Mreža za internet stvari od Odašiljača i veza u Zagreb, Split, Rijeku i Osijek

Mreža za internet stvari od Odašiljača i veza u  Zagreb, Split, Rijeku i Osijek

Foto: DepositPhotos

Prateći najnovije tehnologije Odašiljači i veze podigli su IoT mrežu koja trenutno pokriva gradove Zagreb, Split, Rijeku i Osijek. OIV infrastruktura za IoT mreže bazirana je na LoRaWAN (Long Range Wide Area Network) koja omogućuje razvoj pametnih gradova (Smart Cities), pametnih zgrada (Smart Buldings), ali i pametne poljoprivrede (Smart Agriculture).

Također, omogućuje i nudi najnovija rješenja za očitanje stanja vodomjera, plinomjera, upravljanje pametnom javnom rasvjetom, upravljanje i nadzor parkirališnih mjesta, mjerenje kvalitete zraka u unutarnjem i vanjskom prostoru, pametno upravljanje otpadom, GPS praćenje pošte, osoba, motocikala, vozila, plovila, detektore pokreta, dima i vatre, da nabrojimo samo neke.

OIV infrastruktura i mreža otvorenog je standarda, a omogućuje razvoj domaćih proizvoda i aplikacija. U gradovima je na mrežu moguće spojiti stotine tisuća uređaja, a trenutno je u svijetu aktivno više od pedeset milijuna uređaja na LoRaWAN mreži. Tehnologija pripada LPWAN (Low Power Wide Area Network) s kojom se postiže mala potrošnja energije i koja osigurava rad većine senzora na bateriju u trajanju od desetak godina. Tehnologija je usklađena s visokim zahtjevima za sigurnost tako da su podatci kriptirani već na samom uređaju. Također podržava i najzahtjevnije korisnike koji imaju potrebu za dvosmjernom komunikacijom i mogućnosti stalnog pristupa svojim uređajima.

Još iz kategorije

Hrvatski Telekom kreće s pilotiranjem 5G mreže

Hrvatski Telekom kreće s pilotiranjem 5G mreže

20.03.2019. komentiraj

Prva 5G bazna stanica koja će se koristiti za isprobavanje mogućnosti 5G mreže i uređaja koji će na nju biti spojeni proradila je u Samoboru i predstavlja prvi korak prema 5G mreži, ističe Boris Drilo član Uprave i glavni izvršni direktor za tehniku i informacijske tehnologije.

VIDEO: Rana faza 5G mreža

VIDEO: Rana faza 5G mreža

20.03.2019. komentiraj

Očekivano MWC19, kako se sada skraćeno zove sajam mobilnih tehnologija u Barceloni, bio je u znaku 5G mreža, iako kako tvrdi Boris Drilo, glavni izvršni direktor za tehniku i informacijske tehnologije, još uvijek smo u vrlo ranoj fazi 5G mreža.

VIDEO: Stvaranje vrijednosti za korisnika

VIDEO: Stvaranje vrijednosti za korisnika

19.03.2019. komentiraj

Ovogodišnji MWC19 bio je mjesto na kojem se govorilo o budućnosti telekomunikacijskog tržišta i ključnim trendovima. Telekomunikacijski su operatori naizgled u velikim bazama podataka i analitici našli upravo ono što im najviše treba: obećavajuću novu prihodovnu struju. Naposljetku, telekomunikacijski operatori sjede na izvoru lokacijskih podataka i podataka o upotrebi udarajući temelje unosnim poslovnim modelima.