Microsoft u lovu na programere

Microsoft u lovu na programere

Foto: Fotolia

Od lansiranja Windows Phone 8 broj downloada aplikacija sa Windows Phone Storea se udvostručio, a prihodi od plaćenih aplikacija povećali su se za 140 posto. To je sve naznaka da bi Windowsov mobitel mogao ostvariti popriličan rast na tržištu, ali uz oprez zbog mogućnosti na koju moraju biti spremni, da korisnici mobilnih telefona umjesto njihovog uređaja kupe iPhone ili neki od Androida.

Zbog svih tih konkurentskih prijetnji Microsoft nastavlja pokušaje navođenja programera  da razvijaju aplikacije za Windows Phone 8 platformu, i ovaj put bi one trebale donijeti nove i bolje značajke, ali i statistike. To će značiti sve veći udio na tržištu (iako trenutno samo 2 posto) kao jednom od glavnih prodajnih mjesta, kao i povećan broj kupaca koji prvi put nabavljaju pametni telefon te su idealna ciljana grupa za Windows Phone 8 platformu.

Tu je i novih šest tržišta na raspolaganju, uključujući Afganistan, Irak, Crnu Goru, Srbiju, Istočni Timor, i Ukrajinu, koja omogućuju programerima dostavljanje aplikacije za Windows Phone Store, a s njima će se broj Windows Phone tržišta povećati na 191. Microsoft je također na 19 tržišta dodao 15 novih partnera /naplatnih mobilnih operatera, a kako kažu, ti mobilni operateri omogućuju programerima da zarade 3 puta više po aplikaciji.

Učinili su podnošenje aplikacija puno lakšim: programeri mogu otkazati svoje aplikacijske podneske, omogućiti rotirajuće screenshotove i automatski promijeniti veličinu svog screenshota te mogu pregledati svoju aplikaciju prije podnošenja.

Iz Microsofta ističu da trenutno postoji mali broj Windows Phone 8 uređaja na tržištu, ali to zasigurno nije sve jer ih još mnogo dolazi te su zbog prihvatljive cijene idealna konkurencija drugim brendovima zbog čega bi se potrošači vrlo lako mogli odlučiti za Windows Phone 8.

Nove značajke trebale bi biti dovoljan poticaj programerima da stvaraju aplikacije za Windows Store, a ako vas zanima kako nekih od najboljih Windows Phone 8 uređaja izgledaju i funkcioniraju, na tržištu su dostupni Nokia Lumia 920 i HTC 8X, te lako možete vidjeti  što platforma Windows Phone ima za ponuditi.

Još iz kategorije

Huawei razvio 5G tehnologiju koja je brža, jeftinija i dostupnija od optike

Huawei razvio 5G tehnologiju koja je brža, jeftinija i dostupnija od optike

13.10.2019. komentiraj

Huawei nastavlja inovirati na području 5G tehnologije, a najnovija tehnologija AirFlash 5G Microwave dodatno snižava troškove postavljanja mreže u područjima koja su teže dostupna, osigurava stabilnost, visoku propusnost, i to sve s latencijom manjom od optičkih vlakana, pohvalili su se iz ovog kineskog proizvođača telekom opreme.

Ericsson i Qualcomm: Važan korak za komercijalni samostalni 5G

Ericsson i Qualcomm: Važan korak za komercijalni samostalni 5G

04.10.2019. komentiraj

Prijelaz na drugu fazu komercijalnog 5G – samostalni pristup 5G (tzv. standalone 5G) - veliki je korak koji su ostvarili Ericsson i Qualcomm Technologies. Kompanije su već blisko surađivale na nekoliko prekretnica u 5G tehnologiji. Najnovije postignuće ostvareno je u Ericssonovom laboratoriju korištenjem komercijalnih baznih stanica Ericssonovog radijskog sustava (Ericsson Radio System), Ericssonovovog softvera za samostalni New Radio (NR) i Ericssonovog rješenja 5G Cloud Core uz testni mobilni pametni telefon pogonjen Qualcommovim 5G modemom pod nazivom Snapdragon X55 5G Modem-RF System.

Goran Manestar novi je glavni direktor za financije u A1 Hrvatska

Goran Manestar novi je glavni direktor za financije u A1 Hrvatska

03.10.2019. komentiraj

Od ovog je mjeseca član Uprave te glavni direktor za financije u A1 Hrvatska postaje Goran Manestar, a istu će poziciju obnašati i za klaster Hrvatska i Makedonija. Dosadašnji član Uprave Johannes Kandera preuzeo je novu funkciju unutar A1 Telekom Austria Grupe kao glavni direktor za financije bjeloruske podružnice.