Microsoft u lovu na programere

Microsoft u lovu na programere

Foto: Fotolia

Od lansiranja Windows Phone 8 broj downloada aplikacija sa Windows Phone Storea se udvostručio, a prihodi od plaćenih aplikacija povećali su se za 140 posto. To je sve naznaka da bi Windowsov mobitel mogao ostvariti popriličan rast na tržištu, ali uz oprez zbog mogućnosti na koju moraju biti spremni, da korisnici mobilnih telefona umjesto njihovog uređaja kupe iPhone ili neki od Androida.

Zbog svih tih konkurentskih prijetnji Microsoft nastavlja pokušaje navođenja programera  da razvijaju aplikacije za Windows Phone 8 platformu, i ovaj put bi one trebale donijeti nove i bolje značajke, ali i statistike. To će značiti sve veći udio na tržištu (iako trenutno samo 2 posto) kao jednom od glavnih prodajnih mjesta, kao i povećan broj kupaca koji prvi put nabavljaju pametni telefon te su idealna ciljana grupa za Windows Phone 8 platformu.

Tu je i novih šest tržišta na raspolaganju, uključujući Afganistan, Irak, Crnu Goru, Srbiju, Istočni Timor, i Ukrajinu, koja omogućuju programerima dostavljanje aplikacije za Windows Phone Store, a s njima će se broj Windows Phone tržišta povećati na 191. Microsoft je također na 19 tržišta dodao 15 novih partnera /naplatnih mobilnih operatera, a kako kažu, ti mobilni operateri omogućuju programerima da zarade 3 puta više po aplikaciji.

Učinili su podnošenje aplikacija puno lakšim: programeri mogu otkazati svoje aplikacijske podneske, omogućiti rotirajuće screenshotove i automatski promijeniti veličinu svog screenshota te mogu pregledati svoju aplikaciju prije podnošenja.

Iz Microsofta ističu da trenutno postoji mali broj Windows Phone 8 uređaja na tržištu, ali to zasigurno nije sve jer ih još mnogo dolazi te su zbog prihvatljive cijene idealna konkurencija drugim brendovima zbog čega bi se potrošači vrlo lako mogli odlučiti za Windows Phone 8.

Nove značajke trebale bi biti dovoljan poticaj programerima da stvaraju aplikacije za Windows Store, a ako vas zanima kako nekih od najboljih Windows Phone 8 uređaja izgledaju i funkcioniraju, na tržištu su dostupni Nokia Lumia 920 i HTC 8X, te lako možete vidjeti  što platforma Windows Phone ima za ponuditi.

Još iz kategorije

Hrvatski Telekom i FER pokreću projekt Campus Network u Zagrebu

Hrvatski Telekom i FER pokreću projekt Campus Network u Zagrebu

21.02.2020. komentiraj

Hrvatski Telekom pokreće projekt Campus Network u suradnji sa zagrebačkim Fakultetom elektrotehnike i računarstva, a cilj projekta jest ponuditi studentima, znanstvenoj zajednici, start-upima i industriji mogućnost rada na najnovijim komunikacijskim tehnologijama kao što su Industrija 4.0, 5G mreža i IoT. Hrvatski Telekom kao dio Deutsche Telekoma započeo je suradnju po uzoru na kampus mreže koje DT pokreće u Njemačkoj, Austriji, Češkoj i Mađarskoj.

Nova oprema na više od 2200 baznih postaja HT-a donosi uštede u potrošnji električne energije i nove mogućnosti za korisnike

Nova oprema na više od 2200 baznih postaja HT-a donosi uštede u potrošnji električne energije i nove mogućnosti za korisnike

21.02.2020. komentiraj

Modernizacija mobilne mreže HT-a koja je trajala 20 mjeseci, koštala oko milijardu kuna, uključivala novu radijsku opremu na baznim postajama, koja omogućuje napredne 4G mogućnosti i pripremu za 5G, donosi uštedu električne energije, bila je vrlo zahtjevan posao, za ICTbusiness.info opisuje Ivan Uremović, direktora projekta modernizacije mobilne mreže HT-a.

Huawei neće biti isključen iz izgradnje 5G mreže u Francuskoj

Huawei neće biti isključen iz izgradnje 5G mreže u Francuskoj

20.02.2020. komentiraj

Francuska neće isključiti Huawei iz svoje 5G mreže, službeno je u ime Vlade priopćila ministrica gospodarstva Agnes Pannier-Runache, odbacujući time pritisak iz Sjedinjenih Američkih Država, a koji se tiče zabrane poslovanja te vrste za kinesku kompaniju.