnologija pripada LPWAN (Low Power Wide Area Network) s kojom se postiže mala potrošnja energije i koja osigurava rad većine senzora na bateriju u trajanju od desetak godina. Tehnologija je usklađena s visokim zahtjevima za sigurnost tako da su podatci kriptirani već na samom uređaju. Također podržava i najzahtjevnije korisnike koji imaju potrebu za dvosmjernom komunikacijom i mogućnosti stalnog pristupa svojim uređajima.

Još iz kategorije

HAKOM odlučio usporiti donošenje odluke oko HT-ova preuzimanja EVO TV-a

HAKOM odlučio usporiti donošenje odluke oko HT-ova preuzimanja EVO TV-a

12.01.2019. komentiraj

Domaći telekomunikacijski HAKOM regulator čeka s objavom privremenog izvješća oko HT-ova preuzimanja EVO TV-a odnosno tvrtke kćeri Hrvatske pošte HP Produkcija kako bi se iz njega izbacile poslovno osjetljive informacije, kao i druge informacije koje se ne smiju objaviti prema važećoj zakonskoj regulativi. U tom privremenom izvješću, o kojem ICTbusiness.info ima potvrdu iz više izvora piše da regulator od Hrvatskog Telekoma traži dodatna pojašnjenja. Dakle proces nije obustavljen, proces je jednostavno produžen.

CES 2019: 5G u punom zamahu

CES 2019: 5G u punom zamahu

10.01.2019. komentiraj

Mobilne mreže pete generacije (5G) na ovogodišnjem će CES sajmu u Las Vegasu „zajašiti“ posljednji val jer s ovim ljetom postaju stvarnost i više nećemo svjedočiti najavama, prognozama ili teoretiziranju već stvarnosti. A taj posljednji val uistinu je zanimljiv jer brojni su proizvodi i usluge koji se tiču 5G.

Deutsche Telekom poziva vladajuće da ulože više napora za gigabitnu Njemačku

Deutsche Telekom poziva vladajuće da ulože više napora za gigabitnu Njemačku

08.01.2019. komentiraj

Deutsche Telekom shvaća da je infrastruktura neophodna kako bi brzina interneta u Njemačkoj bila na višim razinama, zbog čega poziva vladajuće da ulože više napora i pomognu da se postigne cilj “gigabitne Njemačke”. Tako nešto je potrebno ukoliko se želi postići digitalna budućnost, u kojoj leže ekonomski i gospodarski boljitak.