Motorola Solutions proširuje hrvatsku digitalnu radijsku mrežu za javnu sigurnost

Motorola Solutions proširuje hrvatsku digitalnu radijsku mrežu za javnu sigurnost

Partneri  Motorola Solutionsa, KING ICT i MICRO-LINK izabrani su na posljednjem natječaju Ministarstva unutarnjih poslova RH za proširenje pokrivenosti cjelokupne MUPnet TETRA radijske mreže te za integraciju organizacija za javnu sigurnost i civilnu zaštitu u nacionalni TETRA digitalni dvosmjerni radijski sustav.

Motorola Solutions će isporučiti TETRA digitalnu radijsku tehnologiju za ovaj projekt. Njezina dva iskusna partnera, KING ICT i MICRO-LINK doprinijet će projektu svojim uslugama i dodatnom opremom drugih dobavljača. U okviru ugovora, Motorola Solutions osigurava proširenje mrežne infrastrukture i terminalne opreme za postojeću hrvatsku TETRA digitalnu dvosmjernu radijsku mrežu MUPnet, udovoljavajući time zahtjevima hrvatskih organizacija za civilnu zaštitu. Nakon proširenja, Ravnateljstvo civilne zaštite, koje upravlja operativnim snagama poput vatrogasnih postrojbi i službi spašavanja te Sektorom112, postat će jedna od ključnih korisničkih skupina radijske mreže čime će se omogućiti nesmetana suradnja snaga na terenu i u žurnim situacijama.

„Od početka našeg partnerstva 2000. godine, hrvatskim organizacijama i agencijama za javnu sigurnost osiguravamo komunikacijska rješenja budućnosti koja se koriste u kritičnim situacijama i temelje na dokazanom TETRA standardu", rekao je Michael Kaae, regionalni potpredsjednik Motorola Solutionsa za Europu. „Modernizacijom i proširenjem mreže MUPnet, korisnici će dobiti pristup najnovijim funkcionalnostima i uživati u prednostima maksimalne dostupnosti mreže u godinama koje dolaze“, pojašnjava Kaae.

Motorola Solutions dugogodišnji je pouzdani partner organizacijama za javnu sigurnost u istočnoj i jugoistočnoj Europi, kao i  u baltičkim državama, koje se zbog svog geopolitičkog položaja suočavaju sa specifičnim zahtjevima za  ključne operacije. Motorola Solutions već desetljećima  mnogim zemljama pruža radijska rješenja, uključujući organizacije za javnu sigurnost u Hrvatskoj, Litvi, Moldaviji i Rumunjskoj.

Još iz kategorije

United Grupa preuzela bugarski Vivacom

United Grupa preuzela bugarski Vivacom

04.08.2020. komentiraj

United Grupa, objavila je završetak procesa preuzimanja Vivacoma. Prethodno je u travnju 2020. Europska komisija odobrila akviziciju, dok je sporazum o preuzimanju potpisan u studenom 2019., nakon što je United Grupa pobijedila na natječaju za kupnju ove vodeće telekomunikacijske tvrtke u Bugarskoj.

Ericsson omogućava lakši prelazak na 5G uz novi softver

Ericsson omogućava lakši prelazak na 5G uz novi softver

03.08.2020. komentiraj

Zahvaljujući komercijalnoj dostupnosti Ericssonovog (NASDAQ: ERIC) samostalnog 5G NR softvera za srednje i niske pojaseve, pružatelji komunikacijskih usluga sada mogu koristiti puni potencijal 5G nove radijske tehnologije (NR). Spomenuti je softver nedavno postao globalno dostupan svim kupcima.

Hrvatski Telekom realizirao je projekt besplatnog WiFi interneta u gradu Sisku i općinama Posedarje i Ražanac

Hrvatski Telekom realizirao je projekt besplatnog WiFi interneta u gradu Sisku i općinama Posedarje i Ražanac

03.08.2020. komentiraj

Najjači domaći telekom operator HT omogućio je građanima Siska i mještanima općina Ražanac i Posedarje besplatan internet na područjima javnog okupljanja. Oni su dio gradova i općina kojima je u sklopu inicijative WiFi4EU dodijeljen vaučer u iznosu od 15.000 eura, nakon čega su odabrali Hrvatski Telekom kao najboljeg izvođača koji će tehnološki omogućiti javni besplatni WiFi internet za njihove mještane i građane. U sklopu inicijative WiFi4EU Europska komisija pokreće projekte kojima sufinancira visokokvalitetan besplatan pristup internetu za građane na javnim mjestima poput primjerice  parkova, trgova, javnih zgrada, knjižnica, muzeja.