Motorola Solutions proširuje hrvatsku digitalnu radijsku mrežu za javnu sigurnost

Motorola Solutions proširuje hrvatsku digitalnu radijsku mrežu za javnu sigurnost

Partneri  Motorola Solutionsa, KING ICT i MICRO-LINK izabrani su na posljednjem natječaju Ministarstva unutarnjih poslova RH za proširenje pokrivenosti cjelokupne MUPnet TETRA radijske mreže te za integraciju organizacija za javnu sigurnost i civilnu zaštitu u nacionalni TETRA digitalni dvosmjerni radijski sustav.

Motorola Solutions će isporučiti TETRA digitalnu radijsku tehnologiju za ovaj projekt. Njezina dva iskusna partnera, KING ICT i MICRO-LINK doprinijet će projektu svojim uslugama i dodatnom opremom drugih dobavljača. U okviru ugovora, Motorola Solutions osigurava proširenje mrežne infrastrukture i terminalne opreme za postojeću hrvatsku TETRA digitalnu dvosmjernu radijsku mrežu MUPnet, udovoljavajući time zahtjevima hrvatskih organizacija za civilnu zaštitu. Nakon proširenja, Ravnateljstvo civilne zaštite, koje upravlja operativnim snagama poput vatrogasnih postrojbi i službi spašavanja te Sektorom112, postat će jedna od ključnih korisničkih skupina radijske mreže čime će se omogućiti nesmetana suradnja snaga na terenu i u žurnim situacijama.

„Od početka našeg partnerstva 2000. godine, hrvatskim organizacijama i agencijama za javnu sigurnost osiguravamo komunikacijska rješenja budućnosti koja se koriste u kritičnim situacijama i temelje na dokazanom TETRA standardu", rekao je Michael Kaae, regionalni potpredsjednik Motorola Solutionsa za Europu. „Modernizacijom i proširenjem mreže MUPnet, korisnici će dobiti pristup najnovijim funkcionalnostima i uživati u prednostima maksimalne dostupnosti mreže u godinama koje dolaze“, pojašnjava Kaae.

Motorola Solutions dugogodišnji je pouzdani partner organizacijama za javnu sigurnost u istočnoj i jugoistočnoj Europi, kao i  u baltičkim državama, koje se zbog svog geopolitičkog položaja suočavaju sa specifičnim zahtjevima za  ključne operacije. Motorola Solutions već desetljećima  mnogim zemljama pruža radijska rješenja, uključujući organizacije za javnu sigurnost u Hrvatskoj, Litvi, Moldaviji i Rumunjskoj.

Još iz kategorije

Huawei razvio 5G tehnologiju koja je brža, jeftinija i dostupnija od optike

Huawei razvio 5G tehnologiju koja je brža, jeftinija i dostupnija od optike

13.10.2019. komentiraj

Huawei nastavlja inovirati na području 5G tehnologije, a najnovija tehnologija AirFlash 5G Microwave dodatno snižava troškove postavljanja mreže u područjima koja su teže dostupna, osigurava stabilnost, visoku propusnost, i to sve s latencijom manjom od optičkih vlakana, pohvalili su se iz ovog kineskog proizvođača telekom opreme.

Ericsson i Qualcomm: Važan korak za komercijalni samostalni 5G

Ericsson i Qualcomm: Važan korak za komercijalni samostalni 5G

04.10.2019. komentiraj

Prijelaz na drugu fazu komercijalnog 5G – samostalni pristup 5G (tzv. standalone 5G) - veliki je korak koji su ostvarili Ericsson i Qualcomm Technologies. Kompanije su već blisko surađivale na nekoliko prekretnica u 5G tehnologiji. Najnovije postignuće ostvareno je u Ericssonovom laboratoriju korištenjem komercijalnih baznih stanica Ericssonovog radijskog sustava (Ericsson Radio System), Ericssonovovog softvera za samostalni New Radio (NR) i Ericssonovog rješenja 5G Cloud Core uz testni mobilni pametni telefon pogonjen Qualcommovim 5G modemom pod nazivom Snapdragon X55 5G Modem-RF System.

Goran Manestar novi je glavni direktor za financije u A1 Hrvatska

Goran Manestar novi je glavni direktor za financije u A1 Hrvatska

03.10.2019. komentiraj

Od ovog je mjeseca član Uprave te glavni direktor za financije u A1 Hrvatska postaje Goran Manestar, a istu će poziciju obnašati i za klaster Hrvatska i Makedonija. Dosadašnji član Uprave Johannes Kandera preuzeo je novu funkciju unutar A1 Telekom Austria Grupe kao glavni direktor za financije bjeloruske podružnice.