Motorola Solutions proširuje hrvatsku digitalnu radijsku mrežu za javnu sigurnost

Motorola Solutions proširuje hrvatsku digitalnu radijsku mrežu za javnu sigurnost

Partneri  Motorola Solutionsa, KING ICT i MICRO-LINK izabrani su na posljednjem natječaju Ministarstva unutarnjih poslova RH za proširenje pokrivenosti cjelokupne MUPnet TETRA radijske mreže te za integraciju organizacija za javnu sigurnost i civilnu zaštitu u nacionalni TETRA digitalni dvosmjerni radijski sustav.

Motorola Solutions će isporučiti TETRA digitalnu radijsku tehnologiju za ovaj projekt. Njezina dva iskusna partnera, KING ICT i MICRO-LINK doprinijet će projektu svojim uslugama i dodatnom opremom drugih dobavljača. U okviru ugovora, Motorola Solutions osigurava proširenje mrežne infrastrukture i terminalne opreme za postojeću hrvatsku TETRA digitalnu dvosmjernu radijsku mrežu MUPnet, udovoljavajući time zahtjevima hrvatskih organizacija za civilnu zaštitu. Nakon proširenja, Ravnateljstvo civilne zaštite, koje upravlja operativnim snagama poput vatrogasnih postrojbi i službi spašavanja te Sektorom112, postat će jedna od ključnih korisničkih skupina radijske mreže čime će se omogućiti nesmetana suradnja snaga na terenu i u žurnim situacijama.

„Od početka našeg partnerstva 2000. godine, hrvatskim organizacijama i agencijama za javnu sigurnost osiguravamo komunikacijska rješenja budućnosti koja se koriste u kritičnim situacijama i temelje na dokazanom TETRA standardu", rekao je Michael Kaae, regionalni potpredsjednik Motorola Solutionsa za Europu. „Modernizacijom i proširenjem mreže MUPnet, korisnici će dobiti pristup najnovijim funkcionalnostima i uživati u prednostima maksimalne dostupnosti mreže u godinama koje dolaze“, pojašnjava Kaae.

Motorola Solutions dugogodišnji je pouzdani partner organizacijama za javnu sigurnost u istočnoj i jugoistočnoj Europi, kao i  u baltičkim državama, koje se zbog svog geopolitičkog položaja suočavaju sa specifičnim zahtjevima za  ključne operacije. Motorola Solutions već desetljećima  mnogim zemljama pruža radijska rješenja, uključujući organizacije za javnu sigurnost u Hrvatskoj, Litvi, Moldaviji i Rumunjskoj.

Još iz kategorije

Hrvatski Telekom poklanja neograničeni internet i Frankin božićni hit za bezbrižne blagdanske trenutke

Hrvatski Telekom poklanja neograničeni internet i Frankin božićni hit za bezbrižne blagdanske trenutke

04.12.2019. komentiraj

U svečanom ambijentu T-Centra Cvjetni predstavljene blagdanske pogodnosti Hrvatskog Telekoma, a najavljena je i ekskluzivna suradnja s poznatom pjevačicom Frankom Batelić. Hrvatski je Telekom u ovogodišnjoj božićnoj kampanji svim svojim korisnicima odlučio pokloniti priliku da svoje najmilije iznenade sa sedam dana besplatnog neograničenog interneta kako bi ovih blagdana bezbrižno uživali u čarima neograničene komunikacije.

EU: Sigurnost nije jedina stvar za zabrinutost oko uvođenja 5G mreža

EU: Sigurnost nije jedina stvar za zabrinutost oko uvođenja 5G mreža

03.12.2019. komentiraj

Europska unija priprema se za implementaciju mobilne mreže pete generacije (5G) na svom području uz pomoć zemalja članica, operatera i svih partnera, no osim infrastrukture ili tehnološkog segmenta, pojavljuje se i onaj sigurnosni.

Saša Kramar odlazi iz HT-a

Saša Kramar odlazi iz HT-a

29.11.2019. komentiraj

Hrvatski Telekom je objavio kako iz kompanije odlazi Saša Kramar, član Uprave HT-a i glavni direktor za poslovne korisnike. U obrazloženju iz HT-a stoji kako je on podnio ostavku i koja stupa na snagu 1. siječnja 2020. godine te nastavlja karijeru izvan HT Grupe.